Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

pipakos ,

 

το κακό είναι ότι μέχρι να τους ξεστραβώσουμε....

αναγκαστικά κι εμείς στραβά αρμενίζουμε .....

 

 

EDIT: πάντως ακριβώς για το ενεκμετάλλευτο εμβαδόν στις σοφίτες δίνουν καθολικά τον μειωτικό 0,3 και έτσι δίκαια συμψηφίζεται η "φύρα", αλλιώς φαντάζεσαι να μπλέκαμε με στερεομετρίες για να βρεθεί ο εκμεταλεύσιμος χώρος σε τετράριχτες κ.λπ  :shock:

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περαιωμένη δήλωση με 4178 θέλω να εκδόσω βεβαίωση με τον 4495. Κατά τη διαδικασία δεν προχωράει η δήλωση για την έκδοση και το σύστημα ζητάει να συμπληρώσω στοιχεία στο φύλλο καταγραφής. Γιατί συμβαίνει αυτό? έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα? Μου ξεφεύγει κάτι???

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σε περίπτωση που θέλω να τακτοποιήσω μια δυώροφη οικοδομή με σύσταση Ο.Ι., στην οποία:

Το ισόγειο ανήκει σε έναν

Ο όροφος ανήκει σε τέσσερις (εκ των οποίων ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης του ισογείου).

 

Μπορώ να κάνω υπαγωγή με μια δήλωση?

Αν ναι τι θα κάνω με τα ποσοστά στους ιδιοκτήτες? Το ισόγειο έχει το 33,33% και ο όροφος το 33,33% στο όλο οικόπεδο. Θα κάνω αναγωγή και τα δύο στο 100%. Δηλαδή θα πω ότι ο ιδιοκτήτης του ισογείου έχει συνολικά το [33.33% + 1/4 από 33.33% ] Χ 100 / 66.66% = 62,5% και οι υπόλοιποι 3 από 12,5%?

 

Οι αυθαιρεσίες είναι τέτοιες που είναι καλύτερα να μουν στο σύστημα σε μια δήλωση, π.χ. κατηγορία 3. Βέβαια το διαμέρισμα έχει και Υ.Υ. πάνω από 5% και κλείσιμο φωταγωγών.

Έτος κατασκευής: 1982.

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν έιχε λυθεί. Λύνεται σήμερα με ανακοίνωση του ΤΕΕ. Μόλις μίλησα μαζί τους και ανέβασαν αυτή την ανακόινωση όσον αφορά τις βεβαιώσεις

post-69835-0-72125500-1513588000_thumb.png

Edited by Chris Fragkos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν καταλαβαίνω καλά, οι περισσότεροι κρίνετε τον όρο της σοφίτας με βάση τον ΝΟΚ? Αυτό όμως ως προς το ύψος μόνο ή και με τους περιορισμούς του εμβαδού (50% της υποκείμενης κάτοψης κλπ) και τα αντίστοιχα για το πατάρι? Γιατί το ύψος μπορεί να πληρεί τα κριτήρια το εμβαδόν όμως σχεδόν ποτέ δεν είναι το 50% του κάτω ορόφου που ορίζουν οι τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ. Και απλά προβληματίζομαι πως κρίνουμε με βάση τον ΝΟΚ τη σοφίτα όταν για τον ορισμό κύριου χώρου είπαν σε όλους τους τόνους να μην κοιτάμε ΝΟΚ!

Link to comment
Share on other sites

Ο ν4178 παρέπεμπε στον ορισμό της σοφίτας του Ν4067.

Ο ν4495 όμως δεν κάνει τέτοια παραπομπή, το μόνο που αναφέρει είναι πως δεν αποτελούν ανεξάρτητο χώρο οπότε είμαστε σε αναμονή (???).....

Link to comment
Share on other sites

Οκ κατάλαβα. Ωστόσο σε κατάστημα με πατάρι μισό με Ο.Α. χαρακτηρισμένο σαν πατάρι η επέκτασή του αυθαίρετα στο υπόλοιπο μισό καλύπτοντας όλη την κάτοψη είναι με μειωτικό παταριού έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

.................................................................

Αυτό όμως ως προς το ύψος μόνο ή και με τους περιορισμούς του εμβαδού (50% της υποκείμενης κάτοψης κλπ) και τα αντίστοιχα για το πατάρι? Γιατί το ύψος μπορεί να πληρεί τα κριτήρια το εμβαδόν όμως σχεδόν ποτέ δεν είναι το 50% του κάτω ορόφου που ορίζουν οι τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ. Και απλά προβληματίζομαι πως κρίνουμε με βάση τον ΝΟΚ τη σοφίτα όταν για τον ορισμό κύριου χώρου είπαν σε όλους τους τόνους να μην κοιτάμε ΝΟΚ!

 

Στον κανονισμό υπάρχει μία σαφής διακριτή διαφορά ανάμεσα στον ορισμό ενός χώρου και κατά δεύτερο στο κατά πόσο αυτός μετρά στον Σ.Δ για μία οικ. άδεια. Αυτό αφορά π.χ υπόγεια, Η/Υ χώρους, σοφίτες, πατάρια.  Έτσι λοιπόν:

  • ένα υπόγειο έχει τον χαρακτηρισμό "υπόγειο" ασχέτως αν αυτό βρίσκεται μέσα στο περίγραμμα ή επεκτείνεται και εξώτερα. Σε νέα άδεια λοιπόν θα απαλλαγεί μεν του Σ.Δ ΜΟΝΟ το εντός περιγράμματος υπόγειο, όμως στην τακτοποίηση αυθαιρέτων ως "υπόγειο" θα πάρει τον μειωτικό συντελεστή  ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπόγειο.....
  •  ένας Η/Υ για την άδεια θα συγκριθεί π.χ με το 20% του Σ.Δ προκειμένου να μην μετρήσει στον Σ.Δ .. Δεν σημαίνει όμως ότι παύει να λέγεται Η/Υ (κατά τον πρωτογενή ορισμό του) χώρος αν γίνει επί πλεόν του 20% και μετρήσει τότε στην δόμηση ......      
  • μία σοφίτα κατ΄αρχήν λέγεται σοφίτα κατά τον ορισμό του αρ. 2  και δευτερευόντως το εμβαδόν αυτής  μέχρι 50% του κάτω επιπέδου δεν μετράει στον Σ.Δ .. Δεν σημαίνει όμως ότι παύει να λέγεται σοφίτα κατά το υπόλοιπο >50%*  της σοφίτας το οποίο ασφαλώς θα μετρήσει στην δόμηση αν εμείς θέλουμε μία μεγαλύτερη σοφίτα.... :) 
  • κατ΄αντίστοιχο τρόπο μπορεί το ύψος στέγης κατά ΝΟΚ να είναι 2μ αλλά δεν μας απαγορεύεται π.χ σε κατοικία με look κ. Ευρώπης να έχουμε στέγη ύψους 4μ, αρκεί τα 2 υπολοιπόμενα μ να ληφθούν από το ύψος κτιρίου.....

 

EDIT * και αφού δεν παύει να λέγεται σοφίτα, ασφαλώς για την τακτοποίηση της λαμβάνει ολόκληρη τον συντ. 0,3 ....

           Επίσης σε περίπτωση αυθ. σοφίτας επί αυθ. ορόφου δεν νοείται ποτέ να εφαρμοστεί η απαίτηση κανονισμού για το

           50%  επί του αυθ. κάτω χώρου (!!), αφού αυθαίρετα δεν παράγουν  έννομα αποτελέσματα, άρα ΚΑΙ από εκεί

           "σπάει" η χρήση  του 50% (για αυτές τουλάχιστον τις αυθ. σοφίτες άνω αυθ. χώρων.....)

 

           Θα αποτελέσει καταγέλαστο νομικό ατόπημα,  το προνόμιο του 50% εκτός Σ.Δ του ΝΟΚ για σοφίτα να εφαρμοστεί

           επί  αυθαιρέτων ορόφων   ώστε να λαμβάνεται  αυθαίρετη σοφίτα με 0,3 για το 50%,  ενώ τάχα η τυχόν υπόλοιπη 

           >50% αυθαίρετη σοφίτα θα τακτοποιείται ώς όροφος !!!  :shock:

post-27255-0-80391200-1513621546_thumb.png

Edited by Anton_civeng
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.