Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 2 ώρες πριν, APSP said: Να ρωτήσω όμως: αφού όταν μεγάλωσε την είσοδο δεν έγινε αύξηση του συντελεστή (μπορούσε να κατασκευάσει έως 25,00 μ² με τον ΓΟΚ αν θυμάμαι σωστά, ειχε δικαίωμα ) γιατί να χρεώσω ΥΔ ; Έχεις μέγεθος καθ υπέρβαση των εγκεκριμένων της άδειας. Με την ίδια λογική θα μπορούσες να έχεις ένα αυθαίρετο δωμάτιο αλλά αφού το οικόπεδο είχε υπολειπόμενο ΣΔ να μην το θεωρήσεις αυθαιρεσία. Δεν είναι όμως έτσι. Η λογική που παρουσιάζεις έχει να κάνει με έκδοση άδειας ή νομιμοποίηση. Όχι με υπαγωγή. Όμως και σε μια τέτοια αυθαιρεσία ίσως υπάρξει στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου κάποια μέριμνα, όπως είχε υπάρξει στην εγκ 4 αυθαιρέτων ν. 4178 για τις αυθαίρετες απολήξεις κλιμακοστασίων τις οποίες η τότε εγκύκλιος πρότεινε να υπολογίζονται με αναλυτικό. 1
karanus Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 5 λεπτά πριν, Pavlos33 said: Έχεις μέγεθος καθ υπέρβαση των εγκεκριμένων της άδειας. Με την ίδια λογική θα μπορούσες να έχεις ένα αυθαίρετο δωμάτιο αλλά αφού το οικόπεδο είχε υπολειπόμενο ΣΔ να μην το θεωρήσεις αυθαιρεσία. Δεν είναι όμως έτσι. Η λογική που παρουσιάζεις έχει να κάνει με έκδοση άδειας ή νομιμοποίηση. Όχι με υπαγωγή. Όμως και σε μια τέτοια αυθαιρεσία ίσως υπάρξει στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου κάποια μέριμνα, όπως είχε υπάρξει στην εγκ 4 αυθαιρέτων ν. 4178 για τις αυθαίρετες απολήξεις κλιμακοστασίων τις οποίες η τότε εγκύκλιος πρότεινε να υπολογίζονται με αναλυτικό. Συμφωνούμε νομίζω όλοι, ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ,όπως όταν πάμε για άδεια. Νομίζω ότι το παράδειγμα με το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το δωμάτιο έαν το έκανες νόμιμα θα μετρούσε στην δόμηση. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση όταν είσαι απο 0,00 έως 25,00τμ , δεν μετράει σε καμία περίπτωση στην δόμηση. Εαν στο συγκεκριμένο παράδειγμα είχε στην είσοδο 25,00τμ στην ΟΑ (τα οποία βεβαίως δεν είχαν μετρήσει) και κατασκεύαζε 30,00τμ , τότε τα 5,00τμ θα ήταν ΥΔ, ακόμα και αν είχε περιθώριο συντελεστή δόμησης.
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Συμφωνώ με τον Παύλο. Και μια υπόγεια αποθήκη δεν μετράει στη δόμηση όμως όταν κατασκευάζεται αυθαίρετα την υπολογίζουμε ως υπέρβαση δόμησης μειωτικού συντελεστή 2
karanus Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Θα απαντούσα ότι το υπόγειο δυνητικά θα μπορούσε να μετρήσει στον ΣΔ , (προς ώφελος κυρίων χρήσεων). (Άρθρο 11 του ΝΟΚ) Ενώ στην περίπτωση της εισόδου δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2018 Ο χώρος εισόδου δεν προσμετρούσε κατά τις διατάξεις του ΓΟΚ μέχρι 5% της κάλυψης με μέγιστο τα 30 τμ και μόνο σε περιπτώσεις πυλωτής όπως αυτή ορίζονταν από τη σχετική διάταξη. Άρα και στην περίπτωση αυτή υπήρχαν προυποθέσεις αν μετρούσε ή όχι. Επαναλαμβάνω δεν κοιτάζεις τι θα μετρούσε και τι όχι κατά τις τότε διατάξεις, αλλά τη διαφορά με την άδεια. Το υπόγειο για παράδειγμα όπως αναφέρει η συνάδελφος ακόμη και αν κατασκευαστεί εντός περιγράμματος και πληροί όλες τις προϋποθέσεις κατά ΓΟΚ για να χαρακτηριστεί ως υπόγειο, για την τακτοποίηση το χρεώνεις με ΥΔ και δεν λες ότι σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς θα μπορούσε να μην προσμετρά στη δόμηση και άρα δεν το βάζω ως αυθαίρετη επιφάνεια. Η συλλογιστική αυτή είχε θυμάμαι αναπτυχθεί στις αρχές του ν. 4014 που όλα ήταν πρωτόγνωρα και άγνωστα μέχρι τότε. Ξεκαθάρισε όμως πλήρως στη συνέχεια και ακόμη περισσότερο στο ν. 4178. Το συλλογισμό για το τι μετρούσε σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς θα τον κάναμε αν πηγαίναμε για έκδοση άδειας. 2
karanus Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2018 "Συμφωνούμε νομίζω όλοι, ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ,όπως όταν πάμε για άδεια." Αν πρόσεξες, έτσι άρχισα για το συγκεκριμένο θέμα. Και εγώ μάλιστα σε πολλές αναρτήσεις μου το αναφέρω σαν "το γνωστό σλόγκαν" Βέβαια και αυτό δεν είναι κάπου γραμμένο στον νόμο. Προέκυψε απο συζητήσεις ,Ε/Α και απόψεις. Έτσι δεν είναι; Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μου "κάθισε" καλά , γι' αυτό προσπάθησα να δικαιολογήσω και την άποψη του αναλυτικού . Επηρεασμένος και απο την εγκύκλιο, για την περίπτωση της απόληξης στον 4178.
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 On 23/5/2018 at 7:16 ΜΜ, Pavlos33 said: Έχεις μέγεθος καθ υπέρβαση των εγκεκριμένων της άδειας. Με την ίδια λογική θα μπορούσες να έχεις ένα αυθαίρετο δωμάτιο αλλά αφού το οικόπεδο είχε υπολειπόμενο ΣΔ να μην το θεωρήσεις αυθαιρεσία. Δεν είναι όμως έτσι. Η λογική που παρουσιάζεις έχει να κάνει με έκδοση άδειας ή νομιμοποίηση. Όχι με υπαγωγή. Όμως και σε μια τέτοια αυθαιρεσία ίσως υπάρξει στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου κάποια μέριμνα, όπως είχε υπάρξει στην εγκ 4 αυθαιρέτων ν. 4178 για τις αυθαίρετες απολήξεις κλιμακοστασίων τις οποίες η τότε εγκύκλιος πρότεινε να υπολογίζονται με αναλυτικό. On 23/5/2018 at 7:45 ΜΜ, danaikaterina said: Συμφωνώ με τον Παύλο. Και μια υπόγεια αποθήκη δεν μετράει στη δόμηση όμως όταν κατασκευάζεται αυθαίρετα την υπολογίζουμε ως υπέρβαση δόμησης μειωτικού συντελεστή Συμφωνώ απολύτως, κι από (+1) ..... 1
kan62 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 On 24/5/2018 at 8:19 ΠΜ, karanus said: Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μου "κάθισε" καλά , γι' αυτό προσπάθησα να δικαιολογήσω και την άποψη του αναλυτικού . Επηρεασμένος και απο την εγκύκλιο, για την περίπτωση της απόληξης στον 4178. Συμφωνώντας με τους συναδέλφους να σημειώσω ότι η περίπτωση της απόληξης είναι εντελώς διαφορετική από αυτές που συζητάτε. Αφορά σε αυθαίρετη προσαύξηση ύψους τμήματος του τελευταίου ορόφου, οπότε πάντα θα είναι διαφορετική περίπτωση. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά σε κοινόχρηστο χώρο του ακινήτου ...
karanus Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2018 Οκ. Το δέχομαι. Άλλωστε σε καμία των περιπτώσεων δεν θα υποστήριζα αυτήν την άποψη του αναλυτικού μέχρι τέλους. Όπως για παράδειγμα θα έκανα με τις σοφίτες η με την Κ4...
maranti Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2018 Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τον αριθμό αρχειων που ζητά το σύστημα. Για μια κλασσική περίπτωση ο νόμος 4178 παλια μου ζητούσε 14 συνήθως αρχεία. Τώρα για την ιδια περίπτωση άλλου ιδιοκτητη που μπαίνει στον 4495, ζητάει 7 αρχεια . Ειναι τα ελάχιστα που μπορούμε να βάλουμε..?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα