pearl Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 (edited) Καλημέρα σε όλους, παραθέτω το παρακάτω email με την απάντηση που έλαβα απο το help desk του ΤΕΕ. Προκειμένου να εκδώσω βεβαίωση αδομήτου στο κουτάκι "οικοδομική άδεια" ποια επιλογή να χρησιμοποιήσω? Απαιτείται ΥΔ ιδιοκτητη περί εξουσιοδότησης μηχανικού για έκδοση βεβαίωσης αδομήτου? Στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδέυει την συμβολαιογραφική πράξη για την οποία θα χορηγηθεί και η βεβαίωση αδομήτου απαιτείται κάποια αναφορά επ αυτού σε σχέση με τον Α/Α δήλωσης ή τον ηλεκτρονικό κωδικό ? Σε περίπτωση που το τοπογραφικό διάγραμμα είναι προγενέστερο της εκδοθείσας βεβαίωσης απαιτείται στα σχόλια της δήλωσης να γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα ? ΑΠΑΝΤΗΣΗΓια την έκδοση απλής βεβαίωσης μεταβίβασης (όχι μέσω δήλωσης αυθαιρέτου) δημιουργείτε νέα δήλωση/βεβαιώση, όπου συμπληρώνετε τα «Βασικά στοιχεία», τη «Διεύθυνση Ακινήτου», τα στοιχεία των ιδιοκτητών και κάνετε τον γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου. Αφήνετε τις προεπιλεγμένες τιμές του συστήματος και δεν συμπληρώνετε κενά πεδία στα «Στοιχεία υπολογισμού» και τα «Φύλλα Καταγραφής», αφού αφορούν υπολογισμό προστίμου και λοιπές διαδικασίες σε δηλώσεις αυθαίρετων. Ζητείται μόνο ο αριθμός της οικ. Αδείας, εφόσον υπάρχει. Εάν είναι αδόμητο, αναγράφετε στο σχετικό πεδίο «ΑΔΟΜΗΤΟ».Στα «Πρόσθετα στοιχεία» συμπληρώνετε την «Τεχνική Έκθεση» εξηγώντας την περίπτωση, και υποβάλετε τη βεβαίωση.Απευθυνθείτε σε συμβολαιογράφο για το τοπογραφικό διάγραμμα.[/size] Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες ΣυμμετοχήςPavlos33 Edited Νοέμβριος 22 , 2017 by pearl 1
soulis13pao Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Αρα στο Αδομητο εχουμε οικοδομικη αδεια--->ΝΑΙ και αρ. οικοδομικης αδειας---> ΑΔΟΜΗΤΟ... Σωστα??
pearl Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Σε μετέπειτα τηλεφωνική επικοινωνία και στην επισήμανσή μου ότι δεν έχει εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια για το εν λόγω γεωτεμάχιο άρα πως θα βάλω οτι έχει οικοδομική άδεια μου απάντησε οτι ξεχάσαν να βάλουν στο σύστημα το ΟΧΙ μόνο του .... Άρα τα βάζουμε ακριβώς όπως τα λες soulis13pao.
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Πολυ σωστη η τροποποιηση της πλατφορμας για αποστολη δηλωσεων σε "υπαγωγη". Δεν ειναι εφικτή, αν δεν συμπληρωθει ΤΕ, Περιγραφη στα ΦΚ και δεν ανεβει εξουσιοδοτηση στο μηχανικο. Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να ειναι προαπαιτουμενο και για τον εκδοση Παραβολου 4
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 (edited) Σαχλαμάρες κάνουν, απλώς για να δείξουν ότι, κάτι κάνουν..... Βάλε παντού στα κενά ένα "γεια" κι όλα προχωρούν..... Όλα διορθώνονται, όλα ακυρώνονται, όλα συμπληρώνονται κ.ο.κ. στη συνέχεια..... Πρόκειται περί "εμποδίων" σαχλαμάρας!!! P.S. Αν ήθελαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό, θα έβαζαν π.χ. "αυτόματη εύρεση της ΤΖ" κ.λπ. κι άλλα 100 που θα μπορούσα να γράψω, μικρά και μεγάλα!!!! Εκ των οποίων κανένα δεν είναι ....σαχλαμαρίτσα!!! Edited Νοέμβριος 22 , 2017 by ΙΑΣΟΝΑΣ 3 6
yian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 (edited) και δεν ανεβει εξουσιοδοτηση στο μηχανικο. Όντως είναι καλό ως απαιτούμενο. Έχω ήδη μια δήλωση 4178 που ο πονηρίδης δεν μου έδωσε ποτέ πίσω την εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής αλλά πλήρωσε το παράβολο. Φυσικά ποτέ δεν τον προχώρησα σε υπαγωγή και απλά έχει ρίξει 515 ευρώ στο κουβά αλλά δεν το γνωρίζει μάλλον. Αναγνωρίζω όμως και την δική μου ευθύνη που έλαβε παράβολο και εξουσιοδότηση στο ίδιο ραντεβού αλλά όπως και να έχει εκμεταλλεύτηκε όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος την καλή μου πίστη έστω και προσωρινά. Edited Νοέμβριος 22 , 2017 by yian
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 (edited) εεε και τι πέτυχε-κέρδισε μ' αυτό! Edited Νοέμβριος 22 , 2017 by Pavlos33
yian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2017 Ότι ενδεχομένως μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους και να δηλώνει νομιμοποιημενος. Έως εκεί όμως... Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
aias500 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2017 (edited) Υπολογισμός Προστίμου με ταυτόχρονη με την υπαγωγή υποβολή ΜΣΕ, με καταβολή του 30 % και με Μείωση ενιαίου ειδικού προστίμου του ν. 4495/2017, λόγω εξόδων Στατικής Ενίσχυσης κτιρίων Έστω πρόστιμο Α πριν τις μειώσεις λόγω εξαμήνου. Το πρόστιμο Α παίρνει πρώτα το 20% από το εξάμηνο και το 10% από ταυτόχρονη υποβολή ΜΣΕ, ήτοι 0,70 Α. Επιλέγεται καταβολή 30 %(-10%), ήτοι το πρόστιμο διαμορφώνεται σε 0,90*0,70 Α=0,63 Α. Γίνεται η υποβολή, πληρώνεται το παράβολο, ανεβαίνει η ΜΣΕ και γίνεται η υπαγωγή. Πληρώνεται η διαφορά για το 30 % του 0,63Α , ήτοι πληρωμή (συνολικά με το παράβολο) 0,3*0,63 Α =0,189 Α και υπολείπονται δόσεις 0, 441 Α, οι οποίες μπορούν να συμψηφιστούν. Γίνονται και οι επισκευές για την περαιτέρω μείωση (έστω 50%). Ανεβαίνει ο αναλυτικός με τις επισκευές . Το ποσό που μπορεί να συμψηφιστεί είναι (0,70 Α-Παράβολο)/2=(0,35Α-0,5*παράβολο). [«Εισαγωγή εξόδων / Έξοδα εργασιών προσαρμογής»: Κατά την καταχώριση του ποσού εμφανίζεται νέο πεδίο «Σεισμική επικινδυνότητα περιοχής» με τιμές 1, 2 ή 3, ώστε να εφαρμόζεται μέγιστο όριο έκπτωσης από το σύστημα 30, 50 ή 60% επί του προστίμου, μη συμπεριλαμβανομένου του παραβόλου, ανάλογα με την επιλεγμένη τιμή (βλ. αρθ. 102, παρ. 6)], έστω έκπτωση 50%. Πληρώνεται το ποσό που απαιτείται (0,441Α-0,35Α +0,5 παραβόλου=0,091Α +0,5 παραβόλου), για να μείνει υπόλοιπο δόσεων (0,35 Α-Παράβολο)/2, ποσό που πλέον συμψηφίζεται. Τελικό ποσό προστίμου : 0,63 Α-0,35Α+ 0,50 Παράβολο ή 0,189 Α+0,091 Α+0,5*Παράβολο 0,28 Α +0,50 Παράβολο ή 0,35 του προστίμου που βγάζει το σύστημα σήμερα +0,50 Παράβολο π.χ. Πρόστιμο 10.000 €, Παράβολο 500 €, λόγω εξαμήνου (σήμερα 8000 €) και λόγω ταυτόχρονης υποβολής ΜΣΕ 7.000 €, λόγω πληρωμής του 30 %, επί πλέον 10%, ήτοι 0,90*7000=6300 €. Πληρώνεται το 30 % , ήτοι 1890 €. Το υπόλοιπο ποσό των δόσεων θα μπορεί να συμψηφιστεί, ήτοι ποσό 4410 €. Μέγιστο ποσό συμψηφισμού (έστω έκπτωση 50%) λόγω στατικής ενίσχυσης (7000-500)*0,50=3.250 € Υπόλοιπο ποσό πληρωμής 4.410-3250=1160 €, το οποίο και πληρώνεται. Γίνεται τελικά ο συμψηφισμός του εναπομένοντος ποσού για πληρωμή των 3250 €. Τελικό ποσό προστίμου : 1890 +1160= 3.050 €, Διαφορετικά το πρόστιμο υπολογίζεται : 0,28*10.000(αρχικό) +0,50*500 =3.050 € ή 0,35*8.000(σύστημα) + 0,50*500=3.050 Edited Νοέμβριος 23 , 2017 by aias500
idam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2017 (edited) Καλησπέρα σας, έχω μια περίπτωση κτιρίου με άδεια για υπόγειο, βιοτεχνία στο ισόγειο και γραφεία στον Α' και Β' όροφο. Εσωτερικά του ύψους του ισογείου κατασκευάστηκε πατάρι που δεν πληροί τις προϋποθέσεις παταριού κατα ΝΟΚ καθώς καταλαμβάνει όλη την έκταση της επικείμενης κάτοψης ισογείου. Έχω λοιπόν τις εξής απορίες:α) ποια είναι η επικρατούσα χρήση? υπηρεσίες ή τουρισμός βιομηχανία? Πηγαίνω με το 50% της χρήσης του κτιρίου, δηλαδή περισσότερα τετραγωνικά γραφεία άρα υπηρεσίες? Για να υπολογίσω το 50% συμπεριλαμβάνω και τα τετραγωνικά του αυθαίρετου "παταριού"?β) κάνω πρώτα ενίσχυση του παταριού και μετά θα πρέπει θα βγει η στατική επάρκεια? ποιά είναι η διαδικασία? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες ΣυμμετοχήςPavlos33 Edited Νοέμβριος 23 , 2017 by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα