Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλική πέργκολα


 

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι..Είμαι νέος μηχανικός και ποτέ δεν έχω ασχοληθεί ως τώρα με μεταλλικές κατασκευές (πέρα απο τη σχολή) παρα μόνο με μπετονένιες.Μου ζητηθηκε να διαστασιολογήσω 1 πέργκολα μεταλλική στο δώμα κτιρίου η οποία αποτελείται από κοιλοδοκούς (ως υποστυλώματα της πέργκολας ) και μεταλλικές δοκούς.Πέρα από το ίδιο της το βάρος η πέργκολα δεν επιβαρύνεται με άλλα φορτία.Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω ως προς τη διαστασιολόγηση δηλ τι έλεγχοι πρέπει να γίνουν?Δεν έχω πρόγραμμα για σιδηρές και θα το κάνω με το χέρι.Θα επισυνάψω και σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχεις να κάνεις με κάτι πολύ απλό σου προτείνω τα παρακάτω:

 

Αν θεωρείς ότι μπορεί η πέργκολα να δεχτεί φορτία:

 

1) Το άνω οριζόντιο δοκάρι κάνε το λίγο λοξό ή μετακίνησε την άνω δεξιά κολώνα προς τα κάτω. ;Έτσι έχεις 4 πλαίσια με 4 στύλους, 2 ανά διεύθυνση.

 

2) αλλαξε τις δοκίδες που έχουν διεύθυνσή κατά χ, να γίνουν κατά y

 

3)θεώρησε όλες τις δοκίδες και τις δοκούς αμφιέριστες και υπολόγισε τις με τα προγράμματα που υπάρχουν στο φόρουμ. Στην θέση σου θα έβαζα και λίγο άνεμο, μπας και στην σκεπάσουν με τίποτα διαφώτιστα.

 

4) Λύσε με μπετόν callender ένα από τα τέσσερα πλαίσια μεμονωμένο. (και αυτό με λίγο άνεμο). Αν το θεωρείς μπελά θεώρησε το σαν μονόπακτο αλλά πρόσεξε την έδραση.

 

 

Αν θεωρείς η πέργκολα δεν θα δεχτεί φορτία αγνόησε τα βήματα 1 και 2

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.