dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 ξαναδες το 99 μετα την συσταση καθετης εισθε μεν συνιδιοκτητες στο οικοπεδο αλλα σε "ξεχωριστα" τμηματα. Καθε καθετη "παει" μονη της.
ΠΑΝΟΣ27 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 18 λεπτά πριν, dimitris GM said: ξαναδες το 99 μετα την συσταση καθετης εισθε μεν συνιδιοκτητες στο οικοπεδο αλλα σε "ξεχωριστα" τμηματα. Καθε καθετη "παει" μονη της. άρθρο 99 α) αίτηση: σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο, η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ' επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μια αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης. έτσι όπως το διατυπώνει δεν αφήνει την επιλογή να γίνει είτε μια αίτηση κοινή είτε 2 ξεχωριστά ;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 μετα την συσταση κάθετης εχεις "ξεχωριστα" οικοπεδα και "ξεχωριστες" οικοδομές αυτη ειναι η εννοια του 107 παρ. 2
Roukat Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 (edited) Καλημέρα, έχω δήλωση στο Ν.4495/17 σε κατάσταση ΥΠΑΓΩΓΗΣ και επειδή άλλαξα κάποια στοιχεία στα φύλλα καταγραφής (όχι επιφάνειες, απλά πρόσθεσα λοιπές παραβάσεις και άλλαξα χρήση σε κάποια Φ.Κ από άλλη κατοικία σε Υπηρεσίες, αφαίρεσα και ένα Φ.Κ.) θέλω να κάνω επανυπολογισμό προστίμου, πώς το κάνω? Αν πατήσω «Υποβολή Δήλωσης» μου βγαίνει μήνυμα: Το πρόστιμο ή το παράβολο δεν έχει μεταβληθεί από την τελευταία υποβολή. Για την οριστικοποίηση της δήλωσης απαιτείται να έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου οκ το παράβολο δεν έχει αλλάξει ,το πρόστιμο όμως σίγουρα έχει αλλάξει, τι κάνω? Μετά από πολλές προσπάθειες επιτέλους μου έβγαλε τελικά μήνυμα: «Προειδοποίηση Επιβεβαίωση ΕΠΑΝΑΥΠΟΒΟΛΗΣ υπαγωγής δήλωσης: η υποβολή ενδέχεται να μεταβάλλει τα ποσά στις προεπιλεγμένες δόσεις και να απαιτείται νέα έκδοση εντολών πληρωμής.» Edited Οκτώβριος 10 , 2018 by Roukat Απαντάω μόνη μου
ΠΑΝΟΣ27 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 2 ώρες πριν, dimitris GM said: μετα την συσταση κάθετης εχεις "ξεχωριστα" οικοπεδα και "ξεχωριστες" οικοδομές αυτη ειναι η εννοια του 107 παρ. 2 Το καταλαβαίνω αυτό που λες και συμφωνώ . Όμως επειδή 1) η άδεια βγήκε μετά τη σύσταση της καθετησ και 2) επειδή από μόνη της η κάθε κάθετη δεν είχε δικαίωμα δόμησης λόγω μικρότερης επιτρεπόμενης αρτιότητας , δεν γίνεται να κάνω μια δήλωση ; Θα ρωτήσω και συμβολαιογράφο να δω τι θα μου πει ...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2018 (edited) προφανως καθε καθετη -αν την παρεις ξεχωριστα- δε εχει αυτοτελες δικαιωμα δομησης, αλλά εδω δεν κανεις "κατάτμηση" το οικόπεδο θεωρειται ενιαίο Γι αυτο λεμε οτι: Με την συσταση της κάθετης, διανεμεται σε καθε καθετη το δικαιωμα δομησης που αντιστοιχει σε ολοκληρο το οικοπεδο, αναλογα με τα εξ αδιαιρέτου ποσοστά καθε μιάς, σε ολοκληρο το οικοπεδο = σδ τα λεμε Edited Οκτώβριος 10 , 2018 by dimitris GM
Occultist Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Ήθελα να ρωτήσω, πρακτικά, αν υπάρχει ο περιορισμός των 6 μηνών, από την Υπαγωγή, για υποβολή δικαιολογητικών. Δηλαδή, αν πας να ανεβάσεις στους 10 μήνες από την Υπαγωγή, θα απορρίπτονται;
laxanos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Αν πάμε με τη λογική του προγενέστερου, 4178, αυτό το εξάμηνο σαν προθεσμία δεν τηρήθηκε ποτέ. Ούτε στα απέρριπτε αν έκανες υποβολή μετά το 6μηνο...Βεβαία, εφόσον δεν έχω κάτι χειροπιαστό που να αναιρεί το 6μηνο στον 4495 ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστούν για παραπάνω έσοδα...Προσωπικά, ότι μπορώ το κλείνω στο 6μηνο για να μαι καλυμμένος. 1
aretiemp Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Σε ερώτηση που έκανα στο ΤΕΕ σε περίπτωση που δεν έχει πληρωθεί ο μηχανικός εντός του εξαμήνου αν είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει τα αρχεία εντός εξαμήνου μου απάντησαν πως ο Νόμος λέει ότι πρέπει να κλείσει η δήλωση εντός εξαμήνου, αλλά πέραν αυτού δεν έχουν καμία άλλη ενημέρωση και γενικά για το εξάμηνο ακόμα και αν έχει πληρωθεί ο μηχανικός και δεν τα έχει ανεβάσει δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση, γενικά δεν ήξεραν καθόλου τι θα γίνει με αυτό το θέμα.
karanus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2018 (edited) Εάν σου απάντησαν έτσι .... μου απάντησαν πως ο Νόμος λέει ότι πρέπει να κλείσει η δήλωση εντός εξαμήνου, Τότε..... Η υπουργική απόφαση γράφει: 1. Ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός της παρ. 2 του άρ- θρου 1 της παρούσας απόφασης, υποχρεούται μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πληροφοριακό σύστημα. Δεν γράφει για κλείσιμο-περαίωση της δήλωσης. Και πως να γράψει άλλωστε για κλείσιμο -περαίωση εντός εξαμήνου ,αφού ο νόμος δίνει δικαίωμα υποβολής για ΜΣΕ και ηλεκτρομηχανολογική έκθεση εντός πενταετίας. Edited Οκτώβριος 11 , 2018 by karanus
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα