Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να ρωτήσω στα πρόσθετα στοιχεία στον αριθμό ορόφων κτιρίου αν έχω μια οικοδομή με υπόγειο, ισόγειο και Α' όροφο θα βάλω 2 ορόφους ή 3 ορόφους?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, maranti said:

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τον αριθμό αρχειων που ζητά το σύστημα. Για μια κλασσική περίπτωση ο νόμος 4178 παλια  μου ζητούσε 14 συνήθως αρχεία. Τώρα για την ιδια περίπτωση άλλου ιδιοκτητη που μπαίνει στον 4495, ζητάει 7 αρχεια . Ειναι τα ελάχιστα που μπορούμε να βάλουμε..?

Γενικά καλό είναι να διαβάζεις το ΦΕΚ κάθε φορά για το τι απαιτείται.

Ακόμα και το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι είμαστε υπεύθυνοι εμείς για τα απαιτούμενα αρχεία για κάθε δήλωση!!!

*** Προσοχή: έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις με λανθασμένα διακαιολογητικά, ειδικά όταν επιλέγεις διαφορετική διαμερισμάτωση !!!

5 ώρες πριν, aretiemp said:

Θα ήθελα να ρωτήσω στα πρόσθετα στοιχεία στον αριθμό ορόφων κτιρίου αν έχω μια οικοδομή με υπόγειο, ισόγειο και Α' όροφο θα βάλω 2 ορόφους ή 3 ορόφους?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γενικά μετράμε τους ορόφους που έχουν κύρια χρήση....

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι έχω επιλέξει διαμερισμάτωση!! αυτό λετε ριχνει τον αριθμό αρχείων στο 7?

Δημοσιεύτηκε

Ναί εδώ το σύστημα τα κάνει μούσκεμα και μας ρίχνει και την ευθύνη !!!

Μακάρι στην επόμενη αναβάθμιση να το διορθώσουν ..... πρώτα ο Θεός, που δεν το βλέπω !!!

Δημοσιεύτηκε

Το άρθρο 99 είναι αρκετά ξεκάθαρο για τα δικαιολογητικά.

Το μόνο που θέλει προσοχή είναι ότι με τα 7 διακαιολογητικά που ανέφερες μπορείς να κλείσεις τη δήλωση, όπου στον 4495/2017 δεν μπορείς μετά να ανεβάσεις τίποτα σε αντίθεση με τον 4178/2013 όπου μπορείς !!!

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σας

Πατάρι που εχει ανεξάρτητη είσοδο και εχει κλείσει η σκάλα με τον υποκείμενο  παίρνει 0.5 συντελεστή οπως  τα υπόγεια;

Δημοσιεύτηκε (edited)

100 παρ. 6 β ...."που δεν αποτελουν ανεξαρτητο χωρο"

υγ

εχεις και ενα ανοιγμα εξωπορτας στο κεφαλοσκαλο

θες και καποια  συναινεση ή το πας " εκ κατασκευής  "

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε (edited)

...και δεν μπορει

και εχει και αυτο που ξεχασα...

ββ) δεν απαιτείται υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας αλλά τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στις εξής περιπτώσεις :

ααα) μετατροπή ημιυπαίθριου χώρου σε κλειστό,

βββ)   διαμερισμάτωση ή αλλαγή διαρρύθμισης χώρου, που δεν επιφέρει αύξηση μόνιμου φορτίου πάνω από 10% στην επιφάνεια στην οποία έχει συντελεστεί η παρέμβαση,

γγγ)    πατάρια ισογείου που είναι στατικά ανεξάρτητα από το φέροντα οργανισμό του κτιρίου και πατάρια υπερκείμενων ορόφων όταν το συνολικό ίδιο βάρος δεν επιφέρει αύξηση του μόνιμου φορτίου της υποκείμενης πλάκας πάνω από 15%. Στην περίπτωση αυτή εξετάζεται η σύνδεση με στοιχεία του φέροντος οργανισμού, τα οποία και θα ενισχύονται για ενδεχόμενες τοπικές αστοχίες,

Edited by Pavlos33

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.