Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 On 17/7/2018 at 8:28 ΜΜ, Vasili said: Γεια σας συνάδελφοι, χώρος υποστυλωμάτων μπορεί να υπολιστεί με μειωτικό ? εχω μια περίπτωση βάσει αδειας ισόγεια κατοικία 100μ2. Τελικά κατασκευάστηκε διώροφο. Ο α' οροφος εχει ολοκληρωθεί και ο ισόγειος όροφος είναι στα υποστηλώματα. Πως το υπολογίζω αυτό? Το περίγραμμα είναι λίγο πολύ το αρχικό της άδειας. - α' οροφος ως ΥΔ, ΚΧ, 100 μ2 με ΥΥ 3 μ ? - ισόγειος όροφος ως ΥΔ, με συντελεστή 0,5 λόγω ημιτελούς ή με αναλυτικό ? Γενικώς η αντιμετώπιση ενός "χώρου" υποστυλωμάτων έχει καθοριστεί και από παλαιότερα διαζευκτικά ως: α) είτε ως πλήρης χώρος με Υ.Δ όπου μετά την τακτοποίηση έχεις δικαίωμα έκδοσης αδείας αποπεράτωσης του αυθαιρέτου ισογείου (bonus το νέο σπίτι.... !) β) είτε ως κατασκευή υπερύψωσης του α΄ορόφου η οποία θα χρεωθεί με αναλυτικό αλλά ΧΩΡΙΣ μελλοντικό δικαίωμα έκδοσης αδείας αποπεράτωσης (no bonus !) Τα "ημιτελή" πάντως από κανένα νόμο ΔΕΝ χρεώνονται με μειωτικό 0,5 ...... ! Εν προκειμένω για το ισόγειο ΕΦ΄ΟΣΟΝ το περίγραμμα και οι στύλοι είναι σύμφωνα με την άδεια, τότε ΔΕΝ έχεις αυθαίρετο στο ισόγειο, αφού οι ημιτελείς κατασκευές που είναι σύμφωνες με την άδεια μέχρι του σταδίου υλοποίησης της, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ. Σε αυτήν την ειδική περίπτωση λοιπόν αυθαίρετο θα έχεις ΜΟΝΟΝ στον α΄όροφο. Τακτοποιείς ως Υπηρεσίες ή Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα εφόσον πρόκειται για αγροτική αποθήκη χωρίς μειωτικό συντελεστή. Επειδή είναι προ 82 τα πρόστιμα θα είναι ελάχιστα άρα δεν χρειάζεται και το μειωτικό Το αντλιοστάσιο μπορεί να μπει ως κατ 3 και δεν πληρώνεις και πρόστιμο για αυτό παρά μόνο το γενικό παράβολο της υποβολής. θα πρέπει ωστόσο το αντλιοστάσιο να έχει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις (νομίζω μάξιμουμ 3χ3χ2 ύψος). αν δεν τις έχει βάλτο είτε ως κατ 3 γενική αποθήκη είτε ως προ 1982 με εμβαδό υδ. τα προ 82 έχουν πολύ μικρά πρόστιμα. Τη στέρνα με αναλυτικό. On 18/7/2018 at 9:26 ΠΜ, janna said: Mεταποιηση πρωτογενους νομιζω δεν μπορει να παει παρα μονο σαν υπηρεσιες εχει γινει και αλλη φορα συζητηση γι'αυτο.Συμφωνω για το αντλιοστασιο οταν εχει τις επιτρεπομενες διαστασεις κατ. 3 διαφορετικα ΥΔκαι ΥΚ και αναλυτικο να υπολογιστει η στερνα. Το αντλιοστασιο ειναι διαφορετικο απο τη στερνα αν καταλαβα καλα οποτε και αυτο με αναλυτικο. Ως "Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα" θεωρούνται (εν γνώσει των οικονομικών όρων....) μόνον παραγωγικές δραστηριότητες ΚΑΙ ΟΧΙ η αποθήκευση εφ΄όσον αυτή ΔΕΝ είναι συνοδός μίας τέτοιας δραστηριότητας μέσα στον ίδιο χώρο-ιδιοκτησία. Εν προκειμένω λοιπόν η μεμονωμένη αποθήκη ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να ενταχθεί ως "Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα" αλλά ΜΟΝΟΝ ως "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" Η στέρνα όπως έχει απαντηθεί και στην προηγούμενη σελίδα αποτελεί "Δεξαμενή ύδατος" της Κατ.3 οπότε δε θα πρέπει να δηλωθεί με αναλυτικό αφού αυτό ΚΑΙ λάθος αποτελεί, αλλά ΚΑΙ θα στοιχίσει ένα πρόσθετο 250άρι δίπλα στην Κατ.3 του αντλιοστασίου.... