Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ να κατανοήσω τι διαφορά ή ποιά οφέλη έχει η Γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών έναντι της ενημέρωσης φακέλου ή της αναθεώρησης...

Το μόνο που εντοπίζω είναι ότι αφορά ήδη εκτελεσθείσες εργασίες, ενώ η αναθεώρηση αποτελεί αλλαγή της μελέτης πριν εκτελεσθούν οι εργασίες. Τι άλλο μου διαφεύγει ???

• 2 months later...
  • Απαντήσεις 96
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση οικοδομικής άδειας που έκανα γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, όμως έληξε το τετράμηνο και δεν βγήκε η άδεια αναθεώρησης. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω;

Δημοσιεύτηκε

επειδή μετά τη λήξη του 4/μήνου λογίζεται ως αυθαίρετο το μόνο που ίσως μπορείς να κάνεις είναι ένσταση όπως θα προσέφευγες για οποιοδήποτε αυθαίρετο.

Βλέπω όμως ότι 

5 ώρες πριν, vasilori said:

που έκανα γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, όμως έληξε το τετράμηνο και δεν βγήκε η άδεια αναθεώρησης. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω;

ο Νόμος  λέει άλλα

αν δεν καταθέσεις εντός 4/μήνου τα δικαιολογητικά

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

επειδή μετά τη λήξη του 4/μήνου λογίζεται ως αυθαίρετο το μόνο που ίσως μπορείς να κάνεις είναι ένσταση όπως θα προσέφευγες για οποιοδήποτε αυθαίρετο.

Βλέπω όμως ότι 

ο Νόμος  λέει άλλα

αν δεν καταθέσεις εντός 4/μήνου τα δικαιολογητικά

Σε ευχαριστώ πολύ!

Αν όμως δεν έχουν ξεκινήσει οι πρόσθετες εργασίες και τώρα θέλω να ξεκινήσω τι γίνεται; Ή σε περίπτωση που τελικά δε προχωρήσουμε καθόλου σε πρόσθετες εργασίες, τι κάνουμε;

Δημοσιεύτηκε

Δεν μας είπες όμως αν τελικά υπέβαλες μελέτες ή όχι. Αν δεν κάνεις  δεν πειράζει. Ίσως όμως μπορείς να κάνεις και δεύτερη γνωστοποίηση ότι δεν θα κάνεις ή και τίποτα.

Σκοπός της διάταξης είναι να μπορείς να μεταβάλεις την κατασκευή του έργου χωρίς να περιμένεις τις 1-2-3 αναθεωρήσεις. Αρκεί  πριν καλέσεις Ε.Δ για ενδιάμεσο ή τελικό έλεγχο ή μετά την παρέλευση του παραπάνω 4/μήνου κατάθεσης δικαιολογητικών όλες οι εργασίες σου να είναι σύμφωνες με τις μελέτες σου ώστε να μην μπορούν (Ε.Δ στην α' περίπτωση ή ΥΔΟΜ στη β') να σε καταλογίσουν αυθαίρετες εργασίες 

Γράφω 1-2-3 αναθεωρήσεις για να τονίσω ότι και οι γνωστοποιήσεις μπορεί να είναι αντίστοιχα 1η -2η- 3η 

Δημοσιεύτηκε
On 16/11/2024 at 7:16 ΠΜ, ΚΑΝΑ said:

Δεν μας είπες όμως αν τελικά υπέβαλες μελέτες ή όχι. Αν δεν κάνεις  δεν πειράζει. Ίσως όμως μπορείς να κάνεις και δεύτερη γνωστοποίηση ότι δεν θα κάνεις ή και τίποτα.

Σκοπός της διάταξης είναι να μπορείς να μεταβάλεις την κατασκευή του έργου χωρίς να περιμένεις τις 1-2-3 αναθεωρήσεις. Αρκεί  πριν καλέσεις Ε.Δ για ενδιάμεσο ή τελικό έλεγχο ή μετά την παρέλευση του παραπάνω 4/μήνου κατάθεσης δικαιολογητικών όλες οι εργασίες σου να είναι σύμφωνες με τις μελέτες σου ώστε να μην μπορούν (Ε.Δ στην α' περίπτωση ή ΥΔΟΜ στη β') να σε καταλογίσουν αυθαίρετες εργασίες 

Γράφω 1-2-3 αναθεωρήσεις για να τονίσω ότι και οι γνωστοποιήσεις μπορεί να είναι αντίστοιχα 1η -2η- 3η 

Εννοείς αν υπέβαλλα μελέτες για αναθεώρηση; Όχι, αυτό έγραψα και πιο πάνω. Πάντως για αυτό που λες ότι μπορώ να κάνω και δεύτερη γνωστοποίηση πως μπορώ να το κάνω; Αυτή τη στιγμή αν πάω να κάνω κάτι σε συνέχεια της γνωστοποίησης μου βγάζει ότι η πράξη έχει λήξει σε όλες τις πιθανές ενέργειες που μου βγάζει, ενώ αν πάω σε συνέχεια της αρχικής άδειας να κάνω κάτι, μου γράφει υπάρχει μεταγενέστερη πράξη σε συσχέτιση (εννοώντας την γνωστοποίηση) και δεν με αφήνει να κάνω κάτι.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
11 ώρες πριν, vasilori said:

Εννοείς αν υπέβαλλα μελέτες για αναθεώρηση; Όχι, αυτό έγραψα και πιο πάνω.  Πάντως για αυτό που λες ότι μπορώ να κάνω και δεύτερη γνωστοποίηση πως μπορώ να το κάνω; Αυτή τη στιγμή αν πάω να κάνω κάτι σε συνέχεια της γνωστοποίησης μου βγάζει ότι η πράξη έχει λήξει σε όλες τις πιθανές ενέργειες που μου βγάζει,(Λογικό δεν είναι αυτό?? Τι περίμενες! Αφού δεν υπέβαλες μελέτη-Επομένως η ΥΔΟΜ είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτοψία και αν έκανες πρόσθετες εργασίες να σου επιβάλει πρόστιμα και αν δεν έκανες να κλείσει την υπόθεση) ενώ αν πάω σε συνέχεια της αρχικής άδειας να κάνω κάτι, μου γράφει υπάρχει μεταγενέστερη πράξη σε συσχέτιση (εννοώντας την γνωστοποίηση) και δεν με αφήνει να κάνω κάτι. (όταν κλείσει η 1η γνωστοποίηση τότε πιστεύω ότι μπορείς να πας και για 2η καθώς δεν βλέπω λογική να μην στην επιτρέπει)  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.