Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση 2 εκτός σχεδίου, κατασκευή και ενοικίαση κτηρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Υπάρχουν 2 ακίνητα εκτός σχεδίου, εντός ΒΙΟΠΑ, το ένα άρτιο και οικοδομήσιμο και το άλλο μη άρτιο μη οικοδομήσιμο. Το μη άρτιο ακίνητο έχει κομμάτι το οποίο είναι προς απαλλοτρίωση (για διάνοιξη δρόμου). Κάποιος τρίτος θέλει να κατασκευάσει και να νοικιάσει ένα κτήριο για κάποια χρόνια, αλλά μέσα στο άρτιο δεν επαρκεί ο οικοδομήσιμος χώρος (βλέπε φωτο) για να κατασκευάσει ένα κτήριο 30χ20μ.

 

1. Μπορεί να γίνει συνένωση των 2 οικοπέδων ώστε το νέο ενιαίο οικόπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Αυτό θα το κάνουν μόνο οι 2 ιδιοκτήτες ή εμπλέκεται κάπου και ο (τρίτος της υπόθεσης) ενοικιαστής;

2. Το κτήριο πρέπει να είναι ένα και μοναδικό ή λόγω ΒΙΟΠΑ μπορούν να γίνουν και περισσότερα κτήρια;

3. Μετά την πάροδο της ενοικίασης μπορεί να γίνει κατάτμηση με τρόπο που και τα 2 να γίνουν άρτια και οικοδομήσιμα;

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι ΒΙΟΠΑ;

Τα ΒΙΟΠΑ σύμφωνα με το Ν2545/97 είναι εδαφική έκταση, κατάλληλα οργανωμένη και εξοπλισμένη με τα έργα υποδομής, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων βιομηχανικών-βιοτεχνικών μονάδων. (http://www.ggb.gr/licensing/html/bipe-biopa.html)

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών της Πολεοδομικής Μελέτης, της Πράξης Εφαρμογής και η υλοποίηση των έργων υποδομής του ΒΙΟΠΑ βεβαιώνεται από διαπιστωτική απόφαση που εκδίδεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης ( άρθρο 6 του Ν.2545/97), που έχει και την έννοια της άδειας λειτουργίας.

 

υγ

γραψε την ειδικοτητα σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.