Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρόνος ευθύνης.


στε

Recommended Posts

Ευθυνες ως προς τι??? Αν μιλαμε για τη σοβαροτερη ολων τω ευθυνων, τη στατικοτητα, ασφαλως και εχουν δικιο οι συναδελφοι.. Αν μιλαμε για ημιυπογειο που εγινε ισογειο το ιδιο.. Αν μιλαμε ομως για Η/Χ δε νομιζω οτι ειναι το ιδιο.. Ετσι δεν ειναι???

Link to comment
Share on other sites

Ως στιγμή τέλεσης του ποινικού αδικήματος θεωρείται η αστοχία και όχι η ενέργεια που οδήγησε σε αυτή (μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή) κατ'εξαίρεση ολόκληρου του ποινικού κώδικα. Έτσι παραγραφή πρακτικώς δεν υπάρχει. Αυτή η παραφωνία του ποινικού κώδικα στην απόδοση ευθυνών των μηχανικών θα πάψει να υφίσταται με νομοθετική ρύθμιση σύντομα χάριν κυρίως στις πρωτοβουλίες του ομ. καθ. του Ε.Μ.Π. Θεοδοσίου Τάσιου. Θα πρέπει δε, να σημειωθεί ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί επί του θέματος και αρκετοί έγκριτοι πανεπιστημιακοί νομικοί (για τις πρόσφατες εξελίξεις ανατρέξατε στα πρακτικά του πρόσφατου πανελληνίου συνεδρίου αντισεισμικής μηχανικής). Μέχρι να αλλάξει αυτό όμως ας είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι υπογράφουμε. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά περιστατικά στην δικαιοσύνη με διώξεις μηχανικών ακόμα και συνταξιούχων!

Link to comment
Share on other sites

Ενα λεπτο τωρα.. Αν καταλαβα καλα φιλε πλουτο λες οτι αν καποιος πχ μετατρεψει μια αποθηκη στο ημιυπογειο του σε υπνοδωματιο, τοτε εχει την ευθυνη ο μηχανικος???

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ.. σωστη παρατηρηση.. Αρα ο αρχικος διαχωρισμος που εκανα εχει βαση.. Οχι τιποτε αλλο..Μην εχω και λανθασμενη εντυπσωση για τα ισχυοντα..:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.