maik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Όσο καλή συμπύκνωση και να γίνει είναι σίγουρο ότι η πλάκα σε μερικά χρόνια θα είναι στον αέρα.Γι' αυτό η πλάκα του δαπέδου pilotis ή δαπέδου υπογείου πρέπει να οπλίζεται κανονικά σαν να είναι στον αέρα με σπαστά σίδηρα στις στηρίξεις κλπ. Όχι στις ευκολίες των σιδηράδων με τοποθέτηση χύμα καρέ τα σίδηρα ή ακόμη χειρότερα με τοποθέτηση πλέγματος. Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ειναι η καλύτερη λύση. Το ειδος των υλικών επιχωμάτωσης εχει σημασία μόνο οταν υπάρχουν νερά στο υπέδαφος ώστε να μην εχουμε ανερχόμενη υγρασία.
palex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 ψιλο αμμοχαλικο καλα είναι, αν υπαρχει καποιος δανειοθαλαμος απο κοντινο ποταμι ερχεται και φθηνοτερα απο το θραυστο. Το θεμα ειναι οχι τοσο τι βαζουμε όσο πως το συμπιεζουμε.. φερνει κανεις σας οδοστρωτηρα ή οτι κανει το μπομπκατ? Το σκαμα κατω απο την θεμελίωση πως το συμπυκνωνετε; μη μου πειτε οτι το θεωρειται φυσικο εδαφος διοτι τα νυχια της τσαπας διαταρασει το εδαφος σε βαθος 20εκ! Αρκειστε στο πατημα με την τσαπα?
inaris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Εμπειρία από το τελευταίο οικοδομικό: Έδαφος κάτω από σκυρόδεμα καθαριότητας-Κατέβασα οδοστρωτηράκι με την τσάπα και έβαλα έναν χειριστή 150 κιλών να σουλατσάρει όλη μέρα! Εδαφικό υλικό πλήρωσης θεμελίωσης-Το υλικό εκσκαφής ήταν αμμοχάλικο ποταμού καθώς το οικόπεδο ήταν κάποτε πολύ κοντά σε κοίτη ποταμού, οπότε τρισευτυχισμένος έκανα ένα καλό καθάρισμα αρχικά με φορτωτή ώστε να διώξω όλα τα οργανικά και αποθήκευσα προσωρινά τα υπόλοιπα προϊόντα για επανεπίχωση. Είδος συμπύκνωσης- Δονητικός οδοστρωτήρας με πολύ προσεκτικό χειριστή, διαβροχή αλλά με μέτρο και συμπλήρωση υλικού με φορτωτάκι όπου καθόταν το έδαφος πολύ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον οδοστρωτήρα ήταν ότι αναγκαστικά στράβωνε τις αναμονές των περιμετρικών τοιχίων τα οποία για τον λόγο που αναφέρατε, είχα αφήσει για να δέσω με την πλάκα. Καθόμασταν ύστερα και τα διαμορφώναμε ένα-ένα. Πάντως και η χρήση του δονητικού οδοστρωτήρα δεν είναι η καλύτερη γιατί με μια απροσεξία του χειριστή μπορεί να βρεθείς με κανένα ρηγματωμένο συνδετήριο και άλλωστε η δόνηση πρέπει να γίνεται σε στρώσεις 50-60 εκ και όχι 200 που ήταν το βάθος της επίχωσης! Αλλά τι θα βάλεις για να δονήσεις σε στρώσεις σε κάθε μάτι χωριστά? Κατσικοπόδαρο? Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα εκσκαφής γιατί αλλιώς δεν θα αφήσουμε βουνό για βουνό άσκαφτο και θα ρημάξουμε τα ποτάμια από τα βότσαλάκια τους. Άσε που δεν ψάχνουν όλοι κατάλληλο χώρο για απόθεση προϊόντων εκσκαφής αλλά τα αφήνουν σωρούς όπου βολεύει.
palex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Μηπως μπορεις να μας δωσεις περισσότερα στοιχεία για το είδος του καθε μηχανήματος; Οδοστρωτηρακι εννοείς το χειροκίνητο με τα δυο μικρα τυμπανα;Για την εδαφόπλακα έφερες μεγαλο οχημα; Ξερεις περίπου διαστασεις και βαρος των μηχανημάτων; Επίσης τι σου χρέωσαν;
inaris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Οδοστρωτηράκι-Διπλό τύμπανο, σπαστό, 2+ τόνων, κάτι τέτοιο http://www.ito-germany.gr/572-Tandemwalze-Bomag-BW100AD-gebrauchte-Bomag-Walze.html (χειροκίνητο?!?) Οδοστρωτήρας- Τύμπανο με δόνηση εμπρός και 4 λάστιχα πίσω (για πάτημα ασφάλτου) περίπου 12+ τόνων. Δυστυχώς τα μηχανήματα ανήκαν στην εταιρία που εργαζόμουν όποτε απλά τους κανόνιζα να τα έχω διαθέσιμα την ημέρα που τα ήθελα και να μην είναι σε άλλο έργο. Αρχικά ήξερα τα χαρακτηριστικά τους αλλά αργότερα τα ξέχασα καθώς είχα μάθει εμπειρικά τι χρειαζόμουν για κάθε περίπτωση και ζητούσα το"μικρό" ή το "κίτρινο" ή το "μεγάλο". Άμα είσαι συνέχεια στον δρόμο ξεχνάς και αυτά που ξέρεις...αλλά μεθαίνεις άλλα . Σε άλλα έργα που νοίκιαζα ήταν περίπου ως εξής: οδοστρωτήρας 280-320 φορτωτάκι 180-220 φορτωτής 260-300 Αλλά εξαρτάται πολύ από το πόσες μέρες τον έχεις, αν είναι συνεργάτης, αν έχει ανάγκη ή αν έχεις ανάγκη κ.τ.λ.
mastorakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Εγώ θα σας έλεγα οπλίστε με σίδερα να τελιώνεται και αφήστε τους οδοστρωτήρες και τα σκύρα πέστε στον ιδιοκτήτη να δώση κάπια μεροκάματα παραπάνω στον εργολάβο να του οπλίση την πλάκα να τελιώνεται.Μη το σκέφτεστε άλλο δέν έχει παραπάνω κόστος απο τον οδοστρωτήρα τα σκυρα την άμμο κτλ .
maik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Με σωστή διαδικασία συμπήκνωσης και κάποιο πλέγμα που θα πρέπει να τοποθετηθεί θά εχει μεγαλύτερο κόστος απο το σιδέρωμα. Καί πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία μήπως κάπου δεν εγινε καλή συμπήκνωση.
palex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Σε ευχαριστώ inaris, χειροκινητο οχι ακριβως βενζινοκινήτο είναι, απλα είναι τόσο μικρό σαν πατινι, το κουμανταρεί περπατωντας απο πισω ο χειρηστης με ενα τιμονι σαν μοτοσικλετας, που μοιαζει με χειροκινητο για αυτο το ειπα ετσι, θα βρω και θα ανεβασω φωτο. - Οταν λετε να οπλισω, εννοείτε να μην μπαζώσω καθολου απο κατω, και να εδρασω την πλακα στις πεδιλοδοκους και στις εσωτερικες; Πρεπει να δω αν γίνεται και κατι τετοιο να προσομοιωθει στο προγραμμα δεν το δοκιμασα ποτε. Επίσης ειναι και προς διερευνηση αν αξίζει οικονομικα να σηκώσω ψηλά και τις εσωτερικές πεδιλοδοκους για να εδρασω εκει την πλακα. Μαλλον εννοειτε αντι να αγχωνομαστε για τις συμπυκνωσεις απλα να μπαζωνουμε και να βαζουμε και περισσότερα σίδερα για περισσότερη σιγουριά. Ομως και παλι θα πρεπει να φροντίζουμε την εδραση της πλακας σε πεδιλοδοκους για να μην εχουμε μεγαλα ανοιγματα αν θελουμε να συνυπολογίσουμε και την βοηθεια του οπλισμου.
inaris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Κατάλαβα Πάντως εγώ αυτό που λες έκανα. Σήκωσα τοιχείο 50εκ από τα συνδετήρια με όπλιση σε κάναβο 10Χ10 μέσα-έξω για να εδράσω την πλάκα. Συγκεκριμένα στην μελέτη δεν είχα στοιχεία για την όπλιση του τοιχίου άλλα βρήκα έναν ερευνητικό του Τέγου στο οποίο έδειχνε πως γενικά όπλιση 10x10 σε καλύπτει για τοιχία υπογείου, με κάποια άνω όρια διαστάσεων. Την διάμετρο δεν την θυμάμαι και γι' αυτό δεν την αναφέρω Συγνώμη για την αοριστία αλλά δεν έχω πρόσβαση στην βιβλιοθήκη μου.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 -..... Μαλλον εννοειτε αντι να αγχωνομαστε για τις συμπυκνωσεις απλα να μπαζωνουμε και να βαζουμε και περισσότερα σίδερα για περισσότερη σιγουριά. Ομως και παλι θα πρεπει να φροντίζουμε την εδραση της πλακας σε πεδιλοδοκους για να μην εχουμε μεγαλα ανοιγματα αν θελουμε να συνυπολογίσουμε και την βοηθεια του οπλισμου. Αυτό πιστεύω και εγώ. Το πρόβλημα είναι στα δάπεδα βιομηχανικών χώρων με μεγάλες επιφάνειες. Εκεί και δεν έχουμε στηρίξεις και έχουμε και υψηλές απαιτήσεις λόγω εποξειδικών....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα