Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Anton_civeng

μία σοφίτα κατ΄αρχήν λέγεται σοφίτα κατά τον ορισμό του αρ. 2  και δευτερευόντως το εμβαδόν αυτής  μέχρι 50% του κάτω επιπέδου δεν μετράει στον Σ.Δ .. Δεν σημαίνει όμως ότι παύει να λέγεται σοφίτα κατά το υπόλοιπο >50%  της σοφίτας το οποίο ασφαλώς θα μετρήσει στην δόμηση αν εμείς θέλουμε μία μεγαλύτερη σοφίτα.... :)

 

Το υπόλοιπο >50% της σοφίτας θα μετρήσει με το 0,3 η όχι;

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα και ευχαριστώ πολύ! Απλά να σας πω ότι σε ερωτήσεις στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης ενημέρωναν ότι από τη στιγμή που δεν πληρεί το εμβαδόν δεν είναι σοφίτα ή πατάρι! Και φυσικά αυτόήταν που με προβλημάτισε γιατί θέτει τα περισσότερα εκτός του μειωτικού!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδερφοι!

Έχει προσπαθήσει κάποιος να κάνει αρχική υποβολή σε δήλωση με κατηγορία 3 ΣΗΜΕΡΑ; (βγάζει συνέχεια ένα σφάλμα που δεν ισχύει...)

Link to comment
Share on other sites

Charlie,
Εγώ θα έκανα δήλωση ανά ιδιοκτησία, με τα ποσοστά όπως εμφανίζονται στο συμβόλαιο. Νομίζω μπερδεύει λίγο το πράγμα για τα μετέπειτα συμβόλαια.


'Οτι δεν έχω συμπληρώσει κάποια στοιχεία!! (που είναι συμπληρωμένα!) Το έχω περάσει πολλές φορές απ το πρωί...ελπίζω να στρώσει σε λίγο...


Το βρήκα τι έβγαινε ως λάθος! Πληροφοριακά: Δεν έχω άδεια, αλλά στο πεδίο "Υπέρβαση κάλυψης" στο Φ.Κ. έβγαινε ως προεπιλογή το κενό. Πήγα πέρασα ότι έχω άδεια, για να το ανοίξει, πέρασα ότι έχω υπέρβαση κάλυψης "οχι" κ ξαναπέρασα την επιλογή δεν έχω άδεια. Κάτι σαν την ****** που βγάλαν σήμερα στην ανακοίνωση τους για την έκδοση βεβαιώσεων.

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό που γίνεται από το ΤΕΕ και από τους Συλλόγους ΣΠΜΕ ή ΣΑΔΑΣ να οργανώνουν και να ερμηνεύουν τοπικά κατά τμήματα και πόλεις τον νόμο, χωρίς καμία κεντρική συνολική ζύμωση-κατάληξη-επισημοποίηση των αποφάσεων τους για τα  πολύ σημαντικά αδιευκρίνιστα και αμφίσημα σκοτεινά σημεία του νόμου,  έχω αναφερθεί και εδώ:

 

http://www.michanikos.gr/topic/51201-n-449517-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/page-4

 

Αυτή η πρακτική,  χωρίς συντονισμό και την αναγκαία ευθυγράμμιση με προειλημμένες καταληκτικές αποφάσεις, θα φτάσει να δίνονται και διαφορετικές απαντήσεις για τα ίδια θέματα σχηματίζοντας ρεύματα διαφορετικών απόψεων και δηλώσεων με διαφορετικό υπολογισμό του προστίμου.

Θα φτάσουμε στο "ο καθένας για τον εαυτό του και ο ...Θεός για όλους"...      :shock:

 

Γιατί έτσι όπως πάμε και με την φυγομαχία του Υπουργείου που δεν θέλει φαίνεται να βγει παλικαρίσια και να μαζέψει τα αμάζευτα και τα άπλυτα του,  ο μηχανικός θα μείνει στο τέλος στην μέση του  party  και όπως στο ανέκδοτο μέσα στο σκοτάδι θα φωνάζει:

" ωχχ!  σιγά βρε παιδιά, να οργανωθούμε, να οργανωθούμε ....."   :shock:

 

 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Charlie,

Εγώ θα έκανα δήλωση ανα ιδιοκτησία, με τα ποσοστά όπως εμφανίζονται στο συμβόλαιο. Νομίζω μπερδεύει λίγο το πράγμα για τα μετέπειτα συμβόλαια.

Βρε καλά τα λες, αλλά θα πληρωθούν διπλά πρόστιμα.... για κατηγορία 3 και αναλυτικούς...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Έχω περίπτωση ισόγειας αποθήκης 35 σε εντός οικισμού οικόπεδο, με νομιμοπποιημένο (άδεια νομιμοποίησης) κτίριο κατοικίας εντός.

Όπως καταλαβαίνετε, έχω "μπλέξει" με την εφαρμογή ή μη του μειωτικού συντελεστή 0.50, για την ισόγεια αποθήκη.

 

Υπάρχει κάποιο νεότερο γι αυτό?

Η αποθήκη να διευκρινίσω πως είναι μετακινούμενο container. Κάποια ιδέα πως να το χειριστώ, χωρίς να το πληρώσει ο ιδιοκτήτης σαν χώρο Κ.Χ?

 

Να προσθέσω επίσης, πως σε σχετικό τον Νόμο βιβλίο που εκδόθηκε πριν μερικές ημέρες στο αντίστοιχο σημείο επεξήγησης του άρθρου 100, αναφέρει και χρησιμοποιεί τη εγκύκλιο 4/2013, που μιλάει για μειωτικό συντελεστή σε ισόγεια βοηθητικής χρήσης.

Edited by archthanos
Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχεις "μπλέξει" όπως λες συνάδελφε..??? :?:

στο αρ.100.6 είναι ξεκάθαρο το που εφαρμόζεται ο μειωτικός ....

και φυσικά ΟΧΙ στις αποθήκες...

 

όσον αφορά στο "μετακινούμενο", αν εννοείς ότι έχει λειτουργικούς τροχούς και δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το έδαφος και με δίκτυα εγκαταστάσεων (ηλεκτρικού, νερού, αποχέτευσης, τηλεφώνου)...

τότε μόνο πινακίδες κυκλοφορίας χρειάζεται .... :)

 

 

EDIT για το #127 :

1.  όμως σήμερα τακτοποιούμε αποθήκες με τον 4495/17 και το αρ. 100.6 

     εξ΄άλλου και με τον προηγούμενο νόμο τακτοποιούνταν και αποθήκες χωρίς τον συντ. 0,5 (σε δώμα, ή >50μ2)

 

2. ΔΕΝ είναι λοιπόν μετακινούμενο, αλλά μετακινηθέν, όπως λέμε κατασκευασθέν ....

οπότε μέχρι να απομακρυνθεί (όπως λέμε καθαιρεθεί) αποτελεί ένα αυθαίρετο. 

Ενδεικτική  είναι η περιπέτεια που είχε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πριν λίγα χρόνια κάπου στην Βοιωτία όπου εγκατέστησε τα containers του εργοταξίου της πριν πάρει την  άδεια  δόμησης γι αυτά  και κλήθηκε μετά από τον Δήμο να πληρώσει πρόστιμα αυθαιρέτων !!! 

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω έχω μπλέξει εννοώ, πως υπάρχει η διστακτικότητα του τι θα δηλωθεί, επειδή όλοι έχουμε στο μυαλό μας, πως δεν είναι λογικό να έχει μια αποθήκη ίδια συντελεστή με ένα χώρο Κ.Χ.

Πάντα έχοντας υπόψη μας και τους παλαιότερους νόμους.

 

Μετακινούμενο λέγοντας εννοώ πως είναι ένα κλασσικό container, το οποίο δύναται να μετακινηθεί με την χρήση γερανού. Ρόδες όχι δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.