Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17

Recommended Posts

Καλησπέρα,  σε οικόπεδο υπάρχει υπέρβαση δόμησης αποθήκης, ημιυπαίθριοι χώροι  που κατασκευάστηκαν μετά το 2011 και εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατοικία προ 75.Τη δήλωση την έχω σε αρχική υποβολή και ο ιδιοκτήτης αυτές τις μέρες θα πλήρωνε το παράβολο. Ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση λόγω της πλημμύρας που συντελέστηκε στην περιοχή η οποία έπληξε το κτίριο της κατοικίας .Πέρασε κλιμάκιο σήμερα και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έκριναν το κτίριο μη κατοικήσιμο.

Σχετικά με το θέμα της τακτοποίησης τι μπορεί να γίνει? Αφού δεν είναι το σπίτι κατοικήσιμο έχει νόημα να τακτοποιηθεί? Ο Ιδιοκτήτης μου είπε ότι κάποια στιγμή ίσως το ρίξει, δε θα θέλει και πολύ δουλειά έτσι όπως είναι. Αν συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης, αξίζει να γίνει η τακτοποίηση με παραβάσεις  μόνο την περίφραξη, τσιμεντοστρώσεις (αναλυτικός) και την υπέρβαση δόμησης αποθήκης ? (αν δεν την κατεδαφίσει και αυτήν) .

Η κατοικία μπορεί να τακτοποιηθεί με αναλυτικό αν ο ιδιοκτήτης θέλει απλά να τη διατηρήσει χωρίς να τη χρησιμοποιεί?Αν δε τη θέλει καθόλου μπορεί να κατεδαφιστεί με έγκριση τέλεσης εργασιών λόγω ετοιμόρροπου κτιρίου η οποία δεν απαιτεί νομιμότητα ούτε κάποια άδεια αν δε κάνω λάθος?

Υπάρχει άλλη εναλλακτική? 

Edited by pol_michanikos

Καλησπέρα συνάδελφοι και κουράγιο στη μάχη με το 500.

Έχω περίπτωση 2 καταστημάτων στο ισόγειο πολυκατοικίας, όπου το 1 είναι στην πλήρη κυριότητα της μαμάς και το άλλο το έχει γράψει στην κόρη, αλλά έχει παραμείνει επικαρπώτρια η ίδια. Εφόσον τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο επικαρπωτής έχουν δικαίωμα να κάνουν τη δήλωση, μπορούν τα 2 καταστήματα να μπουν στην ίδια δήλωση;

Στην περίπτωση που αυτό δεν γίνεται λόγω του διαφορετικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η κόρη είναι τρίτεκνη. Στην προηγούμενη σελίδα συνάδελφος ρωτάει αν μπορεί να τακτοποιήσει άλλη κατοικία τρίτεκνου και να λάβει την έκπτωση. Το άρθρο 103 μιλάει για κύρια κατοικία, αλλά αν το σύστημα δέχεται και Άλλη Κατοικία ή Κατάστημα τρίτεκνου, εμείς πρέπει να αρνηθούμε την ευεργεσία λόγω του άρθρου 103;

Δυστυχώς και το σύστημα που σέρνεται δεν βοηθάει στο να κάνει κανείς δοκιμές... Έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία από παρόμοια κατάσταση; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

@uptight -Ναι, γίνεται ενιαία δήλωση.Όσο για το 2ο,είναι σαφές ότι οι τρίτεκνοι παίρνουν την έκπτωση για την κύρια κατοικία,οπότε όχι...🙂

• Upvote 1

17 λεπτά πριν, katrmp said:

πώς γίνεται ενιαία δήλωση για μερικες ιδιοκτησίες , αφού δεν είναι  το σύνολο του κτιρίου?

Μάλλον δίκιο έχεις και  μπερδεύτηκα...Έμεινα στα καταστήματα του ίδιου ιδιοκτήτη και δεν σκέφτηκα το όλο κτίριο...

1 λεπτό πριν, ChristinaK said:

Μάλλον δίκιο έχεις και  μπερδεύτηκα...Έμεινα στα καταστήματα του ίδιου ιδιοκτήτη και δεν σκέφτηκα το όλο κτίριο...

Κι εγώ κόλλησα συνάδελφοι... Έχετε δίκιο, δεν είναι ότι ήταν ένα κατάστημα στην άδεια κι έγινε διαμερισμάτωση. Ήταν εξ'αρχής 2. Ίσως με παρέσυρε το παρακάλι που έφαγα από την μαμά για να γλιτώσει το ένα παράβολο...  

Μόλις τώρα, uptight said:

Κι εγώ κόλλησα συνάδελφοι... Έχετε δίκιο, δεν είναι ότι ήταν ένα κατάστημα στην άδεια κι έγινε διαμερισμάτωση. Ήταν εξ'αρχής 2. Ίσως με παρέσυρε το παρακάλι που έφαγα από την μαμά για να γλιτώσει το ένα παράβολο...  

Και δεν μας έχει μείνει κουκούτσι μυαλό μ όλα αυτά που συμβαίνουν...Συγγνώμη κι από εμένα...

.Θολούρα...

μετα ταυτα ερωτώ

Πώςθα γινει η τακτοποιηση?

α] θα πει ο  πρωτος,  εχω 15 τμ. ειμαι κατω απο τα 50...προλαβα τους αλλους και τακτοποιω  με μειωτικο.

Ομοιως ο 2ος ο 3ος κλκπ. μεχρι τα 50 τμ.

Μετα τι θα γινει με τους υπολοιπους?

β] Αλλο σεναριο:

Μαζευονται και οι 7 και λενε  οτι εχουν απο 15 τμ. αποθηκη ο  καθε ενας, δικαιουνται μειωτικο για  συνολικα 50 τμ. αρα απο 7 τμ. εκαστος, αρα ενα φυλλο με μειωτικο για 7 τμ.και ενα κανονικα για 8 τμ.

γ] αλλο σεναριο:

Mαζευονται οι 5 απο τους 7...ο 6ος καπου βρισκεται -αγνωστο πού- ο 7ος εχει αποβιωσει και δεν υπαρχουν κληρονομοι...

Πώς θα γνει η υπαγωγη

δ] και τελος

δεν συμφωνουν  μεταξυ τους [καλα, αυτο ειναι ευκολακι...😁]

---------------------------------------

[παραμ... παραμ... παραμ.... παραμονευει η παραταση...]

Καλημέρα!

Μπορώ να εκδόσω μια βεβαίωση αδομητου για 2 γήπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη τα οποία έχουν τμηθεί από τον δρόμο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.