Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

laxanos

Κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία άδεια φαινόταν να μην έχει κλείσει. Αυτοί θα είχαν πάρει ρολόι ΔΕΗ (ρευματοδότηση) για το ισόγειο και ο όροφος έχει το ίδιο ρολόι.

Αν μιλούσαμε για νέα άδεια μπορούσε να θεωρηθεί για ξεχωριστό λειτουργικά χώρο (πχ να κλείσει για τον όροφο αν είχε εξωτερική σκάλα και το ισόγειο να ήταν στους σοβάδες ημιτελές).

Εσύ θα δώσεις μια βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα και θα αναφέρεις στην τεχνική έκθεση νόμιμες και τακτοποιημένες επιφανειες ανά στάθμη, χρήση και μια μικρή περιγραφή αν ο όροφος διαχωρίζεται λειτουργικά με το ισόγειο. 

Το αν η ΔΕΗ αποδεχθεί να υπάρξουν δυο παροχές σε μια αυτοτελή οικοδομή θα πρέπει να το ρωτήσεις. Αλλιώς ισχύει ότι έγραψε ο Δημήτρης (σύσταση οριζόντιων). Από την άποψη του νοικοκυρέματος του ακινήτου θεωρώ ότι είναι καλύτερο να γίνει Π.Σ.Ο.Ι, αφού θα έχεις έτοιμες κατόψεις, τοπογραφικό και το μόνο που μένει είναι να κάνεις και έναν απλό πίνακα χιλιοστών.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33

Oντως η τελευταία άδεια δεν έχει σφραγίδες πλην μιας 5ετής παράτασης που είχε πάρει.
Έχουν πληρωθεί οι επιβλέψεις όμως.
Εγώ αρχικώς θα κάνω τη ρύθμιση των όποιων αυθαιρεσιών με την ιστορία του ιδιοκτησιακού ως έχει σήμερα. Κατόπιν θα κλείσω 
τη δήλωση με τα απαιτούμενα αρχεία τα δικά μου. Στην ΥΔΟΜ άλλος μου ανέφερε ότι με την οριστική υπαγωγή και την βεβαίωση για σύνδεση 
με τα δίκτυα πάει απευθείας ΔΕΗ, ενώ άλλος ότι θα πρέπει να πάει με την οριστική υπαγωγή να πάρει από την ΥΔΟΜ σφραγισμένο έντυπο και μετά να πάει
στη ΔΕΗ. Αυτο δεν ξέρω ποιό απο τα 2 είναι το πιό ορθό. Πάντως, πρόκειται για λειτουργικά ανεξάρτητο όροφο από ισόγειο. Σίγουρα το να προηγηθεί σύσταση είναι η πιό
σωστή κίνηση αλλά δεν συννενοήσε εύκολα.....Επίσης, πιο πολύ πλέον με νοιάζει εγώ να είμαι καλυμμένος πλέον..

Δημοσιεύτηκε

Η βεβαίωση για σύνδεση  με τα δίκτυα εξάγεται ακόμη και με την πληρωμή της πρώτης δόσης. Εσύ είσαι καλυμμένος στο σκέλος της τακτοποίησης ενεργώντας κατά το νόμο. Το αν η ΔΕΗ χορηγήσει δεύτερη παροχή ας το ρωτήσουν από τώρα. 

Δημοσιεύτηκε

Η δεη εχει παρει ήδη το 300ρι μπροστάτζα για το ρολόι......

Απλά πήγε η ΥΔΟΜ για αυτοψία και είδα κατι ψιλοπαραβάσεις που εχει ο έρμος....

αρα Παύλο θεωρείς οτι μπορεί να ξεμπερδέψει και με τη δική μου βεβαίωση αποκλειστικά?

Είχα περίπτωση αναλογη που δε προχώρησε καθως δεν ειχαν πληρωθει η επιβλέψεις και 

καπου βρήκα οτι δε μπορούσα εγώ να δώσω βεβαιωση για ΄συνδεση αν δεν πληρωθούν ώστε να

κλείσει η άδεια.

Δημοσιεύτηκε (edited)

'Άρα αναγκαστικά περνάς από ΥΔΟΜ να του σβήσεις τα πρόστιμα μετά, αφού πήγαν και τον έγραψαν. Οπότε πας για κλείσιμο άδειας λογικά γι αυτό  έμπλεξε και την ΥΔΟΜ.  

2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ:

Με την παρ.9, του Αρθ-49 , του Ν-4030/11 συμπληρώνεται η παρ.10 του Αρθ-24 , του Ν-4014/11 και προκύπτουν τα εξής:

Για την ηλεκτροδότηση ισχύει αναλογικά και στον παρόντα νόμο η εγκύκλιος  Εγκ-6638/1/12  (ΔΟΚΚ) Εγκ-1/12 απόσπασμα της οποίας παραθέτω.

Ενδεχομένως να μπορούσες να στηριχθείς στο (α) με τα μπλε γράμματα και να μην χρειάζεται η διαδικασία της παραγράφου β.

α) Για τη σύνδεση εξ' ολοκλήρου αυθαιρέτων κτισμάτων ή αυθαιρέτων αυτοτελών λειτουργικά ιδιοκτησιών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό βεβαίωση του TEE, η οποία περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής και με την οποία βεβαιώνεται η καταβολή τουλάχιστον της α' δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου. Ο ιδιοκτήτης υποβάλλει την παραπάνω βεβαίωση με αίτηση του στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια το προς ηλεκτροδότηση κτίσμα ή χώρος (π.χ. διώροφη οικοδομή με πυλωτή και υπόγειο, διαμέρισμα α' ορόφου, διαμέρισμα ή κατάστημα σε υπόγειο κλπ), αναγράφεται η τοπική ή δημοτική κοινότητα και η επιφάνεια του αυθαιρέτου κτίσυατος. n οποία πρέπει να συμπίπτει με την αναφερόμενη στη βεβαίωση του TEE .

β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαμβάνουν αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν-4014/11, προσκομίζεται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, η βεβαίωση του TEE με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100 στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν-4014/11 , υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο Αρθ-9 , του Ν-1512/85 (ΦΕΚ-4/Α/85), την υπουργική Αποφ-39869/7379/85 (ΦΕΚ-375/Β/85), την Εγκ-61/85 , τα Εγγρ-28116/91   και Εγγρ-86808/9504/91   και από 1-3-12 η παρ.3, του Αρθ-45 , του 4030/11 (ΦΕΚ-249/Β/11).

Εάν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν είναι αποπερατωμένες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης (της παρ.17, του Αρθ-24 , του Ν-4014/11) και μετά ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Υπόγειο που δεν μετρούσε στον Σ.Δ. και έχει την παράβαση υπερύψωσης του δαπέδου και της οροφής του (δηλαδή το ελεύθερο ύψος είναι αυτό της Ο.Α.), και έχει μετατραπεί σε χώρο Κύριας Χρήσης, παίρνει μειωτικό ανεξάρτητα της χρήσης του;

Μπορεί η ερώτηση να είναι αστεία αλλά  έχω μπλοκάρει χοντρά, οπότε Βοήθεια!!!

Δημοσιεύτηκε

Αν ο χώρος παραμένει υπόγειος παίρνει μειωτικό.

Αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπογείου και είναι πλέον ισόγειος δεν παίρνει μειωτικό.

Έχεις και υπέρβαση ύψους.

Δημοσιεύτηκε

Αυτοτελές κτίσμα 45 τμ σε αγροτεμάχιο με χρήση γενικής αποθήκης κατά τον ιδιοκτήτη, μπορεί να δηλωθεί με μειωτικό συντελεστή ή λόγω έλλειψης κάποιου κύριου χώρου  στο γεωτεμάχιο χάνεται αυτή η δυνατότητα?

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Παύλο, άρα το πάμε υποχρεωτικά ως υπηρεσίες και χωρίς μειωτικό ή μπορεί να σωθεί και ως άλλη κατοικία (πάντα χωρίς μειωτικό) ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.