Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

1 ώρα πριν, kan62 said:

Σήμερα έρχεται ο νόμος και σου λέει, πήγαινε κούμπωσε την κάτοψη της άδειας εκεί που είναι το ακίνητο και βάσει του ορισμού της έννοιας αυθαιρέτου πες μου τις διαφορές για να πληρωθούν. 

Αυτό ακριβώς  δε καταλαβαίνω από που προκύπτει. Δε μου βγαίνει από πουθενά αυτή η αντιμετώπιση βάσει νόμου. Πραγματικά θα ήθελα, γτ είναι και πιο συμφέρουσα, να μου πείτε που προκύπτει από 4178-4495-εγκυκλίους κλπ. Άλλωστε αυθαίρετο εξ ορισμού είναι ότι έχει κατασκευαστει καθ' υπέρβαση του περιγράμματος και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν βάσει ο.α. Δε μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις όπως είναι η απώλεια άδειας που σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις ρύθμιση με ότι στοιχεία έχει ο ιδιοκτήτης και αργότερα αν θες να κάνεις ανασύσταση φακέλων κλπ, αλλά περίπτωση με εγκεκριμένα όρια-περίγραμμα κλπ. Δε με νοιάζει στην παρούσα φάση η εξέλιξη της πολεοδομικής-αυθαίρετης νομοθεσίας γιατί εφόσον δεν την έγραψα εγώ ώστε να αναλύσω το σκεπτικό μου σε μελλοντική (χτύπα ξύλο) δίκη, πρέπει να έχω κάπου να πατήσω στο νόμο που εφαρμόζω. Πραγματικά με νοιάζει από που προκύπτει βάσει των νόμων που εφαρμόζουμε σήμερα ότι μπορώ να πηγαίνω "βόλτα" το περίγραμμα. Το ξαναλέω μακάρι να προκύπτει από κάπου και να μου διαφεύγει γιατι όλους μας συμφέρει αυτό.!

Όντως η κατηγορία 3 είναι μια κατηγορία μικροπαραβάσεων οπου όμως βάσει λεκτικού σώζει αλλαγές θέσης προβλεπόμενου περιγράμματος σε σύννομη θέση. Απο κει και πέρα παει περίπατο κατ εμε γιατί είναι άτοπη αντιμετώπιση. Γτ τότε τους εξώστες δε τους σπάμε εως 10%κατ 3 και το υπόλοιπο με αναλυτικό, γλιτώνοντας και κάποιους, λόγω κατ. 3, από ενδεχόμενη ΜΣΕ? Η το παράδειγμα που έδωσα με τις αποθήκες <2,50μ >15τμ..

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 864
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο άρθρο 81 - ορισμοί δεν θα βρεις πουθενά τη λέξη "θέση". Εξήγησα και παραπάνω ότι αυτή η λέξη προέκυψε από κακό στήσιμο προηγούμενων νόμων. Όπως και η "νόμιμη".

Αν δεις στο 81 τον ορισμό αυθαιρέτου και το α) των πολεοδομικών παραβάσεων στο ίδιο άρθρο, θα δεις ότι δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία της μεταφοράς-στροφής.

Με τις αλλαγές που έρχονται μάλιστα, μόνη της και χωρίς κάποια άλλη αυθαιρεσία, παίρνει και βεβαίωση ...

Δεν θα ήταν άτοπο τμήμα αυτής της μικροπαράβασης να παίρνει ΥΔ+ΥΚ ;

Και εγώ δεν θέλω άλλο μέλλον αυθαιρέτων, αλλά υπάρχει μεγάλο παρελθόν και το λαμβάνω υπόψη.

Η αντιμετώπισή σου οδηγεί σε άτοπο, η δική μου στην παλιά συνταγή των μικροπαραβάσεων.

Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά)-Pavlos33

Συνάδελφοι, Αποθήκη 5,00*15,00m. Στην Ο.Α. εφάπτεται στο πλάγιο όριο του οικοπέδου (κατά τα 15,00m).  Στην πράξη κατασκευάσθηκε κατά 1,00m εσώτερα του πλαγίου ορίου – μετατόπιση σε μη νόμιμη θέση δηλαδή (Δ=2,50m).  Βάζω ΝΑΙ στην Ο.Α., Υ.Δ. την λωρίδα των 1,00*15,00=15,00m2 και παραβίαση Πλ. Απ. ;  Ποιά θεωρείται εν προκειμένω η παραβίαση της πλάγιας απόστασης : To 1,00m της διαφοροποίησης από την Ο.Α. ή το 1,50m της παραβίασης του Δ ; Ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Και επανέρχομαι στο θέμα.  Είναι τελείως λάθος κατά τη γμώμη μου αυτη η αντιμετώπιση και εξηγούμαι.  Έστω ότι κάποιος έχει αφήσει απόσταση 0,50 μέτρα απο τα όρια και έστω Δ=2,50μ. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω έχουμε παραβίαση Δ 2,00 μέτρα και τα βάζουμε σαν ΥΔ & Δ. Έστω τώρα κάποιος έχει αφήσει 1,50 μέτρα απο το όριο. Αυτός έχει παραβίαση Δ κατά 0,50 μέτρα και θα πληρώσει λιγότερο πρόστιμο απο τον πρώτο; κάτι δεν μου κολλάει καλά.

Edited by alevalt
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι και τόσο λάθος... Αν σκεφτείς ότι το να κολλήσεις συνήθως αν όχι πάντα είναι περίπτωση κατ΄εξαίρεση. Εφόσον δε κολλήσεις πρέπει να πας στα 2.50μέτρα από

το όριο. Ο μεν πρώτος εκ των 2 που αναφέρεις έχει μπει 2.00μ εντός Δ, ο δε δεύτερος 1.00μ. Αρα ο πρώτος εχει μεγαλύτερη παράβαση εντός Δ. Όπως έχουμε πει αρκετές φορές

εδώ, ο νόμοθέτης δε προεβλεψε περίπτωση που εχεις κτιριο σε μη συννομη θέση λογω Δ το οποίο όμως δεν εχει και υπέρβαση δόμησης. Αυτο δε είναι πολύ σύνηθες σε χωρία της επαρχίας, όπου τα όρια δεν ειναι και τόσο σταθερα στο πέρασμα των χρόνων...εχω δεί πάμπολα διαδρομακια περιξ σπιτιων τα οποία στην άδεια ήταν σε επαφή....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι θέμα που πράγματι γράψαμε κατα καιρούς πάρα πολλά πράγματα, θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι βλέποντας το θέμα και απο άλλη πλευρά.

Πρέπει κάποια στιγμή να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας.

Ειδικά σε τόσο κακογραμμένους νόμους.

Και στην περίπτωση την συγκεκριμένη εαν πάμε βάζοντας το (Δ- απόσταση που αφέθηκε απο το όριο), νομίζω ότι είμαστε καλυμμένοι  όσο το δυνατόν καλύτερα.

Γιατί λοιπόν να ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη;

Στο κάτω κάτω δεν την κάναμε εμείς την παράβαση!

laxanos

Μου άρεσε το σκεπτικό σου (+1) , στην επίσης σωστή απορία του alevalt.

Link to comment
Share on other sites

"Γιατί λοιπόν να ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη; 

Στο κάτω κάτω δεν την κάναμε εμείς την παράβαση!"

Γιατί είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο πρόστιμο , οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να προσπαθούμε να βοηθάμε στα πλαίσια του νόμου πάντα τους πελάτες μας.
 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας ,

Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για διώροφη οικοδομή με υπόγειο το έτος 1989. Η εν λόγω οικοδομή κατασκευάσθηκε σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη βάσει Ο.Α. με συνέπεια δύο τμήματα της να παραβιάζουν την προβλεπόμενη πίσω και πλάγια απόσταση.
Το ισόγειο και ο α όροφος έχουν το ίδιο περίγραμμα ενώ το υπόγειο (υπερυψωμένο βάσει αδείας) έχει επεκταθεί αυθαίρετα έως το πίσω όριο του οικοπέδου. (βλέπε επισυναπτόμενη εικόνα)
 
1. Συγκρίνω την υφιστάμενη απόσταση του κτιρίου από το πίσω και πλάγιο όριο του οικοπέδου με τις επιτρεπόμενες αποστάσεις Δ που ισχύουν σήμερα ή με αυτές που προέβλεπε η Ο.Α.?
2. Μπορεί το τμήμα κτιρίου που μετατοπίστηκε σε νόμιμη θέση να ενταχθεί στην κατηγορία 3 και μόνο τα τμήματα που παραβιάζουν την πίσω και πλάγια αποσταση να ενταχθούν με παραβίαση απόστασης Δ?
3. Στο τμήμα υπογείου (κόκκινη διαγράμμιση) το οποίο "κολλάει" στο πίσω όριο του οικοπέδου υφίσταται παραβίαση Δ?
4. Στο δώμα της οικοδομής έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου και σε συνέχειά της μικρός κλειστός χώρος (βλέπε εικόνα 2). Η απόληξη υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό και ο κλειστός χώρος με υπέρβαση δόμησης ή υπολογίζεται με υπέρβαση δομησης το σύνολο των δύο χώρων (απόληξη+κλειστός χώρος)?
Ευχαριστώ

                 

Screenshot_3.jpg.597490074084aa3e59c85e0b393591fc.jpg                                     Screenshot_4.jpg.873d3c0e001453ae4b9e43426bf08486.jpg

 

 

ΣΧΕΔΙΟ 1.jpg

Edited by Μαρία - Φαίδρα
προσθήκη εικόνας
Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, avgoust said:

"Γιατί λοιπόν να ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη; 

Στο κάτω κάτω δεν την κάναμε εμείς την παράβαση!"

Γιατί είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο πρόστιμο , οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να προσπαθούμε να βοηθάμε στα πλαίσια του νόμου πάντα τους πελάτες μας.
 

Συνάδερφε σωστό το σκεπτικό σου.

Γράψε μας όμως και την δικιά σου γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα , ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον πελάτη μας , στα πλαίσια τουν νόμου πάντοτε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.