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Για το πρώτο όπως σωστά κατάλαβες στην κατηγορία 3 δεν επιλέγεις τίποτε άλλο στα πεδία ΥΔ κλπ. Στην τεχνική σου έκθεση θα περιγράψεις ποιές παραβάσεις συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία 3 που έβαλες. Για το 2ο προφανώς έχει μείνει το σύστημα στον 4178 όπου σε ακίνητα χωρίς άδεια οι αυθαιρεσίες πήγαιναν υποχρεωτικά κατηγορία 5. Τώρα με τον 4495 αυτό έχει αλλάξει μεν, το σύστημα δεν έχει προσαρμοστεί δε. Επικοινώνησε με το ΤΕΕ. Ίσως αν λάβουν αρκετά παράπονα σχετικά να μπουν στη διαδικασία να το αλλάξουν επιτέλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
janna Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Συμφωνω οταν οι διαστασεις του αντλιοστασιου ειναι αυτες που καθοριζονται( 3*3 ) παει κατηγορια 3 και δεν δηλωνεις τιποτα αλλο . Ομως οταν οι διαστασεις ειναι πιο μεγαλες τοτε ειπα οτι υπολογιζομε με αναλυτικο τη δεξαμενη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 (edited) Το 6μηνο για το ανέβασμα των αρχείων σε μια δήλωση που έχω, μου λήγει την ερχόμενη Δευτέρα. Έχω ανεβάσει όλα τα δικαιολογητικά .... έχουν πληρωθεί τα πάντα. Το ερώτημά μου είναι μέχρι πότε μπορώ να οριστικοποιήσω τη δήλωση ? Edited Ιούλιος 25 , 2018 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Καλησπέρα, σε δήλωση σε κατάσταση 'περαιωμένη' είναι δυνατόν να ανέβουν τα δικαιολογητικά ή θα πρέπει να γίνει αίτημα να ξεκλειδωθεί; Επίσης, είναι δυνατόν να γίνει μεταβίβαση με δήλωση σε κατάσταση 'οριστική' με πληρωμένο δηλ. όλο το πρόστιμο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolos131 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση που έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο κλιμακοστάσιο για πρόσβαση σε αυθαίρετο Β΄ όροφο οικοδομής. 'Έχει κατασκευαστεί μόνο ο φέρων οργανισμός (οπλισμένο σκυρόδεμα) και στα δύο. Το κλιμακοστάσιο είναι κτίριο απο οπλισμένο σκυρόδεμα με δοκάρια και κολώνες και έχει διαστάσεις 2,75x3,30τμ. Είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του β' ορόφου και είναι η μόνη είσοδος για τον β΄ όροφο. Μπορώ να να βάλω μειωτικό συντελεστή 50% στο κλιμακοστάσιο από το ισόγειο στον 1ο όροφο, ως βοηθητικό χώρο? Edited Ιούλιος 25 , 2018 by Apostolos131 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2018 (edited) 5 ώρες πριν, janna said: Συμφωνω οταν οι διαστασεις του αντλιοστασιου ειναι αυτες που καθοριζονται( 3*3 ) παει κατηγορια 3 και δεν δηλωνεις τιποτα αλλο . (!!!) Ανεξαρτήτως διαστάσεων οικίσκου πρέπει να δηλωθεί - αναφερθεί ΚΑΙ η δεξαμενή νερού έστω και αν στην Κατ3 χωρούν και περισσότερες παραβάσεις με το ίδιο παράβολο. Ομως οταν οι διαστασεις ειναι πιο μεγαλες τοτε ειπα οτι υπολογιζομε με αναλυτικο τη δεξαμενη νερου. (!!!) Η δεξαμενή νερού (στέρνα) δηλώνεται σε κάθε περίπτωση ως Κατ. 3 περ. ζζ) και ΔΕΝ συσχετίζεται με τις διαστάσεις του αντλιοστασίου, ούτε εντάσσεται σε αναλυτικό προυπ/μό για τους λόγους που αναφέρθηκαν..... Apostolos131, Ναι, θεωρείς τον χώρο κάτω από την σκάλα ως αποθήκη με μειωτικό συντ.0,5 και μελλοντικά τον υλοποιείς νομίμως έχοντας εκδώσει την άδεια αποπεράτωσης του ημιτελούς αυθαιρέτου ορόφου+κλιμ/σιο. Edited Ιούλιος 25 , 2018 by Anton_civeng 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maranti Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2018 Καλησπέρα! δεν έχω καταλάβει σε περίπτωση συμβολαίου, όπου έχει πληρωθεί το 100% του προστίμου , η αίτηση είναι σε υπαγωγή- για να βγει η βεβαίωση, τι πρέπει να έχω βάλει στο σύστημα. Διότι η συμβολαιογράφος ζητά να βεβαιώσω -υπογράψω πάνω στα σχεδία ότι έχω βάλει τα δικαιολογητικά στο σύστημα. Αφορά μόνο τα σχέδια που τις δίνω όπως στον 4178? Η και τα υπόλοιπα? Εκεί ενίσταμαι, και που το γράφει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janna Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2018 Όσον αφορά τον οικισκο συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να δηλωθεί αν έχει διαστάσεις 3,00×3,00×2,50 ως κατηγορία 3.Η γεωτρηση την οποία καλύπτει ο οικισκοςειπα να υπολογιστεί με αναλυτικό Εκτός αν με την κατηγ. 3 καλύπτεται και η γεώτρηση.Οταν οι διαστάσεις του οικισκουειναι μεγαλύτερες δεν μπορεί να πάει με κατ'.3 αλλά πάει κατ'.4 με ΥΔ, ΥΚ κλπ. και η γεωτρηση παλι με αναλυτικο.Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΝΟΣ27 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2018 On 25/7/2018 at 9:52 ΠΜ, danaikaterina said: Για το πρώτο όπως σωστά κατάλαβες στην κατηγορία 3 δεν επιλέγεις τίποτε άλλο στα πεδία ΥΔ κλπ. Στην τεχνική σου έκθεση θα περιγράψεις ποιές παραβάσεις συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία 3 που έβαλες. Για το 2ο προφανώς έχει μείνει το σύστημα στον 4178 όπου σε ακίνητα χωρίς άδεια οι αυθαιρεσίες πήγαιναν υποχρεωτικά κατηγορία 5. Τώρα με τον 4495 αυτό έχει αλλάξει μεν, το σύστημα δεν έχει προσαρμοστεί δε. Επικοινώνησε με το ΤΕΕ. Ίσως αν λάβουν αρκετά παράπονα σχετικά να μπουν στη διαδικασία να το αλλάξουν επιτέλους! Σήμερα μου έστειλαν το ακόλουθο μήνυμα για το λόγο που όταν ένα κτίριο δεν έχει ΟΑ πηγαίνει ΚΑΤ 5... Θεωρούμε ότι η αναφορά "κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής αδείας" στην παρ. δ, αα του αρθ. 96 καθιστά την ύπαρξη οικ. άδειας προϋπόθεση για την ένταξη στην κατηγορία 4. Απλά παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης είτε με τους τότε όρους δόμησης είτε με τους σημερινούς, προκειμένου να καλύψει τις περιπτώσεις αλλαγής των όρων δόμησης. Αναμένονται περισσότερες διευκρινίσεις από το Υπουργείο σε σχέση με το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα