Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευκρινήσεις νέου νόμου αυθαιρέτων


angel30

Recommended Posts

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Λοιπόν έχουμε τακτοποιήσει το αυθαίρετο μας πρώτη κατοικία, με τον νόμο 4178/12, έχει περαιώσει. Ήρθε από κληρονομιά στο όνομα μας, το δικό μου και της μητέρας μου 1/2 εξ αδιαιρέτου. Υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη μετά την περαίωση του μηχανικού η οποία έγινε στα τέλη του 2014. Έχουμε πληρώσει όλες τις αυθαιρεσίες που προοριζόταν. Τι γίνεται τώρα που ψηφίστηκε νέος νόμος? Πρέπει να κάνουμε κάτι επιπλέον? Κάποια επιπλέον αίτηση/δήλωση? Δεν έχουμε κάνει κάποια επιπλέον παράβαση από την τακτοποίηση του ακινήτου και έπειτα. Θα πληρώσουμε πάλι από την αρχή? Θα χρειαστεί κάτι επιπλέον από τα ήδη υπάρχοντα στο σύστημα σχέδια? Δεν θέλουμε να πάμε στον ίδιο μηχανικό που είχαμε και δεν ξέρω αν κρίνεται απαραίτητο να πάμε σε έναν νέο μηχανικό για τυχόν αλλαγές. Επίσης αλλάζει κάτι ως προς τη χρονική διάρκεια τακτοποίησης του ακινήτου? Αν θυμάμαι καλά ήταν 40 χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τι προθεσμία υπάρχει για τον νέο νόμο? Αν μπορεί κάποιος μηχανικός που γνωρίζει ας με πληροφορήσει σχετικώς. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Γνωμη μου να περιμενετε να δουμε τον νομο στο ΦΕΚ (και οχι σε σταδιο "καθαρογραφης" που ειναι μεχρι στιγμής).

Ισως να περιμενετε και καποιες διευκρινιστικες εγκυκλίους.

Παντως με τα μεχρι τωρα δεδομενα και με οτι περιγραφετε δεν χρειαζεται να κανετε κατι.

Ο ν.4178 δεν εχει κριθει αντισυνταγματικός.

Βεβαια εχουν αρχισει διάφορες συζητησεις για αντισυνταγματικοτητα σε καποια σημεία του νεου νομου, αλλα αυτο ειναι πολυ πρωιμο ακομη σταδιο και σε αυτη την φαση σας ειναι αδιαφορο.

Καθώς επίσης και καποια θέματα με την στατικοτητα που αναφερει ο νεος νομος αναφορικα σε αυτα που εχουν ενταχθει στον 4178.

Ισως ειναι σκοπιμο να το δειτε με καποιον μηχανικο, αλλα αφού δουμε σε ΦΕΚ τον νεο νομο.

Καλημερα.

 

Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές αν είναι όπως τα λες δεν θα χρειαστεί να κάνεις καμία άλλη ενέργεια αν η υπαγωγή σου στον 4178 έγινε ορθά για το ακίνητο σου.

Ο νέος νόμος θα έχει ισχύ (τουλάχιστον) 2 χρόνια και βλέπουμε.

Ανοίγουν κάποια ζητήματα με την στατική επάρκεια των κτηρίων ανάλογα με την υφιστάμενη κατάσταση που είχε διαπιστωθεί στον 4178 και αφού ανησυχείς η μόνη λύση είναι να δει μηχανικός την υπαγωγή που έχεις κάνει στον 4178 (αφού δεν θες να πας σε αυτόν που το έκανε), να ελέγξει όλα τα δεδομένα που έχει και όλα τα συνημμένα σχέδια κλπ που έχουν μπει για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

από αύριο μέχρι τέλος βδομάδας θα έλεγα..... αλλά βεβαιότητα για αυτά μόνο η βουλή των Ελλήνων την έχει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.