Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Η προσέγγισή είναι σωστή, αλλά την συγκεκριμένη περίπτωση την εξαιρεί ρητά η εγκύκλιος. Φυσικά και δεν είναι λάθος την απόληξη, να την πας με ΥΔ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα . Σε κατοικία με άδεια που εκδόθηκε μετά το 11 υπάρχει υπέρβαση του ύψους του υπογείου σε σχέση με αυτό της αδείας. Η διαφορά ύψους προκύπτει από μεγαλύτερο βάθος εκσκαφής και δεν έχει επηρεάσει τους υπόλοιπους ορόφους ή το ύψος του κτιρίου. Σήμερα το ύψος του υπογείου είναι σύμφωνο με τα ισχύοντα αλλά δεν ήταν όταν κατασκευάστηκε, οπότε θα χρειαστεί νομιμοποίηση. Το πρόστιμο για την νομιμοποίηση αυτή υπολογίζεται με αναλυτικό ή διαφορετικά και αν ναι υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να υποστηρίζει τον υπολογισμό με αναλυτικό;

Ευχαριστώ  

Link to comment
Share on other sites

Να δεις το άρθρο 42 του Ν 4495/17 -Δεν πληρώνεις πρόστιμα - και το πρόβλημα σου λύνεται ή με αναθεώρηση ή με ενημέρωση της Ο.Α

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,  όμως με τους τότε κανονισμούς δεν επιτρεπόταν το ύψος αυτό οπότε φαντάζομαι πως δεν θα γινόταν αποδεκτή ενημέρωση για κάτι που όταν συντελέστηκε δεν επιτρεπόταν, εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο. Στην περίπτωση που όντως  υπάρχει πρόστιμο, έχουμε κάποια διευκρίνιση αν γίνεται με αναλυτικό, που θα ήταν και το λογικό εφόσον δεν υπάρχει κάποια υπερβαση στα τετραγωνικά. 

Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα,

γνωρίζουμε ότι βάση άρθρου 100 παρ.5 & εγκυκλίου 2 για τους αυθαίρετους ΗΧ και για τα αυθαίρετα ανοιχτά κλιμακοστάσια το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Εαν σε κτίριο κατοικιών έχω ΗΧ και ανοιχτό κλιμ/σιο από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία μετράνε στην κάλυψη στην Ο.Α και έχουν γίνει αυθαίρετες επεκτάσεις αυτών, μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο των αυθαίρετων επεκτάσεων αυτών με αναλυτικό βασιζόμενη στα παραπάνω ή πρέπει να τα υπολογίσω σαν ΥΚ?  Αναρωτιόμουν αν η σχετική αναφορά στο νόμο αφορά μόνο τους εξολοκλήρου αυθαίρετους χώρους ΗΧ και ανοιχτών κλιμ/σιων .

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις αυθαίρετο ΗΧ ή ανοιχτό κλιμ/σιο μπορείς να τα υπολογίσεις με λοιπή παράβαση (αναλυτικός) του άρθρου 100. Αν όμως, έχεις για παράδειγμα νόμιμο η.χ και νόμιμο ανοιχτό κλιμ/σιο, επί των οποίων έγινε αυθαίρετο-μη πρβλεπόμενο στην Ο.Α-κλείσιμο τότε θα έχεις Υ.Δ και δεν θα πας με αναλυτικό. Οι χώροι που περιγράφω (για άδειες βάσει ΓΟΚ) μετράνε στην κάλυψη, άρα για το αυθαίρετο κλείσιμο θα βάλεις Υ.Δ χωρίς Υ.Κ. 

Link to comment
Share on other sites

Pavlos όχι δεν έχω κλείσιμο των χώρων αυτών, αλλά αλλαγή των διαστάσεών τους με αποτέλεσμα την αύξηση του εμβαδού τους. Δηλαδή έχω αύξηση του εμβαδού του Η.Χ. κατά 0,20 τ.μ. και του ανοιχτού κλιμακοστάσιου κατά 7 τ.μ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.