Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου με μεταλλική στέγη


 

Recommended Posts

Γεια σε ολους!

 

Ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας για μια προσθηκη καθ'υψος σε βοιομηχανικο κτιριο στην Σινδο, με υποστυλωματα απο μπετον και μεταλλικη στεγη. Τονιζω πως δεν εχω ξανακανει προσθηκη! Σκεφτηκα λοιπον να συνεχισω τα υφισταμενα υποστυλωματα και να προσθεσω την μεταλλικη στεγη (διατασεις κατοψης 30.80μ. χ 15μ. με συνεχιση των περιμετρικων υποστυλωματων στην προσθηκη "δεμενα" με περιμετρικη δοκοσειρα).

 

Ερωτω λοιπον τα εξης:

 

1) Το κτιριο, βασει του παραρτήματος 5 - ΕΑΚ για τις προσθηκες, ανηκει στην Κατηγορια Γ και στην εξαιρεση α) χωρις να εχει εφαρμοστει το τροποποιημενο αρθρο 12, αφου η στατικη μελετη φερει υπογραφη 23/7/85, νωριτερα δηλαδη της αποφασης 30/9/85. Ο ελεγχος του υφισταμενου θα γινει δηλαδη με τον αντισεισμικο του '59 οπως αυτος τροποποιήθηκε με την αποφαση στις 4/4/84;

 

2) Οταν λεμε ελεγχο υφισταμενου, τι ακριβως εννοουμε;

 

3) Η προσθηκη καθ'ύψος θα ελεγχθει βασει του τωρινου ΕΑΚ; και πως γινεται αυτο; (εχω το FESPA για τα στατικα)

 

4) Εχει κανεις να προτεινει καποιον τροπο συνδεσης του υποστυλωματος με το μεταλλικο ζυγωμα; Καποια σχεδιαστικη λεπτομερεια; Γνωριζετε καποιο προγραμμα που να υπολογιζει μια τετοια συνδεση;

 

5) Φορτιο χιονιου στη Σινδο ποσο χρησιμοποιειτε; Σεισμο; Ανεμο; (εγω εβαλα 0,6ΚΝ/μ2 χιονι στο ΜΕΤΑL της Civiltech και σεισμο ΙΙ - 0,24)

 

6) Ποσο ιδιο βαρος χρησιμοποιειτε στην νευρωτη λαμαρινα επικαλυψης της στεγης;

 

7) Απο που δινω τα φορτια του μεταλλικου ζηγωματος στους ανω κομβους των υποστυλωματων στο FESPA; (Εγω πηγα στους πινακες, "δρασεις" και τα εδωσα ως "δρασεις μονιμων φορτιων κομβων")

 

Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε βοηθεια!

 

Οι τίτλοι του θέματος πρέπει να έχουν σωστή ορθογραφία και τόνους!

acnt

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.