Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελλενίτ με αμίαντο - Κτίσμα εκτός σχεδίου πόλεως


gvez

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους, 

 

έχω ένα σπίτι στην περιοχή Αχαρναί το οποίο είναι εκτός σχεδίου πόλης. Το όριο του σχεδίου πόλης είναι ακριβώς ο δρόμος μπροστά από το οικόπεδο μου. Το οίκισμα είναι μια προκάτ κατασκευή που μεγάλα κομμάτια του περιέχουν αμίαντο. Από την πολεοδομία ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση οικοδομικής αδείας για το υπάρχων οικόπεδο-κτίριο. Και μάλιστα μου έδειξε τοπογραφικό σχέδιο που μέσα υπήρχε και το προσχέδιο για το νέο σχέδιο πόλης με το σπίτι μου να είναι στην ουσία δρόμος. Εδώ να σημειώσω ότι το αυθαίρετο αυτό έχει νομιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια με το νόμο Τρίτση. 

 

Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να βγάλω οικονομική άδεια λόγω του ότι η οικία περιέχει αμίαντο ή γενικότερα τι μπορώ να κάνω με αυτή την οικία.  

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο ,

 

το ότι το σπίτι είναι μέσα σε μελλοντικό δρόμο και το ότι η πολεοδομία στο ξεκόβει από την αρχή ...δεν είναι καλά σημάδια.

 

Σημείωσε ότι η "νομιμοποίηση" του Τρίτση τις περισότερες φορές ήταν "εξαίρεση από κατεδάφιση" του αυθαιρέτου μέχρι να κριθεί οριστικά η τύχη του όταν αυτό θα έμπαινε σε σχέδιο.

 

Για τους λόγους αυτούς , πιστεύω ότι  το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις  την γνώμη κάποιου συναδέλφου  από το Μενίδι  , ο οποίος και θα ξέρει καλύτερα από εμάς τι ακριβώς ισχύει με το σχέδιο πόλης της περιοχής .

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. 

 

Θα το ψάξω με κάποιον συνάδελφο από το Μενίδι όπως προτείνεις και εσύ και αν μάθω κάτι περισσότερο θα ενημερώσω και εδώ για μελλοντική χρήση 

 

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.