Alexandrap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2017 (edited) Η αυτόματη διόρθωση σας λέει τίποτα ή έχετε ακουστά μόνο την ειρωνεία; Προφανώς και αν είχε κάποιος γνωστός μου θα τον ρωτούσε και δεν θα έψαχνα να με ειρωνεύεται ο κάθε ένας σε ένα forum. Γράφει ιδιώτης γιατί λόγω κρίσης δεν το εξασκώ, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι . Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας Edited Ιούλιος 31 , 2017 by Alexandrap
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Η νησίδα συνήθως δεν πάει μαζί με πάσο. Αν λοιπόν μπει νησίδα, μάλλον θα είναι ορατή από τον υπόλοιπο χώρο η ακαταστασία της κουζίνας.Από όσα σπίτια με νησίδα έχω εμπειρία (συγγενείς, φίλοι, κλπ) όλα εξαρτώνται από το αν η κουζίνα χρησιμοποιείται συστηματικά και πλήρως ή λίγο, ίσα να ξεπαγώσουμε/ζεστάνουμε κάτι. Αν μάλιστα η νησίδα ειναι και τραπέζι, μια μόνιμη ακαταστασία είναι ορατή από το σαλόνι... Κάπως έτσι πρέπει να το σκεφτείς κι οχι αν απλά χωράνε τα πράγματα που θέλεις.
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Εγώ αναφέρθηκα σε νησίδα κουζίνας που αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο.
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Αν είναι ξεχωριστό δωμάτιο και θεωρεις ότι δεν υπάρχει θέμα ακαταστασίας, τότε προχωράς στο επόμενο ερώτημα. Η νησίδα λοιπόν έχει νόημα όταν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο και αφού γεμίσει περιμετρικά με ντουλάπια και πάγκους, μένει πολύς αναξιοποίητος χώρος στο κέντρο. Αυτός ο χώρος εκτός από αναξιοποίητος σημαίνει και πολύ περπάτημα από τη μια άκρη στην άλλη κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αν δεν έχεις νησίδα έχεις πολύ περπάτημα από την μια άκρη στην άλλη λόγω του κενού χώρου, αν έχεις νησίδα έχεις περπάτημα πηγαίνοντας γύρω γύρω. Για μένα όλα εξαρτώνται από το πώς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο η νοικοκυρά.Από εκεί και πέρα κάποιοι βασικοί κανόνες (πχ ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι δίπλα στο νεροχύτη, ότι το συρτάρι με τις κουτάλες πρέπει να είναι δίπλα ή ακριβώς κάτω από τα μάτια της κουζίνας) είναι αυτονόητοι... Παράδειγμα: Πρόσφατα πελάτης έκανε ανακαίνιση (εγώ απλά βοήθησα στην αδειοδότηση) και ήθελε φάρδος 1.80 για το ψυγείο! Τελικά έβαλε κλασσικό ψυγειοκαταψύκτη-ντουλάπα κι ακριβώς δίπλα κατακόρυφο καταψύκτη με συρτάρια. Έτσι έχουν συνηθίσει να ζουν, γιατί καταψύχουν πολλά φαγητά (έχουν πολλά δικά τους κρέατα και παράλληλα "προμαγειρεύουν" μόνοι τους ολόκληρα ταψιά...)
Alexandrap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Η κουζίνα κάνει Γ με τη σαλοτραπεζαρια. Έχω σκεφτεί επειδή η κουζίνα είναι μακροστενη να τρέξω γύρω γύρω τα ντουλάπα κ στο τελείωμα της να φτιάξω νησιδα (σε στυλ πασου) έτσι ώστε να διαχωριστει νοητα ο χώρος. Το θέμα είναι ότι θέλω πάνω στη νησιδα να βάλω τις εστίες κ δίπλα σε κολώνες να μπει φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο κλπ. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και μου βγαίνει κ πολύ σωστό το σχέδιο (σύμφωνα με τη δική μου αίσθηση αισθητικής φυσικά). Μου λένε όμως ότι όταν θα μαγειρεύω (επειδή μαγειρεύω πάρα πολύ) ότι θα πιτσιλαει, ότι θα μυρίζει το σαλόνι κ γενικά ότι δεν θα με βολέψει και έχω προβληματιστει πολύ. Γι'αυτό και ρώτησα αν έχει κάποιος εμπειρία επί του θέματος.
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2017 Αν δεν έχεις νησίδα έχεις πολύ περπάτημα από την μια άκρη στην άλλη λόγω του κενού χώρου, αν έχεις νησίδα έχεις περπάτημα πηγαίνοντας γύρω γύρω. Για μένα όλα εξαρτώνται από το πώς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο η νοικοκυρά. Όχι, δε θα πηγαίνεις γύρω γύρω εάν αντιστοιχίσεις σωστά τα στοιχεία που βρίσκονται στην περίμετρο με αυτά της νησίδας. Ασχέτως της ποικιλίας συνηθειών από νοικοκυρά σε νοικοκυρά, υπάρχει και μια βέλτιστη λύση. @Αλεξάνδρα π, τώρα μας ανοίγεις νέο ερώτημα: το αν το σαλόνι σου θα έχει οσμές δεν εξαρτάται από το αν θα βάλεις νησίδα αλλά από την αρχική απόφαση να μην έχεις ξεχωριστό χώρο κουζίνας.
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Μου λένε όμως ότι όταν θα μαγειρεύω (επειδή μαγειρεύω πάρα πολύ) ότι θα πιτσιλαει, ότι θα μυρίζει το σαλόνι κ γενικά ότι δεν θα με βολέψει και έχω προβληματιστει πολύ. Γι'αυτό και ρώτησα αν έχει κάποιος εμπειρία επί του θέματος. Στο σχεδιασμό εξαερισμού επαγγελματικής κουζίνας, η διαρύθμιση τύπου νησίδας είναι η δυσμενέστερη περίπτωση. Οι λόγοι που κάνουν αυτή τη διαρύθμιση δυσμενή είναι ίδιοι και σε οικιακή εγκατάσταση. Εάν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο ή απλά κάποιος περπατάει δίπλα από τη νησίδα όταν μαγειρεύεις, δημιουργούνται ρεύματα αέρα τα οποία επιρρεάζουν την ικανότητα του απορροφητήρα (ή της φούσκας σε επαγγελματική κουζίνα) να "μαζέψει" τις οσμές, μιας και σπρώχνουν τον ζεστό αέρα μακρυά από τον απορροφητήρα. Αυτό θα σου δημιουργεί πρόβλημα με οσμές. Θα πρέπει λοιπόν ο απορροφητήρας σου να υπερκαλύπτει την επιφάνεια των ματιών της κουζίνας αρκετά ΚΑΙ να είναι αρκετά δυνατός ώστε να μαζεύει τις οσμές. Αυτό ίσως να σου δημιουργεί και πρόβλημα θορύβου. Υπάρχουν λύσεις που ο απορροφητήρας μπορεί να συνδυαστεί με εξωτερικό ανεμιστήρα ώστε να μειωθεί ο θόρυβος μέσα στο σπίτι, αλλά εκεί ίσως να έχεις παράπονα από τους γείτονες γιατί μεταφέρεις το πρόβλημα αλλού. Σε μια κλασσική διαρύθμιση συνήθως υπάρχει ένα ντουλάπι σε κάθε πλευρά και τοίχος από πίσω οπότε για το ίδιο φορτίο χρειάζεσαι μικρότερο απορροφητήρα. Όσο για το πιτσίλισμα, δεν θα πιτσιλάει περισσότερο ή λιγότερο, θα πιτσιλάει το ίδιο ακριβώς, αλλά είναι διαφορετιικό να έχεις να σκουπίσεις τα πλακάκια πίσω από την κουζίνα με ένα wettex και διαφορετικό να πρέπει να καθαρίσεις όλόκληρη τη νησίδα και το πάτωμα.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 (edited) Η κουζίνα κάνει Γ με τη σαλοτραπεζαρια. Έχω σκεφτεί επειδή η κουζίνα είναι μακροστενη να τρέξω γύρω γύρω τα ντουλάπα κ στο τελείωμα της να φτιάξω νησιδα (σε στυλ πασου) έτσι ώστε να διαχωριστει νοητα ο χώρος. Το θέμα είναι ότι θέλω πάνω στη νησιδα να βάλω τις εστίες κ δίπλα σε κολώνες να μπει φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, Αυτό είναι διαφορετικό από την νησίδα αυτού καθ'αυτού. Τέτοιο έχω κι εγώ... Συστάσεις: 1) Όχι ηλεκτρικά-υδραυλικά στο πάσο...σε περιορίζει πολύ 2) Κάνε επαρκή διάδρομο μεταξύ πάσου και πρόσβασης στην κουζίνα. Εγώ έχω πάσο-τραπέζι για πρωινά, πρόχειρο/καθημερινό φαγητό και ψυγείο στην άλλη πλευρά...Είναι λίγο στριμούρα και μου σπάει τα νεύρα κάθε φορά. Περιττό να πω ότι δεν γίνεται να περάσεις αν κάθεται άνθρωπος από την πλευρά του διαδρόμου.... 3) Μυρωδιές κλπ θα υπάρχουν ούτως ή άλλως σε ενιαίο χώρο αν δεν έχει καλό εξαερισμό το σπίτι. Αν κάνεις δε ψάρι ή μπρόκολο καλύτερα μην καλέσεις επισκέπτες για κανά δυο μέρες.... Edited Αύγουστος 2 , 2017 by Γιάννης
Alexandrap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 (edited) Γιάννη εσύ έχεις βάλει εστίες πάνω; Παρακαλώ μην κάνετε ολόκληρη παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του φόρουμ Ευχαριστώ, Γιάννης Edited Αύγουστος 2 , 2017 by Γιάννης
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2017 Οχι, χρησιμοποιείται ως πάγκος με ντουλάπια από κάτω και ως τραπέζι φαγητού. Θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα βολικό αλλά για εμάς δεν υπήρχε άλλη λύση λόγω περιορισμού χώρου. Μάτια, φούρνο και νεροχύτη δεν θα έβαζα ποτέ για τους λόγους που αναφέρθηκαν...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα