Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτροπή ελέγχου αυθαιρέτων κατασκευών για κτίσμα σε παραδοσιακό οικισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης του υπογείου διώροφης οικοδομής, που βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 5000 κατοίκων, για να χρησιμοποιηθούν τα διαμερίσματα που βρίσκονται εκεί σαν τουριστικά καταλύματα. Άρα θα πρέπει να υποβάλλω στην επιτροπή του αρ.12 του Ν.4178 τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, τοπογραφικό, υπεύθυνη δήλωση, αποδεικτικό χρόνου κατασκευής και αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτούντος.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) Όσον αφορά την τεχνική έκθεση, τι περίπου θα πρέπει να λέει; β) η οικοδομική άδεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό χρόνου κατασκευής; γ) τι εννοεί  αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτούντος;

Link to comment
Share on other sites

Η τεχνική έκθεση σε γενικές γραμμές θα πρέπει αφενός να περιγράφει τις αυθαιρεσίες και αφετέρου (αφού απευθύνεται σε επιτροπή για τη δυνατότητα υπαγωγής σε παραδοσιακό οικισμό) να αιτιολογεί ότι οι υπερβάσεις αυτές δεν αλλοιώνουν το χαρακτήρα του οικισμού και επομένως να επιτραπεί η ρύθμισή τους.

Η οικοδομική άδεια από μόνη της δεν πιστοποιεί την χρονολογία της κατασκευής. Αν όμως υπάρχει τελική θεώρηση, τότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως αποδεικτικό.

Αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής είναι ουσιαστικά τα αποδεικτικά κυριότητας του ακινήτου.

 

Στο προφίλ σας γράφετε "φοιτητής". Αν αυτό ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εν ενεργεία μηχανικό για τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση της περίπτωσής σας.

Διαφορετικά παρακαλώ ενημερώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.