Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά βγάλατε άκρη με αυτό το θέμα.
Έχω και εγώ μια αυθαίρετη θέση στάθμευσης σε μια πολυκατοικία που χτίστηκε το 1975. Οι ιδιοκτήτες έχουν το ακίνητο εξ αδιαιρέτου και τώρα θέλουν να το πουλήσουν, οπότε υπάρχει συμφωνία για την ρύθμιση. Αλλά πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό ; Και στο συμβόλαιο πρέπει να γίνει κατοχύρωση της θέσης στάθμευσης και μετά ηλεκτρονική ταυτότητα; έχει κάνει κάποιος την διαδικασία για το τι επιπλέον απαιτείται; 

Edited by Pavlos33
  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

 Χρησιμοποιουν ενα τμημα του ακαλυπτου ή της πυλωτης σαν ΘΣΑ...

"πολεοδομικη" κατασκευη δεν υπαρχει.

 Τι αυθαιρεσια υπαρχει;

  Υποθετω οτι δεν εχουν κανει συμβολαιο αποκλειστικης χρησης...  και μαλλον δεν την δηλωνει κανεις

Αρα δεν χρειαζεσαι τπτ για την ΘΣΑ.

  Πουλας την οικοδομη, μετα απο  τακτοποιηση τυχον αυθαιρεσιων,

και ας κανει τις σχετικες χρησεις ο νεος ιδιοκτητης οπως θελει.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@Penny B Kαλησπέρα. Το ερώτημα χρήζει διευκρινίσεων.

Οι αυθαιρεσίες κρίνονται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων. Ποια αυθαιρεσία έχει συντελεστεί; Υπάρχει για παράδειγμα χτισμένη-κλειστή θέση; Υπάρχει τσιμεντόστρωση/πλακόστρωση η οποία ενδεχομένως να συνιστά παράβαση υποχρεωτικής φύτευσης (άδειες μετά ΓΟΚ 85); Αντιλαμβάνομαι ότι οι νυν ιδιοκτήτες-πωλητές, απλώς χρησιμοποιούν τμήμα ακαλύπτου (όπως αναφέρει και ο Δημήτρης) για να σταθμεύουν το αυτοκίνητο και αυτή η θέση δεν υφίσταται συμβολαιογραφικά. Άρα, σε πρώτη φάση μεταβιβάζεται το διαμέρισμα (αυτό δηλαδή που νομίμως τους ανήκει). Στη συνέχεια ο νέος αγοραστής ας εκκινήσει διαδικασία για συμβολαιογραφική δέσμευση θέσης.

Καλησπέρα Δημήτρη.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχει κάνει μια μεταλλική πέργκολα και πάνω έχει γαλβανιζέ λαμαρίνας κυματοειδούς μορφής. Έχει διαμορφώσει πόρτα και έχει το σήμα μην παρκάρετε ( δεν ξέρω αν έχει κάποιον ρόλο). Η θέση είναι σε τμήμα του ακαλύπτου, δεν έχει πυλωτή.  

Δημοσιεύτηκε (edited)

Άρα, εδώ έχουμε πλέον ξεκάθαρα αυθαίρετη κατασκευή επί κοινόχρηστου χώρου (οικόπεδο). Το σήμα "μην παρκάρετε" δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Κανείς δεν δικαιούται να βάζει τέτοιο σήμα αν δεν έχει πάρει την σχετική άδεια από το Δήμο, αλλά αυτό είναι μια άλλη διαφορετική συζήτηση. Στο θέμα σου λοιπόν. Υπαγωγή μπορείς να κάνεις με συναίνεση της πλειοψηφίας (ελάχιστες 510 ψήφοι) και φυσικά για την μεταβίβαση απαιτείται τροποποίηση της σύστασης (100% των ψήφων). Τηρώ μια επιφύλαξη μήπως έχουν αποκλειστική χρήση (συμβολαιογραφικά πάντοτε).

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν υπάρχει σύσταση είναι όλη η ιδιοκτησία εξ αδιαιρέτου. Δεν μου έχουν προσκομίσει τίποτα για την χρήση αυτού του χώρου. Οπότε κάνω τακτοποίηση για την κατασκευή στο οικόπεδο και κάποιες άλλες μικρο-παραβάσεις που έχει, ητκ για την πώληση και μετά οι αγοραστές κάνουν όπως τους βολεύει. 

Edited by Pavlos33
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα με μια χαζή ερώτηση,

Κάνοντας την πρώτη μου τακτοποίηση, αν βάλω ότι έχω 1 λοιπή παράβαση στο σύστημα ή αν κάνω check το κουτάκι της διαμερισμάτωσης, μου βγάζει πρόστιμο 350 ευρώ αντί για 250.

Κάνω κάτι λάθος ή έχει αλλάξει κάτι γιατί δεν μπορώ να το εντοπίσω από την αναζήτηση μου.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, έχεις προσαύξηση του προστίμου κατά 40% γιατί έκανες υπαγωγή μετά την 1/10/2024. Διάβασε το άρθ. 102 για περαιτέρω πληροφορίες.

  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για εξ ' ολοκλήρου αυθαίρετο εξώστη.

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, έχει γίνει δήλωση τακτοποίησης βάσει του Ν.4178/2013 για αυθαίρετη κατασκευή εξώστη. Συγκεκριμένα, στην οικοδομική άδεια , η οποία είναι του 2006, προβλέπεται αρχιτεκτονική προεξοχή 0,40 μ., η οποία τελικά κατασκευάστηκε ως εξώστης με πλάτος 0,80 μ. Ο προηγούμενος μηχανικός τη δήλωσε ως υπέρβαση δόμησης. Ωστόσο, από τη στιγμή που πρόκειται για εξώστη – δηλαδή μη κλειστό χώρο – θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης. Η δήλωση πρόκειται να μεταφερθεί σε εμένα, και σκεφτόμουν να την εντάξω στον Ν.4495/2017 και να υπολογίσω την εξής αυθαιρεσία ως λοιπή παράβαση κατηγορίας 4. Ωστόσο, έπειτα από ψάξιμο, δεν ξέρω εάν είναι σωστό να υπολογιστεί ως λοιπή παράβαση. Εναλλακτικά, σκέφτομαι την Κατηγορία 3, που αναφέρεται σε υπέρβαση εξωστών έως 20%. Το ερώτημα εδώ είναι αν η διάταξη αυτή αφορά μόνο επεκτάσεις εξωστών που προβλέπονται από την άδεια ή και εξ' ολοκλήρου αυθαίρετους εξώστες. Το επιπλέον πρόβλημα είναι ότι, στην προκειμένη περίπτωση, η συνολική επιφάνεια του αυθαίρετου εξώστη, μαζί με τις επεκτάσεις των υπόλοιπων εξωστών που προβλέπονταν στην άδεια, ξεπερνά το 20%, οπότε φαίνεται να μην μπορεί να ενταχθεί ούτε στην Κατηγορία 3. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην γίνεται και τακτοποίηση του αυθαίρετου εξώστη?? Μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 4 με αναλυτικό??Να σημειωθεί ότι ο αυθαίρετος εξώστης έχει γίνει ως προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.