Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Νέα ανακοίνωση στην αρχική σελίδα αυθαιρέτων του ΤΕΕ
                                                                      
pobtrans.gif

 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ N. 4495/2017 και 4178/2013

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04/03/2019

Τέθηκε σε εφαρμογή η ΥΑ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035 (ΦΕΚ Β΄ 916/2018) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η διαδικασία αφορά αρχικά δηλώσεις του ν.4178/13. Για αυτές του ν.4495/17 θα υπάρξει σύντομα αντίστοιχη ανακοίνωση. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη διαδικασία εδώ."

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έχω περίπτωση οικοπέδου στο οποίο υπάρχουν τρεις συνολικά αποθήκες μιας κατοικίας. Έχουν συνολικό εμβαδόν 58 τ.μ. Ανεξάρτητες η κάθε μία. Οι δύο είναι κατηγορίας 1, με χρήση α/φ .Για την άλλη η οποία έχει εμβαδόν 20 τ.μ. μπορεί να ληφθεί υπόψη μειωτικός συντελεστής 0,50 ?

Το λεκτικό του νόμου είναι: "...καθώς και σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες κλπ) επιφάνειας έως 50 τ.μ. εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,50".

Ξέχασα να αναφέρω πως όλες είναι ισόγειες. Ο νόμος δίνει τον μειωτικό αν κάθε μία είναι <50 τ.μ. ή θέλει η συνολική επιφάνεια να είναι <50τ.μ.?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Θα περιγράψεις με μειωτικό συντελεστή την ανεξάρτητη αποθήκη εμβαδού 20τ.μ. (<50τ.μ.)  και τις υπόλοιπες αποθήκες κατηγορίας 1 χωρίς μειωτικό συντελεστή. Οτιδήποτε δηλώσεις σε κατηγορία 1 είναι 250ευρω. Ο νόμος δίνει μειωτικό σε αποθήκη (-ες)  <50τ.μ.

Edited by ksteve
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μία αλλαγή σε δήλωση που βρίσκεται σε οριστική υπαγωγή του Ν.4178/13, μπορούμε να την ανοίξουμε, να διορθώσουμε, αν υπάρχει κάποια οικονομική διαφορά να πληρωθεί, και στη συνέχεια να την κλείσουμε και πάλι στον 4178; ή πρέπει να μεταφερθεί στον 4495;

Link to comment
Share on other sites

Ναι γίνεται, απλά αν η διαφορά στο προστιμό είναι μεγαλύτερη του 20% (προς τα πάνω ή κάτω) θα πρέπει να περάσεις επιτροπή από Πολεοδομία για να εγκριθούν οι αλλαγές. Οπότε...προσοχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση λόγω του ειμαι άπειρη ακομη  με το θέμα της τακτοποίησης αυθαιρέτων. Σε οικόπεδο που στο συμβόλαιο ανήκει στη σύζυγο του πελάτη μου εχει εκδοθεί άδεια στο όνομά του. Επειδή έχω μπερδευτεί, στη δήλωση σαν ιδιοκτήτη θα βάλω μονο τον πελάτη μου ή κ τη σύζυγο του; Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

η αδεια δεν ειναι τιτλος ιδιοκτησιας

Θα βαλεις την συζυγο

[πιθανον να εβγαλε την αδεια ο συζυγος οταν ισχυε ακομα η προίκα...ή γιατί ηταν ο "αρχηγος...:-)]

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα! :grin: Ευχαριστώ πάρα πολύ! Το θέμα  όμως ειναι πως την οικοδομή τη δηλώνει ο σύζυγος στο δικό του E9.. οποτε κ σε αυτήν την περίπτωση βάζω μονο τη σύζυγο στη δήλωση:wacko:;

Link to comment
Share on other sites

απο 10ετιας- αν θυμαμαι καλα- καθε συζυγος υποβαλλει χωριστα

Δεν ρωτησαν λογιστη  ...εγιναν λαθη...πρεπει να  τα διορθωσετε...

αλλά,  για τον χρονο παλαιοτητας...ας λαβεις τον χρονο του Ε9 του συζυγου.

[εχουν και το Ε1  να δεις, αν κατοικουσαν εκει...ή  εάν  το εκμισθωναν,  ελπιζω να μην εγραφε τα μισθωματα στο ονομα του ο συζυγος.

Νταξ' ειπαμε "αρχηγος"...μεν αλλά αυτοι το παρακαναν.]

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.