Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17

Recommended Posts

Όχι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άμεσα, προσεκτικά δες αν πείραξες κάτι στα φ.κ. και δεν το θυμάσαι. Διαφορετικά και επειδή το έξτρα πρόστιμο είναι μικρό ως ποσό, πλήρωσέ το.

On 29/9/2024 at 4:50 ΜΜ, Amelia said:

Δείτε όμως το εξής: τα πρόστιμα από λοιπές παραβάσεις από 675€ γίνονται 700€, το οποίο είναι αύξηση 3,7%, όχι 5%.

Το πρόστιμο για δύο λοιπές παραβάσεις με προσαύξηση 40% είναι 700 ευρώ.
2 x 250 x 1,40 = 700.

• 2 weeks later...

Έχω ισόγειο κατάστημα νομίμως υφιστάμενο και αυθαίρετη αποθήκη 100,00 τ.μ.

Σχετικά με τον συντελεστή 0,50 υπάρχει περιορισμός των 50 τμ, άρα θα την υπολογίσω ως κύριο χώρο?

Για ισόγεια αποθήκη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μειωτικός συντελεστής λόγω του εμβαδού της.
Ο υπολογισμός γίνεται κανονικά ως υπέρβαση δόμησης.
Αντίθετα, εάν είναι υπόγεια δεν υπάρχει περιορισμός επιφάνειας για την εφαρμογή μειωτικού συντελεστή.

23 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Δηλαδή, πάει περίπατο το "μια δήλωση ανά ακίνητο";....

23 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Από ό,τι φαίνεται ναι. ....

Στο δια ταύτα λοιπόν….

Ερώτηση μου

Έχω κάθετη εντός σχεδίου η οποία έχει 2 διηρημένες ιδιοκτησίες, και κοινόχρηστους χώρους….

Κάνω μια υπαγωγή όλο μαζί και στα φύλλα καταγραφής φροντίζω και τις αναλογίες ανά διηρημένη?

Κώστα αναφέρεσαι στην περίπτωση αυθαιρεσιών οι οποίες δεν τακτοποιήθηκαν ενώ είχε γίνει μεταβιβαστικό συμβόλαιο προ 1/5/2024 και αυτές προϋφίστανται αποδεδειγμένα προ 28/7/2011;

όχι.... Δεν έχει γίνει κανένα συμβόλαιο..... 

Μετά την τακτοποίηση θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στους τίτλους με βάση τις νέες και σωστές αποτυπώσεις της υπάρχουσας κατάστασης (και για τις δύο κάθετες φυσικά)

Υ.Γ.

και όλες οι υπερβάσεις έχουν γίνει προ 82 και προ 75

Τίποτα μετά το 2011

Edited by Didonis

4 ώρες πριν, Didonis said:

Έχω κάθετη εντός σχεδίου η οποία έχει 2 διηρημένες ιδιοκτησίες, και κοινόχρηστους χώρους…. Κάνω μια υπαγωγή όλο μαζί και στα φύλλα καταγραφής φροντίζω και τις αναλογίες ανά διηρημένη?

Εγώ θα έκανα 3 δηλώσεις....

On 22/10/2024 at 11:47 ΠΜ, Didonis said:

Έχω κάθετη εντός σχεδίου η οποία έχει 2 διηρημένες ιδιοκτησίες, και κοινόχρηστους χώρους….

Κάνω μια υπαγωγή όλο μαζί και στα φύλλα καταγραφής φροντίζω και τις αναλογίες ανά διηρημένη?

Εάν ενδιαφέρεσαι να βρίσκεσαι εντός νομοθετικού πλαισίου· ναι.
Τακτοποίηση κοινοχρήστων προβλέπεται μόνο μαζί με ολόκληρο το κτίριο.
Όταν οι δηλώσεις γίνονται ξεχωριστά για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα κοινόχρηστα.
Ως γνωστόν, για τη συμπλήρωση των φύλλων καταγραφής και τον υπολογισμό του προστίμου τα μεγέθη των αυθαιρεσιών συγκρίνονται με το ποσοστό των επιτρεπόμενων μεγεθών που αναλογεί στη διηρημένη ιδιοκτησία.

• Like 1
  • Upvote 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.