giorgosv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2019 (edited) Συνάδελφοι, τα αρχεία των δηλώσεων του 4495 τι προθεσμία έχουμε να τα ανεβάσουμε; Ισχύει το αρθ.2 της 27454/2631 – 14.11.2017 απόφασης που λέει 6 μήνες από την πληρωμή του παραβόλου να υποβληθούν τα αρχεία ή έχει πάρει παράταση; Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να απαντήσει γιατί σε μια δήλωση μου λήγει αύριο το 6μηνο... Edited Μάρτιος 4 , 2019 by giorgosv Επεξήγηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2019 Τροποποιήθηκε με τον 4585/18 "Ο μηχανικός υποχρεούται, μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου, να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2019 On 5/3/2019 at 8:03 ΜΜ, danaikaterina said: Τροποποιήθηκε με τον 4585/18 "Ο μηχανικός υποχρεούται, μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου, να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών." Ευχαριστώ πολύ, τελικά έσπευσα και τα ανέβασα οπότε έληξε το θέμα. Άλλη ερώτηση, σε περαίωση πότε χρειάζεται να πάμε; Τώρα την έχω σε οριστική υπαγωγή. Συγνώμη για την άγνοια μου αλλά με τα αυθαίρετα ασχολούμαι μόνο κατ' εξαίρεση (οικογενειακά κυρίως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2019 Για να πας σε περαίωση πρέπει να έχουν ανέβει όλα τα δικαιολογητικά και να έχει εξοφληθεί όλο το πρόστιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δήμητρα 11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2019 Καλησπέρα Σε περίπτωση που έχει γίνει τακτοποίηση με το Ν. 4495/17, σε κατάστημα για : υπέρβαση δόμησης, αλλαγή χρήσης, και υπέρβαση δόμησης στο υπόγειο, έχει εξοφληθεί το πρόστιμο και έχει γίνει περαίωση. Κατά την αυτοψία για νέα έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας παρατήρησα οτι η σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο είναι κυκλική μεταλλική σκάλα, ενώ στην άδεια φαίνεται ευθύγραμμη, εκ παραδρομής δεν πρόσεξα την άδεια τότε. Στα σχέδια της αποτύπωσης που έχουν ανέβει στο σύστημα αυθαιρέτων, έχω αποτυπώσει την σκάλα κυκλική. Δεν μπορώ να βρω στον Νόμο αν αυτό αποτελεί παράβαση, θα εκτιμούσα αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει γιατί εγω θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κάτι. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sissy_arch Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2019 Στην κάτοψη η νέα σκάλα πιάνει μικρότερο χώρο δλδ τελικά; Γιατί δεν πολυκαταλαβα.εκανες μια τακτοποίηση,αποτυπωσες την πραγματικότητα αλλά τώρα είδες ότι η μπετονένια ευθύγραμμη σκάλα έγινε στρογγυλή μεταλλική;ε κοίτα ίσως να ήταν κάτι με αναλυτικό αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό.δλδ αν είχες μόνο αυτό θα έδινες βεβαίωση νομίζω. Αφού έχεις χρεώσει τα μαλλιά της κεφαλής σου κατά τα άλλα νταξει μη τρελαίνεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 pavlos33 δηλαδή έχει βγεί κάποια διευκρινιστική που να δίνει μειωτικό σε ισόγειες αποθήκες κάτω των 50μ2 όπως στον 4178? επίσης γνωρίζει κανείς αν το λεγόμενο ''κατώγι'' (1 μέτρο κάτω από τη στάθμη περιβάλλοντα χώρου) που έχει αλλάξει χρήση από στάβλο σε κατοικία σε κτίσμα προ του 55 δικαιούται μειωτικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 (edited) 8 λεπτά πριν, gtho said: Edited Μάρτιος 12 , 2019 by gtho Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 8 λεπτά πριν, gtho said: ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το δεύτερο ποστ, παραθέτω τη φωτογραφία του κατωγιού Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2019 (edited) [απο την αναρτηση του καν62] αρθρο 100 [με το ...υπογειο ισογειο που ειχαν ξεχασει...] 6. Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται συντελεστής 0,30 για τους χώρους σε: α) υπόγειες στάθμες που δεν αποτελούν αυτοτελή χώρο, αλλά συνδέονται λειτουργικά με τον υπερκείμενο όροφο, β) εσωτερικούς εξώστες (πατάρια) και σοφίτες που δεν αποτελούν ανεξάρτητο χώρο. Στις υπόγειες στάθμες, που αποτελούν αυτοτελή χώρο, καθώς και σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι στάθμευσης, κ.λπ.) επιφάνειας έως 50 τ.μ., εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. Edited Μάρτιος 12 , 2019 by dimitris GM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα