Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Σε δήλωση του Ν.4178/2013 , με αυθαιρεσίες κατηγορίας 5 που είναι σε οριστική υπαγωγή , θέλω να κάνω διόρθωση στα τμ του οικοπέδου για να γίνει μονομερής τροποποίηση σε ακίνητο με σύσταση οριζοντίων. Μπορώ να αιτηθώ και να πάω σε υπαγωγή ή πρέπει υποχρεωτικά να πάω στο 4495/2017. Το σύστημα θα με αφήσει λόγω του ότι αφορά κατηγορία 5?

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μπορείς να κάνεις επαναφορά σε υπαγωγή και στο 4178 ή να μεταφέρεις και στο 4495, υπάρχει και σχετική ανακοίνωση από το ΤΕΕ:

https://web.tee.gr/aythaireta-anakoinoseis/1-4-2022-dynatotita-ypagogis-stin-katigoria-5/\

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "διόρθωση στα τετ.μέτρα του οικοπέδου" γενικά αν προκύψει διαφορά στο πρόστιμο ±20% στο 4178 περνάς ΣΥΠΟΘΑ.

Edited by akis73
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ. Στη περιγραφή έχω αναφέρει  τις αυθαιρεσίες και τα τετραγωνικά οικοπέδου  στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, και έχει κολλήσει η συμβολαιογράφος να διορθωθεί αυτό έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε μονομερή τροποποιήση της σύστασης καθώς υπήρχε παλαιότερο συμβόλαιο με τετραγωνικά οικοπέδου λιγότερα κατά 0,89 τμ. Όπως μου ανέφερε μια από τις προϋποθέσεις για να μπορεί να προχωρήσει σε μονομερή τροποποίηση της σύστασης που υπάρχει στο ακίνητο  είναι να μην έχουν αλλάξει τα τμ του οικοπέδου. Το πρόστιμο δεν αλλάζει επειδή δεν υπάρχει κάποια άλλη διόρθωση που θέλω να κάνω στη δήλωση παρά μόνο στη περιγραφή.

Link to comment
Share on other sites

Γειά και πάλι, άρα θα κάνεις αλλαγή στην τεχνική έκθεση και όχι στα φύλλα καταγραφής της δήλωσης. Θα αιτηθείς επαναφορά σε υπαγωγή, θα κάνεις την διόρθωση στην τ.ε. και θα περαιώσεις εκ νέου. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.