Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,

 

θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω θέμα:

σε εκτός σχεδίου περιοχή , πρόσφατα ενταγμένη στο νέο ΓΠΣ της περιοχής αναφέρεται ότι σύμφωνα με το ΕΠΣΧΑΑ βιομηχανίας απαγορεύεται η δόμηση βιομηχανικών κτιρίων σε απόσταση μικρότερη των 100μ. από τον άξονα αυτοκινητοδρόμων και 60μ. από τον άξονα εθνικών οδών στις ζώνες ΠΕΠΔ 2 (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ).

Στις γενικές διατάξεις του ίδιου ΓΠΣ αναφέρεται ότι σε όλη την εκτός σχεδίου περιοχή εφαρμόζεται το φεκ 169Α΄ /15-7-1998 περί καθορισμού ελάχιστης απόστασης ασφαλείας των κτηρίων από τα όρια ή τους άξονες των οδών όπου γίναται διαχωρισμός των αποστάσεων ανάλογα με το είδος της οδού ( πρωτεύον, δευτερεύον κτλ.).

Αναρωτιέμαι τι τελικά ισχύει καθώς το ΕΠΣΧΑΑ βιομηχανίας αναφέρεται γενικά χωρίς κατηγοριοποίηση των οδών ενώ το πδ είναι πιο αναλυτικό.

Η συγκεκριμένη αναφορά στο ΕΠΣΧΑΑ από το ΓΠΣ έχει αναστατώσει τους πάντες καθώς ο κύριος δρόμος της περιοχής είναι δευτερεύον εθνικό δίκτυο και η μέχρι τώρα απόσταση ήταν 45μ.Αυτό όπως είναι κατανοητό δημιουργεί τεράσταια προβλήματα καθώς επί της ουσίας αναιρεί τις νέες επεκτάσεις σε υπάρχουσες μονάδες αλλά και αναστέλλει τα υποψήφια νέα επενδυτικά σχέδια καθώς στις περιοχές ΠΕΠΔ 2 η πλειοψηφία των γηπέδων έχει περορισνμένο βάθος.

Στη δική μου περίπτωση ο πελάτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά γειτονικού γηπέδου και να επεκταθεί πλην όμως εαν εφαρμοστεί η απόσταση των 60μ. σύμφωνα με το ΕΠΣΧΑΑ βιομηχανίας το γήπεδο που απομένει προς οικοδόμηση από 5300μ2 περιορίζεται στα 650 μ2 με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη η επένδυση.

 

Θα ήθελα τη γνώμη των συναδέλφων εαν έχουν συναντήσει παρόμοια περίπτωση και γενικά οποιαδήποτε γνώμη και συμβουλή είναι αποδεκτή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.