Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Αν είναι το μοναδικό κτίριο στο ακίνητο δεν δικαιούται να λάβει μειωτικό συντελεστή. Δες σχετικά αναφερόμενα και στην εγκ. 3 του Ν. 4178 για την αντιμετώπιση του θέματος.

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και κατοικία στον πρώτο όροφο,άπλα ταλαντεύομαι επειδή η αποθήκη είναι >50 τ.μ.

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού & ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

jimyleon1970 : Αν η αποθηκη > 50 τ.μ. είναι ενιαία, θεωρώ οτι δε μπορείς να τη "σπάσεις" σε δυο ξεχωριστα φυλλα καταγραφης. 

Αν ηταν μια αποθηκη με 2 χωρους, εναν 45 τ.μ. για παραδειγμα και εναν 15 τ.μ., θα εβαζες τα 45 τ.μ. με μειωτικο συνταλεστη και τα 15 τ.μ. ως υπερβαση δομησης. 

Το θεμα ειναι πως βαζεις υπερβαση δομησης σε Β.Χ. χωρις μειωτικους συντελεστες? Δε βλεπω πως γινεται αυτο. Αρα το βαζεις υπερβαση δομησης Κ.Χ.?

 

Εχω κ γω μια περίπτωση ισόγειου δωματίου 55 τ.μ. περίπου με ύψος από 3,15 μ. εως 3,85 μ. (μονοριχτος τσιγκος!).

Ειμαι εκτός οικισμου και αυτό το κτίσμα είναι το μόνο που υπάρχει στο εν λόγω μη αρτιο κ οικοδομησιμο γεωτεμάχιο.

Βάζω υπερβαση δόμησης κύριου χώρου, μιας και έχω > 50 τ.μ. και λόγω ύψους.

Παρά το γεγονός οτι στο Ε9 του ο ιδιοκτητης το έχει δηλώσει ως αποθήκη. 

Σωστα?

Edited by Irini
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σήμερα πήγα να προωθήσω από αρχική υποβολή σε υπαγωγή μία δήλωση με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 02/04/2019 και παρατήρησα ότι το σύστημα επαναϋπολογίζει το πρόστιμο προς τα πάνω χωρίς να λαμβάνει υπόψη την έκπτωση του 10%. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πλήρωσαν παράβολο μέχρι 10/05/2019 τελικά δεν κατοχυρώνουν την έκπτωση;

Στην προηγούμενη μετάβαση από έκπτωση 20% σε 10% δεν άλλαζε το πρόστιμο κατά την προώθηση της δήλωσης σε υπαγωγή μετά τις 31/10/2018 που έληξε η έκπτωση 20%. Για παράδειγμα έχω δήλωση με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 10/10/2018 που προωθήθηκε σε υπαγωγή στις 24/11/2018 και δεν επαναϋπολογίστηκε το πρόστιμο προς τα πάνω.

Παίρνω τηλέφωνο στο ΤΕΕ και δεν το σηκώνουν. Μήπως κάποιος άλλος συνάδελφος που το διαπίστωσε κατάφερε να επικοινωνλησει? Θεωρώ ότι είναι λάθος του συστήματος και πρέπει να διορθωθεί από τη στιγμή που οι πελάτες πλήρωσαν το παράβολο πριν από την 10/05/2019, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τις δηλώσεις που έγιναν τον Οκτώβρη..

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι λυμένο(έχει γίνει επιβεβαίωση). Χρειάζεται μόνο να γίνει η υποβολή της δήλωσης στο σύστημα δύο φορές. Με την πρώτη υποβολή της δήλωσης το σύστημα ενημερώνεται για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019. Με την δεύτερη υποβολή της δήλωσης το σύστημα έχοντας ενημερώθεί για την καταβολή του τέλους υπαγωγής και του τέλους αναταπόδοσης μέχρι και την 10.05.2019 επανυπολογίζει το πρόστιμο με την έκπτωση του 10%.
Edited by aias500
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την άμεση απάντηση..Άρα προχωράω την 1η φορά σε υπαγωγή παρόλο που το πρόστιμο εμφανίζεται αυξημένο και κανώ επαναϋποβολή της δήλωσης και το πρόστιμο τελικά βγαίνει λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση 10%. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δηλώσεις ή σου είπαν ότι σκοπεύουν να το διορθώσουν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.