Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Συμφωνώ με τον Άκη. Το ότι μια υπόγεια αποθήκη μπορεί (αν και πολύ σπάνιο) να πουληθεί αυτοτελώς, αφού είναι διηρημένη ιδιοκτησία, δεν σημαίνει ότι αυτή μπορεί να λάβει κύρια χρήση και ούτε έχεις καμία υποχρέωση (άσε που μπερδεύεις χωρίς λόγο την κατάσταση) να αναζητάς παροχές ΔΕΗ. Από την στιγμή που έχεις αποθήκη στο υπόγειο, έχεις βοηθητική χρήση η οποία επικουρεί την κύρια, η οποία είναι η κατοικία. Οπότε, βάζεις "άλλη κατοικία" και στην ΤΕ αναφέρεις φυσικά ότι πρόκειται για αποθήκη με βοηθητική χρήση. Σαν γενικό σχόλιο, υπάρχει ένα τεράστιο μπάχαλο με τις καταχωρήσεις χρήσεων, αναλόγως του φορέα που ζητείται. Η φορολογική διοίκηση καταχωρεί διαφορετικά, οι πλατφόρμες των τραπεζών διαφορετικά, η πολεοδομική νομοθεσία επιβάλει καταχώρηση βάσει κτιριοδομικού κλπ (δες πχ το σχετικό θέμα με την ΗΤΚ). Οπότε, μένουμε στα δικά μας τα πολεοδομικά και δεν ασχολούμαστε με άλλες διασυνδέσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλά, για κάποιο λόγο, δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να δηλώσω διαφορετική χρήση από αυτή που πραγματικά έχει το ακίνητο της δήλωσης, επειδή αποτελεί βοηθητικό χώρο.

Το χα δεδομένο για Υπηρεσίες. Αλλά δεν έχετε άδικο. Βασικά και από το τμήμα αυθαιρέτων του ΤΕΕ ΤΚΜ μου είπαν ότι είναι και τα δύο σωστά και τεκμηριώνονται αντίστοιχα, πλην όμως η χρήση της κατοικίας είναι η λογικότερη καθώς το ακίνητο λειτουργεί ως παρακολούθημα της κύριας χρήσης, παρά την ύπαρξη χιλιοστών.

Την παροχή την αναζήτησα ακριβώς επειδή δηλώθηκε ως Υπηρεσίες η χρήση και έπρεπε να ανέβει και ΤΕ των ΗΜ εγκαταστάσεων οπότε η αναγραφή του αριθμού παροχής ήταν δεδομένη. Πέραν τούτου, τη συμπληρώνω και στην ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως σε καταχώρηση ΗΤΚ η καταγραφή μετρητών δεν είναι υποχρεωτική. Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται για το εξοικονομώ (;).

Link to comment
Share on other sites

Σε κατοικία με Ο.Α. του 1981 έχουμε υπερβάσεις

1)κατασκευή υπογείου 24τμ, (εντός των ορίων του κτιρίου, ανεξάρτητη από την κατοικία, κατηγορια 2). Επιλέγω "Χώροι μειωτικού συντελεστή 50%" 24,00μ2 κατηγορία 2 ?

2)βοηθητική αποθήκη 5 τμ σε επαφή με την κατοικία (ανεξάρτητη από την κατοικία, δεν εχει το απαραίτητο ύψος, παλαιότητα ΄83-΄92). Επιλέγω "Χώροι μειωτικού συντελεστή 50%"  5,00τμ (κατηγορία 4 παλαιότητα 83-92) ή υπολογίζω με αναλυτικό 1 παράβαση ?

3)Αποθήκη που δεν είναι σε επαφή με το κυρίως κτίριο, επιφάνειας 42 τμ (κατηγορία 4 παλαιότητα 83-92). Επιλέγω "Χώροι μειωτικού συντελεστή 50%" 42,00τμ (κατηγορία 4 παλαιότητα 83-92) ?

Link to comment
Share on other sites

1. ναι, 2. όπως το λες. Με αναλυτικό δεν μπορείς να υπολογίζεις αυθαίρετα που αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρου, ανεξαρτήτως ύψους αυτών. 3. ναι.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει θέμα επειδή το υπόγειο 24τμ και οι βοηθητικοί χώροι [5+42=] 47τμ συνολικά ξεπερνούν το όριο των 50τμ? το όριο των 50τμ αφορά μόνο τις αποθήκες [5+42=47] ως βοηθητικούς χώρους χωρίς να συνυπολογίζεται το υπόγειο?

Το ότι το υπόγειο είναι κατηγορία 2 δεν μας απαγορεύει να επιλέξουμε χώρους μειωμένου συντελεστή 50% ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Οι χώροι του υπογείου λαμβάνουν μειωτικό προστίμου, ανεξαρτήτως επιφάνειας. Για τους ισόγειους χώρους Β.Χ υπάρχει το όριο των 50 τμ. Όμως καμία διευκρίνιση δεν υπάρχει, σε ότι αφορά το αν θα πρέπει να αθροιστούν οι επιφάνειες ανεξάρτητων τμημάτων ισογείων βοηθητικών χώρων.  Οι μειωτικοί συντελεστές προστίμου, εφαρμόζονται και στην περίπτωση της κατηγορίας 2.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν βρήκα σχετικό θέμα,

εαν έχουμε βάλει μεγαλύτερη επιφάνεια σαν χώρο παράβασης, πχ αντί για 24,32 βάλαμε 24,42τμ υπάρχει πρόβλημα; η πληρωμή του παραβόλου υπερκάλυψε το πρόστιμο.

ή πρέπει να κάνω επαναφορά σε Υπαγωγή; 

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να το διορθώσεις, ώστε να υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα σχέδια και την τεχνική περιγραφή και στη συνέχεια με τις καταχωρήσεις που θα κάνεις στην ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.