Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Με ποιο πρόγραμμα υπολογίζετε την θεμελίωση του πυλώνα και με ποιες παραδοχές. Πως τοποθετείτε τον οπλισμό και ποιον τύπο θεμελίωσης επιλέγετε ανάλογα την περιοχή το έδαφος τις καιρικές συνθήκες και την ισχύ του πυλώνα.
KLEIO Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 έχω ανεβάσει στα downloads κάτι σχετικό, που ίσως σε βοηθήσει
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Σε ευχαριστώ για την εργασία, η οποία όμως δεν βοηθάει στην θεμελίωση όσο αφορά την τοποθέτηση του οπλισμού που είναι και το βασικό στην θεμελίωση του πυλώνα. Από την άλλη έχει ενδιαφέρον στο μέρος της ανάλυσης του πυλώνα, που είναι από κυκλική σιδερά διατομή. Αλλά επί της ουσίας δηλαδή την τοποθέτηση του οπλισμού και πως τοποθετείται δεν γίνεται μνεία όπως επίσης δεν υπάρχουν και κάποια κατασκευαστικά σχέδια. Σε ευχαριστώ όμως για την απάντησή σου.
Ελένη Λ. Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Όχι απόλυτα εντός θέματος, αλλά κάπου πρέπει να το αναρτήσω.. Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάποιος τρόπος γενικά να υπολογιστεί ο όγκος χωματισμών που θα προκύψει για τη δημιουργία γηπέδου εγκατάστασης αιολικού πάρκου, καθώς και των θεμελιώσεων των ανεμογεννητριών. Σαν δεδομένο έχουμε αρχικά τον 5αρι χάρτη με τις ισουψείς και τη χωροθέτηση του πάρκου. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή στο τί ψάχνω.
cv98019 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Εάν κατάλαβα καλά, ΕΧΕΙΣ: 1. 5άρι χάρτη (τοπογραφικό υπόβαθρο) 2. Χωροθέτηση έργου (υποθέτω συνοδεύεται με θέση ανεμογεννητριών και λοιπών εγκαταστάσεων) ΘΕΛΕΙΣ: 1. Να υπολογίσεις όγκους χωματουργικών για τις εγκαταστάσεις ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: 1. Να σχεδιάσεις τομές ανά όσα μέτρα θέλεις (πέρασε το 5άρι σε CAD) 2. Να υπολογίσεις όγκους ανά τομή 3. κλπ, όπως χωματουργικά οδοποιίας ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ: 1. Διαστάσεις και τύπο θεμελίων 2. Γεωτεχνικά (ή έστω γεωλογικά) στοιχεία ΑΡΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: 1. Να κοιτάξεις το γεωλογικό χάρτη 2. Επί τόπου επίσκεψη για να δεις την περιοχή 3. Γεωτεχνική Έρευνα, εάν απαιτηθεί από τα παραπάνω Με αυτά τα στοιχεία, θα έχεις τουλάχιστον μια ιδέα για τον τύπο θεμελίωσης, οπότε με εύλογες παραδοχές μπορείς να εκτιμήσεις τις διαστάσεις. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, έχεις κίνδυνο να θεωρήσεις θεμελίωση στο -2.0 και να υπάρχει ασβεστόλιθος που θέλει εκρηκτικά για να φτάσεις στο -2.0. Για τον υπολογισμό του όγκου των χωματουργικών, υπάρχουν αρκετά προγράμματα, που απευθύνονται κυρίως στους Οδοποιούς. Προσωπικά, για απλά πράγματα, το κάνω "χειροκίνητα".
Ελένη Λ. Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2010 @cv98019, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και τις πληροφορίες που μου δίνεις!! Θα το προσεγγίσω κάπως έτσι αρχικά και αν σκαλώσω κάπου πάλι ξαναεπικοινωνώ. (απλά υπέθετα πως ο τύπος και το βάθος της θεμελιώσης είναι standard από την εταιρεία που μας τα προμηθεύει...τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι με τον χώρο και είμαι κάπως άσχετη!!) Και πάλι ευχαριστώ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα