Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 41 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά χορήγησης έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας


Recommended Posts

19 λεπτά πριν, Σπυρος Παπ. said:

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :

Σε άδεια μικρής κλίμακας που βρίσκεται σε ισχύ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις πως μπορώ να προσθέσω κάποιες αλλαγές η διορθώσεις στις διαρρυθμίσεις που έγιναν στην κατασκευή εκ των υστέρων?

Πρέπει να γίνει αναθεώρηση της υπάρχουσας αδείας , να εκδοθεί νέα άδεια ή υπάρχει διαφορετική διαδικασία ?

ευχαριστώ

 

Καλησπέρα, ναι γίνεται αυτός που λες δηλ. αναθεώρηση της ΕΕΔΜΚ, δες το άρθρο 5 της Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174. Υπάρχει και αντίστοιχη επιλογή στο e-adeies.

Edited by akis73
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός οικισμού με σχέδιο διανομής του 1930, σε όλο το πρόσωπο του οικοπέδου η περιτοίχιση εξέχει της Ρ.Γ. όπως επίσης εξέχει και ένα μικρό τμήμα της βεράντας της οικίας. Αυτό το εντόπισα όταν ρώτησα τους ιδιοκτήτες αν έχουν κάποιο τοπογραφικό, και σε αυτό που μου προσκόμισαν (έτους 2023) υπάρχει σημειωμένο το τμήμα που ρυμοτομείται.

Στο πλάγιο σύνορο με το γειτονικό οικόπεδο δεν υπάρχει περίφραξη, οπότε ο ενδιαφερόμενος θέλει να τοποθετήσει περίφραξη από συρματόπλεγμα. Αυτό μπορεί να γίνει με έκδοση ΕΕΔΜΚ.

Ωστόσο, πριν εκδοθεί η ΕΕΔΜΚ, χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια όσον αφορά την περιτοίχιση στο πρόσωπο του οικοπέδου και το τμήμα της βεράντας, που έχουν χτιστεί εκτός της Ρυμοτομικής Γραμμής?

 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, dadabook said:

χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια όσον αφορά την περιτοίχιση στο πρόσωπο του οικοπέδου και το τμήμα της βεράντας, που έχουν χτιστεί εκτός της Ρυμοτομικής Γραμμής?

κατεδάφιση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, υπάρχει ένα οροφοδιαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) το οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να το χωρίσει σε δύο επιμέρους διαμερίσματα.

Η Άδεια είχε εκδοθεί το 2010 βάσει του Π.Δ. '93. Μέχρι στιγμής το διαμέρισμα έχει υλοποιηθεί έως το φέροντα οργανισμό, δηλαδή δεν έχουν γίνει οι τοιχοποιίες κτλ. Είδα ότι οι Άδειες που είχαν εκδοθεί βάσει του Π.Δ. του '93, έχουν πάρει παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2024.

α) Όπως έχει η κατάσταση, για να γίνει ο διαχωρισμός Ο.Ι., μία λύση είναι να γίνει αναθεώρηση της Άδειας?

β)Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν έχει καλές σχέσεις με τον τωρινό επιβλέποντα μηχανικό ο οποίος ανέλαβε ως επιβλέπων το 2017, ύστερα από αναθεώρηση ως προς την αλλαγή του αρχικού επιβλέποντος που έγινε. Συνεπώς αν γίνει προσπάθεια αλλαγής ξανά του επιβλέποντος, θα προκύψει κώλυμα.                                      Μία εναλλακτική λύση θα ήταν να ολοκληρωθεί πρώτα η κατασκευή του διαμερίσματος και μετά να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για διαχωρισμό?

γ) Αν όμως κατασκευαστούν οι τοιχοποιίες βάσει της κάτοψης της Ο.Α., θα πρέπει στη συνέχεια να καθαιρεθούν μερικώς, ώστε να γίνουν οι τροποποιήσεις που θα προβλέπονται από την ΕΕΔΜΚ.                  Οπότε, η πιο αποτελεσματική λύση δε θα ήταν να εκδοθεί τώρα ΕΕΔΜΚ για το διαχωρισμό  & τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, και οι τοιχοποιίες να κατασκευαστούν απευθείας όπως θα προβλέπονται από την ΕΕΔΜΚ? Έτσι, ο ιδιοκτήτης θα γλιτώσει περιττά έξοδα γιατί δε θα χρειαστεί να κατασκευαστούν τοιχοποιίες που ύστερα θα καθαιρεθούν και εγώ δε θα πάρω κάποιο ρίσκο γιατί ούτε η Άδεια ελέγχεται από ελεγκτή μιας και είχε εκδοθεί βάσει του Π.Δ. '93, ούτε η ΕΕΔΜΚ ελέγχεται επίσης.

Ένα από τα δικαιολογητικά για την ΕΕΔΜΚ είναι φωτογραφίες. Θα ανεβάσω φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος του κάτω ορόφου το οποίο έχει την ίδια ακριβώς κάτοψη και μορφή.

 

Link to comment
Share on other sites

άνθρωπος που μάλωσε με τον α' και β' επιβλέποντα δεν αποκλείεται στην τελική προσπάθεια ηλεκτροδότησης του ακινήτου του ή μέσω ΠΕΚ μετά από τελικό έλεγχο από Ε.Δ (που τον καλεί ο επιβλέπων) ή μέσω Υ.Δ  του β' επιβλέποντος, να περιπλέξει και σένα. Κάτσε  λοιπόν στα αυγά σου και μην δελεάζεσαι από το χρήμα που μπορεί να σου βγει ξινό.

Εξάλλου  ο Ν 4495 προβλέπει  ότι όταν υπάρχει σε ισχύ Ο.Α (και αυτή πράγματι είναι σε ισχύ, αντί έκδοσης Μ/Κ ενημερώνεται η Ο.Α

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

....Κάτσε  λοιπόν στα αυγά σου και μην δελεάζεσαι από το χρήμα που μπορεί να σου βγει ξινό...

Άψογος!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι όσον αφορά την περίπτωση (β): τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, .... όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα.

Το iso box το έχει φέρει ήδη ο Δήμος και το έχει τοποθετήσει στο οικόπεδο του πληγέντα από φυσικά φαινόμενα.

Στα γενικά δικαιολογητικά αναφέρονται μεταξύ άλλων: φωτογραφίες. Εγώ ανεβάζω φωτογραφίες που να δείχνουν το οικόπεδο πριν την τοποθέτηση του iso box ή δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες?

Στα ειδικά δικαιολογητικά αναφέρεται τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου. Σε αυτό δεν πρέπει να αποτυπωθεί το περίγραμμα του iso box, ή μπορώ να το αποτυπώσω και να γράψω πάνω, π.χ. ''υπό τοποθέτηση iso box'' ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, εγώ προσωπικά στις φωτογραφίες θα έδειχνα το οικόπεδο κενό. Διαφορετικά θα προκύπτει ότι τα isobox μπήκαν πριν την άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο τοπογραφικό όμως δεν υπάρχει θέμα αν δείξεις τις μελλοντικές θέσεις τoυς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.