Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος μηχανικός συμβουλή περί αυθαιρέτων


peterskoul

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι και συνάδελφοι, πρώτη φορά γράφω εδώ (έχω μάθει πολλά από τις συζητήσεις σας). Μπήκα στη διαδικασία να μελετήσω αρκετή νομοθεσία ( μιας και στο πολυτεχνείο δεν γνωρίζουμε αυτή την συνιστώσα) προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ σε στοιχειώδεις απαιτήσεις πχ Δήλωση Ν.651 και θα ήθελα να περάσω στο κομμάτι των αυθαιρέτων ανεβάζοντας ίσως την γκάμα δραστηριοτήτων μου. Η μελέτη πάνω στον νόμο 4495/2017 θα με καθιστούσε "διαβασμένο" ; ή θα πρέπει να ανατρέξω σε παλαιότερους και αν ναι από που θα ήταν καλό να ξεκινήσει κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει βασικά  να μελετήσεις τον 4495 που ισχύει πλέον.

 

Σε ότι αφορά τον 4178σε 2ο στάδιο καλό θα ήταν να διαβάσεις δίνοντας περισσότεη έμφαση στις 2 εγκυκλιους του για να μπεις περισσότερο στη λογική αυτών των νόμων και στο πως έχουν διαμορφωθεί οι εως τώρα δηλώσεις.

 

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν και  πάνω από 1000 ερωταπαντήσεις για πολλά θέματα από το ΤΕΕ Πελοποννήσου για τον 4178.

 

Link to comment
Share on other sites

Κι εκτός αυτών, προτείνω, τουλάχιστον στις πρώτες σου δουλειές αυθαιρέτων ή έστω και για όλη την αρχική περίοδο ισχύος του συγκεκριμένου νόμου, να συνεργαστείς, με αμοιβαίο όφελος, με παλιότερο και εμπειρότερο συνάδελφο στο θέμα αυτό και μέχρι να νοιώσεις ικανός να "....ταξιδεύεις μόνος σου", διότι οι "ευθύνες - επιπτώσεις" αυτών των συγκεκριμένων εργασιών είναι και πολύπλοκες και σημαντικές και "καλά κρυμμένες".....

 

Ζητώ την κατανόησή σου για το περιέχομενο της επισήμανσής μου αυτής.....

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η επισήμανση για συνεργασία με παλαιότερο και εμπειρότερο συνάδερφο αλλά στα θέματα αυθαιρέτων πρέπει να υπάρχει η προσωπική κρίση σε ότι προτείνει ένας ώριμος συνάδερφος.

Ο λόγος κυρίως είναι ότι οι αυθαιρετονόμοι και οι ΓΟΚ/ΝΟΚ δεν συμβαδίζουν απόλυτα και προσωπικά μου έχει τύχει αρκετές φορές ένας συνάδερφος που έχει αναλωθεί 15+ χρόνια με ΓΟΚ να ερμηνεύει λάθος τις διατάξεις των αυθαιρέτων λόγω "συνήθειας" κάτι που αντικειμενικά είναι λογικό.

 

Άρα πολύ καλό διάβασμα του Φ.Ε.Κ. τόσο του 4495/17 όσο και του 4178/13, παρακολούθηση των ερμηνευτικών εγκυκλίων και έπειτα μπορείς να ξεκινήσεις μια θεωρητική μεν αλλά επί του πρακτέου υπαγωγή για το σπίτι ή το γραφείο σου ώστε να δεις τα κενά σου στη πράξη.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δεν περίμενα ούτε τέτοια ανταπόκριση ούτε σε τόσο σύντομο διάστημα. Πραγματικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας, με έχετε ήδη βάλει σε ένα πλαίσιο για το πως να ενεργήσω μένει μόνο η προσωπική μου δουλειά !

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε είναι αυτονόητη η βοήθειά μας.

Επιπλέον των παραπάνω, μπορείς να βρεις άπειρη πληροφορία κατά άρθρο από συζητήσεις επί πραγματικών υποθέσων και προβληματισμών των συναδέρφων, τόσο για το παλαιό 4178/2013 όσο και για το νέο 4495/2017 στις αντίστοιχες ενότητες του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

καλώς ήρθες στο φόρουμ κατ'αρχάς. Το michanikos είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όλους μας, στο χέρι σου είναι να το αξιοποιήσεις. Τα threads του φόρουμ σε περιμένουν!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.