Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

MHD 

Σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσα  ότι πρέπει  να το πατήσεις (επειδή η ΥΔΟΜ κατέγραψε το 2007 την αυθαιρεσία) 

Όσο για την λειτουργία των τοπικών Παρατηρητηρίων  σύμφωνα (αν δεν κάνω λάθος) με την εγκύκλιο ΥΠΕΝ 

όπου τοπικό παρατηρητήριο = ΥΔΟΜ

 

Οπότε έχω τη γνώμη ότι το κουμπί "εντοπισμός"

σίγουρα ισχύει για κάθε έκθεση αυτοψίας της ΥΔΟΜ μετά την 3-11-17

και την κατόπιν αυτής (της έκθεσης αυτοψίας)  υποβολή δήλωση ένταξης για την διαγραφή των προστίμων της έκθεσης αυτοψίας

Υ.Γ

απλά  οι ΥΔΟΜ δεν το πήραν είδηση ακόμη! (όταν το πάρουν είδηση τότε θα το εφαρμόσουν)

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1 4495.docx

Edited by ΚΑΝΑ
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παταρι καταστηματος το οποιο έχει γίνει κατοικία και το οποιο ειναι ανεξαρτητο απο τον υποκειμενο χωρο,πως υπολογιζεται? (περιπτωση Ν.4495/2017)

Link to comment
Share on other sites

On 20/9/2018 at 5:47 ΜΜ, MHD said:

Ευχαριστώ @ΚΑΝΑ

Αλλά, ψάχνοντας ξανά το νόμο 4495 στα άρθρα 91 & 92  ορίζει πως και από ποιους γίνεται ο εντοπισμός αυθαίρετων και και πως κοινοποιείται στους ιδιοκτήτες τι περιέχει η έκθεση αυτοψιας κλπ (συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87 κα) παρακάτω αναφέρει και τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου για προθεσμίες εναντίωσης κλπ .. ενημέρωση των τοπικων ΥΔΟΜ, ενημέρωση των μητρώων αυθαιρέτων και λοιπά..
Αναφέρει Τοπικά Παρατηρητήρια , άρα συμπεραίνω οτι το κουτάκι κλικάρεται ΜΟΝΟ αν συντρέχουν τα παραπάνω (κατ ουσιάν για αυτοψίες κατόπιν των νόμων αυθαιρέτων)

Στη δική μου περίπτωση η αυτοψία είναι παλιά ..(ούτε ΥΔΟΜ, ούτε Τοπικό ΠΑρατηρητήριο, ούτε έκθεση με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87 κλπ) ..μάλλον επομένως ΔΕΝ κλικάρω το κουτάκι.
Αναμένω και απάντηση απο το ΤΕΕ (αν απαντούν σύντομα τελος πάντων)

Απάντησαν με επιφύλαξη (αναρμοδιοι για την ερμηνεία του νόμου, ορθώς):

"...Το e-mail [email protected] απαντάει μόνο σε διαχειριστικά θέματα δηλώσεων αυθαιρέτων και θέματα λειτουργίας του αντίστοιχου λογισμικού. Η αρμοδιότητα για την

ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας ανήκει στο ΥΠΕΝ, από το οποίο αναμένονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Δεν θεωρούμε ότι οι διατάξεις του άρθρου 102 παρ. 4 του ν. 4495/17 έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά ότι εφαρμόζονται σε ακίνητα για τα οποία έχει γίνει έκθεση αυτοψίας μετά την ισχύ του νόμου ν. 4495/17.   ..."

Link to comment
Share on other sites

Σε ισόγεια κατοικία, ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει εξωτερικό λουτρό στον ακάλυπτο (5τ.μ.)  και μεσοτοιχία μια αποθήκη (2 τ.μ.). Υψος κατασκευής 2,20μ

Μπορώ να περάσω τα τετραγωνικά της αποθήκης με μειωτικό συντελεστή? 'H λόγω ύψους μπορώ να το περάσω όλο με μειωμένο συντελεστή.

Η κατασκευή εφάπτεπται της κατοικίας, αλλά έχει ανεξάρτητη είσοδο.

Edited by skyclad
Link to comment
Share on other sites

On 27/7/2018 at 4:19 ΜΜ, ΠΑΝΟΣ27 said:

Σήμερα μου έστειλαν το ακόλουθο μήνυμα για το λόγο που όταν ένα κτίριο δεν έχει ΟΑ πηγαίνει ΚΑΤ 5...

Θεωρούμε ότι η αναφορά "κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής αδείας" στην παρ. δ, αα του αρθ. 96 καθιστά την ύπαρξη οικ. άδειας προϋπόθεση για την ένταξη στην κατηγορία 4. Απλά παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης είτε με τους τότε όρους δόμησης είτε με τους σημερινούς, προκειμένου να καλύψει τις περιπτώσεις αλλαγής των όρων δόμησης. 
Αναμένονται περισσότερες διευκρινίσεις από το Υπουργείο σε σχέση με το θέμα.

όμως στην παρ.δ αναφέρεται: "υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος....με την επιφύλαξη της εφαρμογής των οριζόμενων στο άρθρο 97..." .

αντίστοιχα στο άρθρο 97 αναφέρεται "Η αναστολή ή και η εξαίρεση από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, ισχύει για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και για χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 28.7.2011, καθ’ υπέρβαση είτε των διατάξεων του ν. 1577/1985 (Α΄210) είτε της οικοδομικής άδειας, είτε των όρων ή περιορισμών δόμησης του ακινήτου, είτε χωρίς οικοδομική άδεια και εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 51 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) ή δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή κατά το χρόνο εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης."

οπότε πώς συμπεραίνουν ότι απαιτείται ΟΑ για κατ4 και μας παιδεύουν;; 

υπάρχει κάτι νεότερο ως προς αυτό;
 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση υπογείου σε οικισμό προ του 23 με το ΠΔ του 1981, το οποίο στην άδεια φαίνεται 1,30 μέσα στο έδαφος, στη πράξη μόνο στη μία γωνία του κτιρίου είναι σύμφωνα με την άδεια, στις υπόλοιπες είναι έως και 2,05 μ ξεμπαζωμένο...O ιδιοκτήτης δεν δέχεται με τίποτα ότι είναι αυθαίρετο το υπόγειο. Επισκέφτηκε την τοπική πολεοδομία και του λένε ότι αν έχει κλείσει το οικόπεδο το ύψος του κτιρίου μπορεί να φτάσει τα 10,50 μ 

Γνωρίζετε πόσο ήταν το υποχρεωτικό μπάζωμα του υπογείου με το ΓΟΚ 73?

Αλλά και εντός των διατάξεων του ΓΟΚ 73 να είναι αφού διαφέρει από την άδεια δε θα μετρήσει σε δόμηση και όγκο?

Κάπου διάβασα από τον Anton_civeng ότι ο έλεγχος άσχετα το πότε κατασκευαστηκε το κτίριο γίνεται με τον ΓΟΚ του 1985 ; ισχύει;

 

Edited by GEORGE KARA
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, skyclad said:

Σε ισόγεια κατοικία, ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει εξωτερικό λουτρό στον ακάλυπτο (5τ.μ.)  και μεσοτοιχία μια αποθήκη (2 τ.μ.). Υψος κατασκευής 2,20μ

Μπορώ να περάσω τα τετραγωνικά της αποθήκης με μειωτικό συντελεστή? 'H λόγω ύψους μπορώ να το περάσω όλο με μειωμένο συντελεστή.

Η κατασκευή εφάπτεπται της κατοικίας, αλλά έχει ανεξάρτητη είσοδο.

Αν το έχω καταλάβει καλά  (γιατί ένα σχηματάκι πάντα βοηθάει για καλύτερη απάντηση), από την στιγμή που η κατοικία φαντάζομαι θα έχει το δικό της wc , τότε όλος ο χώρος με μειωτικό 0,5. Δεν απαγορεύεται μία αποθήκη να έχει wc. Προσοχή στις αποστάσεις Δ.

 

Edit στο παρακάτω: Τώρα εδώ  που τα λέμε πόση διαφορά μπορεί να έχει το πρόστιμο αν πας με μειωτικό η όχι;

Από ότι καταλαβαίνω έχεις και υπέρβαση Δ. Καλό θα ήταν όταν μπορέσεις ένα σκαρίφημα. Πιστεύω πάντως ότι μία αποθήκη μπορεί να έχει το wc της.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Karanus ευχαριστω για την απάντηση. Δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω σχεδιο τωρα.

Το ισογειο εχει κανονικά δικό του λουτρο. Αυτό που εφτιαξαν μια κατασκευη που εφαπτεται στο κτιριο. Απο την μια εχει πορτα για λουτρο (με μπανιερα) και απο την αλλη μια αποθηκη. Ειναι εντος αποστασης Δ και συγκεκριμενα αντι για 3μ, η αποσταση που μενει τωρα ειναι 0.65μ.

Μπορω να βαλω μειωτικο σε ολη την κατασκευη;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.