ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 Σε ότι αφορά την εκ νέου έγκριση από Σ.Α. ίσως τελικά, σύμφωνα με μια εγκύκλιο Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (περί επουσιωδών τροποποιήσεων), να μην έχεις πρόβλημα Α. Π.: ΥΠΕΝ/∆ΑΟΚΑ/11170/321 Ηµ/νία: 31/01/2020 10. Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση του Σ.Α. και κατά τον έλεγχο της αδειοδότησης για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών ή κατά την εκτέλεση του έργου προκύψουν μικρής έκτασης επουσιώδεις μεταβολές στη μελέτη οι οποίες δεν επηρεάζουν την κεντρική ιδέα, τις συνθετικές αρχές και δεν θίγουν την αρχιτεκτονική άποψη της μελέτης (όπως μικρή μετατόπιση ή αλλαγή διαστάσεων ενός ανοίγματος χωρίς πρακτικώς να αλλοιώνεται η αναλογία του, μικρές διαφοροποιήσεις των εξωτερικών διαστάσεων των όψεων χωρίς να γίνεται αντιληπτή η τροποποίηση της αναλογίας τους ή να επηρεάζεται η αντιληπτική εικόνα της ογκοπλασίας του κτιρίου), δεν απαιτείται εκ νέου γνωμοδότηση του Σ.Α. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gschoinas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Την γνωρίζω την εγκύκλιο αλλά δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αν οι αλλαγές είναι μικρής ή μεγάλης έκτασης. Ο νόμος κάπου φάσκει και αντιφάσκει γιατί από τη μια σου λέει η ότι μπορείς να κάνεις ενημέρωση χωρίς αλλαγή σε δόμηση κάλυψη όγκο και χωρίς να γίνεται αναφορά σε εγκρίσεις από άλλους φορείς και από την άλλη υπάρχει ο γενικός κανόνας για γήπεδα με πρόσωπο σε εθνικό δίκτυο. Αν κάθε εργασία σε μια οικοδομική άδεια που υλοποιείται σε γήπεδο με πρόσωπο σε εθνικό δίκτυο απαιτεί ΣΑ για οποιαδήποτε έστω και μικρή αλλαγή - τροποποίηση πάμε χαμένοι! Για να αλλάξω τη θέση της πισίνας για παράδειγμα πρέπει πάλι να περάσω από ΣΑ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestalt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 On 6/6/2024 at 8:12 ΠΜ, ΚΑΝΑ said: καλημέρα Ναι αν έχεις μεταβολή διαστάσεων πέραν της ανοχής (του 2% με μέγιστα τα 10 και τα 20 εκ ... ) πράγματι τότε απαιτείται αναθεώρηση λόγω φορολογικών Συγνώμη επανέρχομαι στο θέμα αυτό, δεν μπορεί σε ενημέρωση να γίνει / αιτηθεί πληρωμή φορολογικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 (edited) Kαλησπέρα, έχω άδεια σε ισχύ. Τελείωσαν οι εργασίες και θέλω να καλέσω ελεγκτή για τελικό έλεγχο. Θέλω να κάνω ενημέρωση για μικροαλλαγές στα κουφώματα. Στην συνέχεια έγινε και μια πισίνα compact (δεν υπήρχε στην αρχική άδεια) άρα μάλλον πρέπει να αναθεώρηση χωρίς μεταβολής δόμησης,κάλυψης και όγκου σωστά; Στο ΤΕΕ μου είπαν ενημέρωση,αλλά να ρωτήσω και την πολεοδομία μου Edited Ιούλιος 16 by χαιδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chr1st0s Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 (edited) (Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλησπέρα! Στην περίπτωση που έχει εκδοθεί προέγκριση και άλλαξει ο ιδιοκτήτης (λόγω θανάτου ή για άλλους λόγους), λογικά χρειάζεται αναθεώρηση της προέγκρισης πριν προχωρήσουμε σε αίτηση για ο.α. (;) 3. Η προέγκριση της οικοδομικής άδειας αναθεωρείται, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου μέσα στον χρόνο ισχύος της, πριν από την έκδοση της οικοδομικής αδείας, αν τροποποιηθούν τα δικαιολογητικά στοιχεία ή διαγράμματα που έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) ή λόγω προδήλου σφάλματος. α) Πέρα από δηλώσεις ανάθεσης, τεχ. έκθεση και τίτλο ιδιοκτησίας, θα πρέπει να ανεβάσουμε πάλι πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή Κτηματογραφικό Φύλλο και το Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος; β) Θα ελεγχθούν από την ΥΔΟΜ ξανά τα παραπάνω ή εκδίδεται αυτόματα η αναθεώρηση προέγκρισης; Edited Αύγουστος 30 by akis73 αναδιατύπωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestalt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 On 1/6/2022 at 6:37 ΜΜ, ΚΑΝΑ said: Την ενημερώνουμε. Μάλιστα δεν επιβάλλονται και πρόστιμα άρθρο 94 Ν 4495/17 (αλλά και σε άλλα άρθρα επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα - νομίζω στο 107) 5. Δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου. εγκ 2 Η εφαρμογή της παρ.5 προϋποθέτει την έκδοση της άδειας αναθεώρησης εντός τεσσάρων μηνών από τη σχετική έγγραφη ειδοποίηση της Υ.ΔΟΜ ή του παρατηρητηρίου ή από την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών από τον υπόχρεο. 6. Δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης που βρίσκεται σε ισχύ, με μεταβολή του περιγράμματος της οικοδομής ή του συντελεστή δόμησης ή του συντελεστή όγκου, εφόσον έχει προηγηθεί η γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών της περίπτωσης δ του άρθρου 28. Εννοείς σναθεώρηση ή ενημέρωση @ΚΑΝΑ ; Με συγχωρείς ρωτάω καθώς μπερδεύτηκα γιατί αρχικά αναφέρεις ότι γίνεται με ενημέρωση και μετά παραπέμπεις στην αναθεώρηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα