Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτισμός Αποθήκης


HaNotsri

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Για φωτισμό αποθήκης τι είδους λαμπτήρες-φωτιστικά προτιμάμε?

Από ότι βλέπω στο ίντερνετ συχνά χρησιμοποιούνται καμπάνες βιομηχανικού τύπου.Όταν όμως πρόκειται για χαμηλοτάβανες αποθήκες θα γίνεται καλή διάχυση του φωτός?

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία αποθήκη 100x15x6 (LxWxH) η οποία θα έχει ράφια μέχρι επάνω και δημιουργούνται τρεις διάδρομοι. Με τη βοήθεια του Dialux και επιλέγοντας γραμμικά φωτιστικά ( συγκεκριμένα LED σκαφάκια 38W/4000lm (μήκος 1,2 μέτρα) μου δίνει σαν αποτέλεσμα πως σε κάθε διάδρομο θα πρέπει να τοποθετηθούν 50 φωτιστικά.(σύνολο 150). Σαν πλήθος σας φαίνεται λογικό ή είναι πολλά??

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς πρόγραμμα σχεδιασμού φωτισμού. Βρες πρότυπα που να ικανοποιούν τη στάθμη φωτός την οποία επιθυμείς σε συγκεκριμένο ύψος.Έστω ότι ο αποθηκάριος πρέπει να διαβάσει έναν κωδικό στο ράφι που είναι το πρώτο από το πάτωμα. Θα διαχέεται το φως με το φωτιστικό που έχεις βάλει μέχρι εκεί? Επίσης εξέτασε και τις συνθήκες που θα επικρατούν στο χώρο δηλαδή θα είναι μόνιμα αναμμένα τα φώτα, θα υπάρχει καθημερινή 8ωρη χρήση, θα κάνεις ομαδοποιήσεις ανά διάδρομο κλπ. ώστε να εξετάσεις και το κόστος προμήθειας αλλά και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.