An_Archi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2018 (edited) Θα ζητήσω διευκρίνηση στο ΤΕΕ, να δω αν θα έχω απάντηση. Ευχαριστώ πάντως. Edited Ιανουάριος 17 , 2018 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2018 Στο σεμινάριο του ΤΕΕ Λαμίας 15-1-17 διευκρινίστηκε από την εκπρόσωπο του ΤΕΕ του διαχειριστικού συστήματος : Όσες δηλώσεις μεταφερθούν στο 4495 , εμπίπτουν στο καθεστώς του νέου νόμου με ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα από το νόμο. Άρα και Μ.Σ.Ε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasili Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2018 Το σκεπτικό για την αναγκαιότητα της Στατικής Επάρκειας είναι σωστό, αλλά υπάρχουν πολλαπλές περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στο νόμο και δημιουργούν ερωτήματα. πχ. αν έχουμε μια μικρή επέκταση της τάξεως 0.5 μ σε μια πλευρά, είναι απαραίτητη η ΜΣΕ σε ολόκληρο το κτίριο αφού είναι κατηγορία 4 η 5. Και επίσης οταν σε πολυκατοικία γίνεται έλεγχος σε 1 διαμέρισμα και διαπιστώνονται αποκλίσεις τότε γίνεται ΜΣΕ σε ολόκληρη την πολυκατοικία ? θα πρέπει να την πληρώσει ο ένας ιδιοκτήτης που αποφάσισε να κάνει ρύθμιση στην αυτόνομη και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία του ? νομίζω πως έχει αναφερθεί πως θα υπάρξει εγκύκλιος που αφορά την εκπόνηση των ΜΣΕ. Ας δούμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Σε εκτός σχεδίου επικλινές αγροτεμάχιο πάνω σε λόφο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, έχω διώροφο κτίριο όπως φαίνεται στο σχήμα. Το ισόγειο είναι ξεμπαζωμένο από τις τρεις μεριές και μπαζωμένο στην πίσω μεριά. Παίρνει μειωτικό συντελεστή υπογείου 50% ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 συν/φε nik Φυσικά και ΌΧΙ! Σκέψου μόνο ότι αν ο ίδιος εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε ήσουν υπάλληλος ΥΔΟΜ φυσικά και δεν θα υπήρχε περίπτωση να έδινες ή να δίναμε την άδεια αυτή ως "υπόγειο και ισόγειο", αλλά μόνο ως διώροφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 (edited) Αν υπήρχε ΟΑ και τραβώντας το από εδώ και από εκεί με τα γνωστά , εαν άλλαξε η στάθμη οροφής υπογείου απο αυτήν της ΟΑ και άλλα τέτοια ίσως υπήρχε κάποια μικρή περίπτωση για μειωτικό. Αλλά τώρα έτσι όπως το βλέπω και χωρίς ΟΑ,δεν νομίζω ότι παίρνει μειωτικό. Και λογικά να το δούμε , μειωτικός με θέα 2ου ορόφου είναι κάπως... Edited Ιανουάριος 22 , 2018 by karanus Link to comment Share on other sites More sharing options...
subrosaval Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 (edited) Συνάδελφοι Μοα ερώτηση . Σε εκτοσ Σχεδίου . Ισόγεια αποθήκη δίπλα από κατοικία χωρισ Οικοδομική άδεια η οποία δεν πληροί τα κριτήρια της κατηγορίας 3 με τι ύψος την ελέγχουμε ; Με 4.5 μ της ισόγειας κατοικίας ; Με ποιο μεγεθοσ Πρέπει βα τη συγκρίνω ώστε να μπορώ να βρω αν έχει υπέρβαση ύψους ; Edited Ιανουάριος 29 , 2018 by subrosaval Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 (edited) Κατ αναλογία με εγκύκλιο 4 (ίσως και 3) του 4178, σε περιπτώσεις τέτοιες η σύγκριση γίνεται με το ύψος του νόμιμου τμήματος της αντίστοιχης στάθμης. Άρα, συγκρίνεις με το ύψος του ισογείου της κατοικίας. Edited Ιανουάριος 29 , 2018 by laxanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
subrosaval Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2018 Ευχαριστώ πολύ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2018 Καλημερα συναδελφοι μου ετυχε μια περιπτωση που δεν ειχα τυχει ως τωρα Υπαρχει αυθαιρετη υπερυψωμενη κατοικια , με υπερυψωση απο το φυσικο εδαφος 1,50μ. κα θα ρυθμιστει με τον 4495. Κατω απο αυτην την κατοικια προεκυψε ισογειος χωρος με ελευθερο ύψος 1,40μ. που δεν πληροι τις προυποθεσεις χωρου βαση του κτιριοδομικου (μπαινει σκυφτος εκει μεσα με μια πορτα στην πισω οψη της κατοικιας) Πως προστιμοποιειται μια τετοια παραβαση...? 1) YΔ ΚΧ ή 2) ΥΔΒΧ ή 3) αναλυτικος..? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα