spafent Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 https://www.michanikos.gr/forums/forum/73-αμοιβές-φορολογικά-οικοδομικών-αδειών/ 1
vasilori Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Νομίζω με βοήθησες αρκετά.... Σε ευχαριστώ πολύ...
PLT Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Καλημέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση: 1. Αλλαγή χρήσης σε υπάρχον κτίριο, το οποίο έχει ταχτοποιηθεί με τον Ν.4495/17, χωρίς η αλλαγή χρήσης να εμπίπτει στις περιπτώσεις της παραγράφου (ε) του εδαφίου 1 (Οικοδομική Άδεια) του άρθρου 29 του Ν.4495/17, δηλ. χωρίς να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο στα στοιχεία του Διαγράμματος Κάλυψης, ούτε στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης, ούτε στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους, και 2. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, στο ίδιο κτίριο χωρίς να θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. (Παράγραφος (ιζ) του εδαφίου 2 (Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας) του άρθρου 29 του Ν.4495/17, Ερώτηση: Ποια διοικητική πράξη απαιτείται για να καλύψω και τις δύο παραπάνω περιπτώσεις? Ευχαριστώ
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Αλλαγή χρήσης υπό τις προϋποθέσεις του ΝΟΚ που ανέφερες με ενημέρωση. Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις με Μικρή Κλίμακα.
PLT Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2020 2 ώρες πριν, danaikaterina said: Αλλαγή χρήσης υπό τις προϋποθέσεις του ΝΟΚ που ανέφερες με ενημέρωση. Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις με Μικρή Κλίμακα. Ευχαριστώ Μπορω να τα περιλαβω και τα δυο σε Μικρης Κλιμακας?
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δεν προβλέπεται αλλαγή χρήσης με μικρή κλίμακα. Ο νόμος λέει είτε οικοδομική άδεια είτε ενημέρωση εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. 1
Dimitrios1991 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 (edited) On 19/2/2020 at 2:03 ΜΜ, Μέρσα said: Καλησπέρα! Σε ακίνητο εντός παραδοσιακού οικισμού με αυθαίρετη επέκταση και αλλαγή χρήσης του υπογείου συν λοιπές παραβάσεις -πέργκολες κλπ- στον περ.χώρο, υπάρχουν ρωγμες λόγω καθίζησης εδάφους και θέλω να κάνω έλεγχο διερεύνησης και εργασίες λήψης μέτρων παύσης του φαινομένου χωρίς να έχει περαιωθεί η υπαγωγή λόγω χρόνου των απαραίτητων εγκρίσεων. Θεωρώ ότι ανήκω στην περίπτωση Α29 παρ.4β. λόγω Α107 παρ.5β-δδ) για άδεια ενίσχυσης. Σωστά; Στο eadeies επιλέγω Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών; Αναφέρονται κάπου επιπλέον δικαιολογητικά από αυτά του ν.4495? Δεν ξέρω αν βρήκες λύση, αλλά στην αρμόδια πολεοδομία της Δ.Ε. που δραστηριοποιούμαι μου είχαν πει πως επιλέγεις για μικρές επισκευές αποκατάστασης της κατασκευής να εκδόσεις "Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών". Τα δικαιολογητικά τα αναφέρει στο σύστημα Edited Μάιος 6 , 2020 by Dimitrios1991
Dimitrios1991 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 (edited) Καλησπέρα, έχω να πραγματοποιήσω μικρές επισκευές σε αυθαίρετη αποθήκη κατηγορίας 5(στατικά ανεπαρκής σύμφωνα με την ΜΣΕ της τακτοποίησης χωρίς Μελέτη επισκευών) σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο-ελαιώνα, ώστε να μπορέσει να βάλει ρεύμα ο ιδιοκτήτης και να την χρησιμοποιήσει για την αποθήκευση του λαδιού. Έχω σχεδόν συμπληρώσει τον φάκελο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η "Έκδοση Πράξης" --> Με ευθύνη μηχανικού. Τι σημαίνει αυτο; Με το που θα πατήσω "Υποβολή προς έκδοση πράξης" θα εκδοθεί αυτόματα το έντυπο; Επίσης, όταν βγάλω το έντυπο πρέπει να πατήσω και "Υποβολή νέας αίτησης για ελεγκτή δόμησης"; Ή θα επιβλέψω ανενόχλητος τις εργασίες μου και θα αναμένω μήπως κάποια στιγμή πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος; Edited Μάιος 6 , 2020 by Dimitrios1991
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 (edited) Τι άδεια επέλεξες να εκδώσεις? π.χ Ε.Ε.Δ.Μ.Κ παραγράφου ...... ή "έγκριση εργασιών εκτέλεσης" του άρθρου 107 Ν 4495/17 Edited Μάιος 6 , 2020 by ΚΑΝΑ
Dimitrios1991 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2020 11 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said: Τι άδεια επέλεξες να εκδώσεις? π.χ Ε.Ε.Δ.Μ.Κ παραγράφου ...... ή "έγκριση εργασιών εκτέλεσης" του άρθρου 107 Ν 4495/17 Άδειες--> Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα