kan62 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2017 vvm, Το συμπαγές τούβλο έχει ιστορία από προ Ρώμης μέχρι σήμερα (την προηγούμενη εβδομάδα κατασκεύασα τοίχους με συμπαγή σε δεύτερη χρήση). Άρα δεν υπάρχει βεβαιότητα. Οι σοβάδες σε καλαμωτή ή μπαγδατί (πηχάκια) έχουν κοινή πορεία ανάλογα με αυτά που παρέθεσε ο AlexisPap όπου θα προσέθετα τη διαθεσιμότητα και τις οικονομικές δυνατότητες. ΚΑΝΑ, Στη φωτό βλέπω τούβλα μάλλον κυκλικής και περίπου έχεις δίκιο. Θα διαφωνήσω όμως για τα ορθογωνικής και θα παραθέσω φωτό από τούβλα ορθογωνικής οπής του 1900-1903. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 (edited) καλημέρα σε όλους Όταν ήμουν φοιτητής είχα σχεδόν όλα τα βιβλία του Ευγενίδειου Ιδρύματος (τα οποία περίπου το 1984 τα έδωσα σε μια φοιτήτρια ΤΕΙ η οποία δυστυχώς ποτέ δεν μου τα επέστρεψε) Ανάμεσα σ' αυτά υπήρχαν (αν θυμάμαι καλά) τόμοι για κάθε υλικό kan62 εσύ έχεις την ευχέρεια -που δεν την έχω εγώ-να το ψάξεις εδώ http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=66 υ.γ http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=2356&cnode=411 Edited Οκτώβριος 20 , 2017 by ΚΑΝΑ
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 (edited) ...αν βοηθάω, σε ανακαίνιση του πατρικού μου σπιτιού στην Καλλιθέα, που έγινε το 1960 χρησιμοποιήθηκαν διάτρητα κυκλικής οπής τούβλα (όπως τα σημερινά). Edited Οκτώβριος 20 , 2017 by antloukidis
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 kan62 τα τούβλα ορθ/κής οπής της φωτογραφίας μπορεί να είναι μεν του 1900 αλλά είναι σίγουρα εισαγωγής! 1
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Το Αλατίνη της Θεσσαλονίκης έβγαζε εξάοπα ορθογωνικής οπής από τις αρχές του 20ου αιώνα. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 AlexisPap Προσωπικά θυμάμαι αλλά και από κάποιο βιβλίο το έχω διαβάσει ότι τουλάχιστο στην Ελλάδα πρώτα κυκλοφόρησαν τα εξάοπα με κυκλική διατομή μετά ως πιο εξελιγμένα βγήκαν τα εξάοπα ορθογωνικής διατομής και στην συνέχεια τα 12οπα κλπ
kan62 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δεν είναι εισαγωγής Βασίλη. Είναι τούβλα που είχαν μεγάλη κατανάλωση ήδη από το 1860-1870 όταν άρχισε να γίνεται ευρεία εφαρμογή των "πυρασφαλών σύμμικτων πατωμάτων".
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2017 Βασίλη, δεν έχω υπόψη μου κάποιο βιβλίο. Εξ όσων έχει τύχει να συναντήσω είναι αυτά που παραθέτω. Ωστόσο, γενικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών και μεθόδων. Μιλάμε εξάλλου για μία εποχή που πάνω από το 50% της επικράτειας δεν ήταν Ελλάδα. Από το 1821 μέχρι το 1944 είχαμε Τούρκους, Ιταλούς, Αγγλο-Γάλλους, Ρώσους, και λίγο ελεύθερο κράτος. Και στο ελεύθερο κράτος είχαμε αρχικά Γερμανούς και μετά Αγγλο-Γάλλους. Αλλά και μετά τον πόλεμο, πάλι υπήρχε τεράστια ποικιλία. Θυμήσου ότι, μέχρι πριν 15 ~ 20 χρόνια, σχεδόν κάθε νομός είχε την δική του κεραμοποιία (Στον νομό Θεσσαλονίκης είχαμε 3~4 τουλάχιστον)...
vvm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2017 Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα