Aeternus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2021 Ναι @cube εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. 1
domerg87 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 Καλημέρα σας και καλή Μεγαλοβδομάδα! Να ζητήσω συγγνώμη αν είμαι off-topic αλλά θεώρησα πιο κατάλληλο το συγκεκριμένο για την απορία μου. Έχω οικόπεδο με δύο άδειες (μία για το κυρίως κτήριο και μία για βοηθητικό) στο οποίο δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ή καθέτου. Το κυρίως κτήριο έχει δύο χρήσεις (καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στον όροφο) ενώ το βοηθητικό άλλαξε χρήση σε κύρια (καταστήματα). Μπορώ να περάσω τρεις διαφορετικές δηλώσεις για τις καθεμία από τις χρήσεις των παραπάνω κτηρίων ή επειδή δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου θα έχω αργότερα πρόβλημα στον συμβολαιογράφο; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Καλή Ανάσταση σε όλους!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 Όχι δεν επιτρέπεται αυτό που λες... Μόνο μια δήλωση υπαγωγής για όλες τις αυθαιρεσίες με ξεχωριστή βεβαίως κατανομή των επιμέρους χρήσεων σε δικά τους ΦΚ.
Largy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2021 τι εστί βοηθητικό κτήριο? Θα πρέπει να κάνεις μια δήλωση για όλα
domerg87 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2021 @ΙΑΣΟΝΑΣΣυμφωνώ σε αυτό που λες για την μία δήλωση απλά ο μηχανικός του πωλητή έχει ετοιμάσει τρεις διαφορετικές δηλώσεις! @LargyΈνα κτήριο στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας ως βοηθητικός χώρος (αποθήκη και γκαράζ) που αργότερα έγιναν καταστήματα!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2021 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2021 6 ώρες πριν, domerg87 said: @ΙΑΣΟΝΑΣΣυμφωνώ σε αυτό που λες για την μία δήλωση απλά ο μηχανικός του πωλητή έχει ετοιμάσει τρεις διαφορετικές δηλώσεις! Δεν ξέρει τη δουλειά του.... 'Η το διορθώνει ή την κοπανάς.....
domerg87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 @ΙΑΣΟΝΑΣΣε ευχαριστώ πολύ και πάλι! Καλημέρα και Χριστός Ανέστη! Δικηγόρος μου στέλνει τακτοποίηση αυθαιρέτου για μεταβίβαση (δεν ξέρω ακριβώς αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας). Οι ιδιοκτήτες είναι τρεις και οι δύο το δηλώνουν κανονικά στο Ε9 ενώ ο τρίτος όχι. Λόγω οφειλών φοβάται πιθανή κατάσχεση του μεριδίου του. Μπορώ εγώ να κάνω τακτοποίηση με τα δύο Ε9 και τους δύο αιτούντες και απλά τον τρίτο να τον αναφέρω ως ιδιοκτήτη με το ποσοστό του; Αλλά έστω ότι μπορώ, όταν πάνε στον συμβολαιογράφο, δεν θα ζητήσει και το Ε9 του τρίτου; Αν ναι, σκέφτομαι να το προχωρήσω όπως μου ζητάει ο δικηγόρος και αφού θα το ζητήσει ο συμβολαιογράφος, το παίρνω κι εγώ και το ανεβάζω σε καθεστώς "last minute"! Τι προτείνετε εσείς; Ευχαριστώ πολύ! Υ.Γ.: Όλα τα περίεργα σε εμένα ρε παιδιά;
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Ακόμα και στην περίπτωση που όλοι οι συνιδιοκτήτες ενός ακινήτου εξουσιοδοτήσουν νομίμως έναν από αυτούς, για να προβεί στην ένταξη του ακινήτου στο Ν.4495/2017, ο διαχειριστής μηχανικός της δήλωσης είναι υποχρεωμένος ν' αναφέρει όλους τους συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους και να υποβάλλει όλα τα απαραίτητα εκ του νόμου έγγραφα αυτών (π.χ. Ε9 κ.λπ.). Οπότε "σαχλαμαρίτσες" λέει ο δικηγόρος, ο οποίος όφειλε να το γνωρίζει..... Επίσης "σαχλαμαρίτσες" λέει ο πονηρούλης συνιδιοκτήτης... Δεν κρύβονται τα ακίνητα!!! Αληθώς Ανέστη!!! 1
domerg87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 2 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said: Ακόμα και στην περίπτωση που όλοι οι συνιδιοκτήτες ενός ακινήτου εξουσιοδοτήσουν νομίμως έναν από αυτούς, για να προβεί στην ένταξη του ακινήτου στο Ν.4495/2017, ο διαχειριστής μηχανικός της δήλωσης είναι υποχρεωμένος ν' αναφέρει όλους τους συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους και να υποβάλλει όλα τα απαραίτητα εκ του νόμου έγγραφα αυτών (π.χ. Ε9 κ.λπ.). Οπότε "σαχλαμαρίτσες" λέει ο δικηγόρος, ο οποίος όφειλε να το γνωρίζει..... Επίσης "σαχλαμαρίτσες" λέει ο πονηρούλης συνιδιοκτήτης... Δεν κρύβονται τα ακίνητα!!! Αληθώς Ανέστη!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την επιβεβαίωση των όσων σκέφτομαι κι εγώ! 1
ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2021 Καλησπερα, χρονια πολλα Χριστος Ανεστη. Μια ερωτηση. εχω να δωσω 5 βεβαιωσεις οπου οι ιδιοκτητες ειναι 24. υπαρχει τροπος copy paste στο συστημα του τεε?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα