danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2018 Παιδιά το ξαναέγραψα 3 φορές και σε άλλα θέματα και σε αυτό λίγες σελίδες πίσω Πουθενά στο νόμο δεν γράφει ότι απαιτείται περαίωση και κακώς σου το ζητάει. Οπότε ή να σου φέρει την εγκύκλιο που ισχυρίζεται ότι διάβασε ή να διαβάσει η ίδια καλύτερα τη νομοθεσία. Δες και εδώ http://www.michaniko...ανικο/?p=946369 και εδώ http://www.michaniko...ανικο/?p=946580 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2018 Λύθηκε το πρόβλημα του συστήματος για ν πας τη δήλωση από οριστική σε περαιωμενη; Ας λύσουν οι συμβολαιογράφοι κι αυτό αφού τα ξέρουν όλα. Καμία περαίωση δε θα δώσω για συμβόλαιο πριν την ώρα που μου επιτρέπεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasili Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Η συνεργασία με τους συμβολαιογράφους σε γενικές γραμμές είναι ομαλή και ο ένας βοηθά τον άλλον, αλλά κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί θέματα με ειδικές απαιτήσεις σχετικές με τους νόμους των ρυθμίσεων. Αυτο που γράφει ο συνάδελφος, πως του ζητήθηκε δηλαδή "περαιωμένη" δήλωση, μου έχει τύχει και εμένα. Συνήθως αυτές οι ειδικές απαιτήσεις ξεκινούν από αποφάσεις του συλλόγου τους. Και καμιά φορά αυτές οι αποφάσεις δεν πατάνε και τόσο στέρεα στο κείμενο του νόμου. Για το συγκεκριμένο δε νομίζω πως το αναφέρει σαφώς ο νόμος και -κατά τη γνώμη μου - κακώς το ζητούν επιτακτικά. Από τη μια έχεις τη λογική που λέει πως είναι καλύτερο να είναι περαιωμένες για να κλέινουν οι δηλώσεις και όλα να είναι τακτικά και ξεκάθαρα. Συμφωνώ πως είναι καλύτερο. Αλλά όπως ανέφερε άλλος συνάδελφος για την ΜΣΕ δίνεται 5 χρόνια προθεσμία. Εκει τι κάνεις? Νομίζω πως ο νόμος το έχει προβλέψει και για αυτό δεν αναφέρει σαφώς για περαίωμένες δηλώσεις. Όταν έχεις ένα κείμενο νόμου τότε η λογική είναι εκείνη του κειμένου. Αν κρίνεις πως μια "εγκυκλιος" συλλόγου δεν βασίζεται στο κείμενο γιατί πρέπει να την σεβαστείς ? Το ΤΕΕ από την άλλη γιατί δεν βγάζει αντίστοιχες εγκυκλίους ώστε να απαντήσει σε εκείνες του συμβολαιογραφικού συλλόγου ? Και για μένα λογικότερο είναι οι ισόγειες αποθήκες και τα ισόγεια γκαράζ να έχουν μειωμένο συντελεστή στον προσδιορισμό του προστίμου, γιατί βάσει κτιριοδομικού είναι βοηθητικοί χώροι, αλλά ο νόμος δεν αναφέρει ειδική κατηγορία μειωμένου συντελεστή για αυτούς τους χώρους. Τι θα πρέπει να κάνω ? να πάω με την κοινή / τεχνική λογική ή με τη λογική που απορρέει από το κείμενο του νόμου ? δυστυχώς μέχρι στιγμής το δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasili Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Συμφωνώ. Σε όλη την επαρχεία, υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κτίριο κατοικίας, βοηθητικοί ισόγειοι χώροι αποθήκης οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι κατασκευασμένοι με την απλούστερη των κατασκευών. Μιλάω για κατασκευαστικό κόστος 150 -250 ε / μ2 max και λέω και πολλά. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει και μια μικρή αποθήκη 10-20 μ2 όπου μέσα έχουν εργαλεία, λάδια, κλπ κλπ. Είναι παράλογο αυτό το πραγματικό στοιχείο της ελληνικής πραγματικότητας να μην λαμβάνεται υπόψιν και να κοστολογείται αυτός ο χώρος με τα ίδια κριτήρια με χώρο κατοικίας όπου το κατασκευαστικό κόστος είναι 900-1000 euro/m2. Μία απλή λύση θα ήταν να μπορούμε να λάβουμε υπόψιν τις κατηγοριοποιήσεις του κτιριοδομικού για τον προσδιορισμό του μειωτικού συντελεστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Ας λυθεί αυτό πρώτα όταν πάω να το προχωρήσω σε περαιωμένη με όλα τα αρχεία ανεβασμένα και όλο το πρόστιμο/παράβολο πληρωμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Ναι ρε Θόδωρε ακόμη και εγώ ο παππούς ήλπιζα ότι αυτό το τόσο απλό ήδη θα είχε διορθωθεί από ειδικούς και νέους επιστήμονες μέσα σε 5-10 μέρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Πρόκειται για ένα πέτρινο ισόγειο κατάστημα 230τμ, σε σχέδιο πόλης, κτισμένο το 1937 (αναφορά σε συμβόλαιο του '37) χωρίς άδεια.Έγινε νόμιμη επισκευή του, το 1970 και το ενίσχυσε με κολώνες σκυροδέματος. Παράλληλα, μέσα στο κατάστημα, μάλλον παράνομα με τις επισκευές , έγινε πατάρι 56τ.μ. με εσωτερική σκάλα ως πρόσβαση, (δεν φαίνεται στις εργασίες επισκευής).θέλω να το ταχτοποιήσω με 4495. 1.Για τα ισόγειο κατάστημα: Εφόσον έχω συμβόλαιο με αναφορά του το 1937, δεν αποδεικνύω ότι είναι όλο πριν το 55; Αρά, το ισόγειο κατάστημα, δεν το δηλώνω με 4495. Σωστά; 2. Για το πατάρι: Έγινε το 1970. Δεν μπορώ να το δηλώσω προ '75 γιατί είναι κατάστημα και όχι κατοικία …άρα πρέπει να το δηλώσω, στο σύστημα υπολογισμού προστίμου, ως παλαιότητα το προ 83; Κάνω κάπου λάθος; Επίσης το πατάρι ως κατασκευή του 1970 είναι με ΓΟΚ 55. Σωστά; Θα μπορούσα να δεχτώ ως μη παράβαση το πατάρι δεδομένου ότι ο ΓΟΚ 55 (άρθρο 31 παρ 4) επιτρέπει τα πατάρια σε επιφάνεια έως τα 2/3 του ορόφου άρα 66,66% και επομένως να μην δηλώσω ως παράβαση τα τετραγωνικά του; 3. Αν δηλωθεί το πατάρι: θα βάλω μειωτικό (0.30); θα το ρυθμίσω ως βοηθητικό, ασχέτως αν είναι τα γραφεία του καταστήματος εκεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 (edited) gio, 1. Βεβαίως το συμβόλαιο αποτελεί τεκμήριο παλαιότητας εφ΄ όσον η αναφερόμενη επιφάνεια του είναι ίδια με την σημερινή. 2. Σωστά για ΚΑΤ.2, Για παλαιότητα παταριού δες αρ.87.1 β) Όσο για τον ΓΟΚ ΄55, ότι πατάρι επέτρεπε, το επέτρεπε ΜΟΝΟΝ με άδεια, αυτό όμως είναι αυθαίρετο, ΑΡΑ=> τακτοποίηση 3, Βάζεις 0,3 λόγω μή αυτόνομου παταριού και ανεξάρτητα από κ.χ ή β.χ. Δεν έχεις λόγο όμως να το υποβαθμίσεις ως β.χ, δεν κερδίζεις τίποτα αλλά χάνεις..... ( άρα =>κ.χ) Edited Ιανουάριος 12 , 2018 by Anton_civeng Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Πολύ σωστά όλα τα παραπάνω και οι απαντήσεις του συναδέλφου. Αλλά εμένα ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Τι αποδεικτικό θα χρησιμοποιήσεις για να ισχυριστείς ότι το πατάρι κατασκευάστηκε το 1970; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2018 3, Βάζεις 0,3 λόγω μή αυτόνομου παταριού και ανεξάρτητα από κ.χ ή β.χ. Δεν έχεις λόγο όμως να το υποβαθμίσεις ως β.χ, δεν κερδίζεις τίποτα αλλά χάνεις..... ( άρα =>κ.χ) Φαντάζομαι εννοείς να μην το χαρακτηρίσει στην τεχνική έκθεση ως βοηθητικό χώρο. Πιστεύω ότι ο νόμος των αυθαιρέτων κατατάσσει τους χώρους σε αυτούς χωρίς η με μειωτικό συντελεστή. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτοί που παίρνουν μειωτικό συντελεστή είναι και βοηθητικοί χώροι. Έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα