Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2017 Εχει συσταθεί Κ/Ξ για εκτελεση Δημοσιου Εργου. Το έργο τελειωνει, θα βγει η βεβαιωση περαιωσης και πληρωθει. Ομως το ένα μέλος της Κ/Ξ θελει να βγει στην συνταξη και επομενως πρεπει να γινει διαλυση της Κ/Ξ. Μπορει να γινει η διαλυση της Κ/Ξ αμεσως μετα την εκδοση βεβαιωσης περαιωσης και την πληρωμη των εργασιων? ή πρεπει υποχρεωτικα να παραμεινει ενεργη η Κ/Ξ μεχρι την ολοκληρωση του 15μηνου και την οριστικη παραλαβη? Σε περιπτωση που γινει τωρα η διαλυση, πριν την οριστικη παραλαβη, τι προβλημα μπορει να προκυψει αργοτερα?
KF Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2017 Το εργο τελειωνει οριστικα μετα την οριστικη παραλαβη και την υποβολη του τελικου λογαριασμου.Μεχρι τοτε η Κ/Ξ υφισταται.Αν για καποιο λογο ενα μελος πρεπει να αποχωρησει τοτε ακολουθειται η διαδικασια του Ν3669/08 αρθρο 70 ή (πιο σωστο κατα την αποψη μου ) αρθρο 65 οπου η αρχικη Κ/Ξ θα υποκατασταθει με νεα (προφανως το ενα μελος θα ειναι το εναπομενον της αρχικης ) 2
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 (edited) αλλαζει κατι επι της διαδιακασίας, εαν το μελος που αποχωρει έχει ατομικό ΜΕΕΠ ή ειναι στέλεχος εταιρικου ΜΕΕΠ ? και γενικότερα τι γινεται οταν μια αναδοχος εταιρεια διαλυεται, το ενα στελεχος βγαινει στην συνταξη και το αλλο στελεχος βγαζει ατομικό ΜΕΕΠ? ειναι πιο "ευκολη" σε αυτην την περιπτωση η υποκατασταση αναδοχου, επειδη το στελεχος που βγαζει ατομικο ΜΕΕΠ ήταν και στην εταιρεια, μπορει να θεωρηθει ως "συνεχεια" Δηλαδη αναδοχος ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ο.Ε. σε εργο ΟΙΚ Στελεχη Γιωργος Π. ΟΔΟ και Ιωαννης Ρ. ΟΙΚ Ο Γιωργος Π. ΟΔΟ βγαινει στην συνταξη και διαλυεται η εταιρεια και ο Ιωαννης Ρ βγαζει ατομικο ΜΕΕΠ Μπορει ο Ιωαννης Ρ. να ζητησει υποκατασταση αναδοχου με το ατομικο ΜΕΕΠ ως "συνεχεια" της αναδοχου εταιρειας, αφου αυτος ηταν βασικος στελεχος της αναδοχου εταιρειας? Edited Αύγουστος 13 , 2017 by Paul_Mix
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 Σύμφωνα με το άρθρο 167 του 4412/16 αυτό μπορεί να γίνει για περίπτωση πτώχευσης ή θανάτου ενός από τα μέλη κοινοπραξίας. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για περίπτωση σύνταξης... Ο Ιωάννης Ρ. παραπάνω τυγχάνει να είναι και ο κοινός εκπρόσωπος της Κ/Ξ? Γιατί αν είναι ο Γιώργος Π. κοινός εκπρόσωπος που συνταξιοδοτείται, τότε απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για αλλαγή εκπροσώπου (άρθρο 140 ίδιου νόμου)
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2017 Παναγιώτη να συνδράμω κι εγώ στη συζήτηση με τα συνημμένα. (βέβαια γίνονται αναφορές στον 609/85 αλλά δεν νομίζω να έχουν μεταβληθεί οι αναφορές στους νέους νόμους) Γνωμοδότηση_Δυνατότητα και προϋποθέσεις υποκατάστασης μέλους_Χρονικό πεδίο εφαρογής.pdf Γνωμοδότηση_Συνέχιση έργου λόγω συνταξιοδότησης.pdf 1
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2017 To θέμα δεν ειναι μονο με την Κ/Ξ γιατι η εταιρεια (μελος της Κ/Ξ) εχει κι αλλα εργα ως αναδοχος. Εαν η εταιρεια αυτη προβει σε διαλυση, τι γινεται? μπορει το ενα στελεχος και μελος της εταιρειας να αναλαβει το εργο ως υποκατασταση και "συνεχεια" της εταιρειας? απο οτι φαινεται δεν ειναι απλη διαδικασια, αλλα λογικα θα υπαρχει καποιος τροπος, ειναι δυνατον απο νομικής αποψης, η υπαρξη συμβασης δημοσιου εργου να απαγορευει την διαλυση μιας εταιρειας χωρις να υπαρχει εναλλακτικη λυση?
KF Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2017 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2017 Η μονη για μενα λυση ειναι η υποκατασταση.
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2019 Μετά την διακοπή εργασιών, θα πρεπει να κάνουμε και αίτηση παράτασης για να μην βγούμε εκπρόθεσμοι ή με την διακοπή εργασιών "παγώνει" ο χρόνος και θα ζητήσουμε παράταση μετά την πληρωμή και επανέναρξη των εργασιών?
SIGIO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2019 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2019 Όταν κάνουμε διακοπή εργασιών σταματάει να μετράει ο χρόνος των προθεσμιών, και ξαναξεκινά με την άρση της διακοπής.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα