Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πάντα η γνωστοποίηση απαιτεί αναθεώρηση εντός 4μήνου. Εκτός αν δεν εκτελεστούν ποτέ οι εργασίες της...

Υγ. Επίσης αυτά περί των απαιτούμενων προδιαγραφών του τίτλου, που γράφονται ; γιατί ακούω πολλές περίεργες απαιτήσεις τελευταία ...

Edited by kan62
  • Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Είναι η πρώτη μου γνωστοποίηση και είχα λανθασμένη εντύπωση για την ηλεκτρονική διαδικασία περαίωσης της. Τώρα κατάλαβα και σε ευχαριστώ πολύ.

Προς το παρόν

Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο!

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

καλημέρα  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους

Θόδωρε, πήγα μετά την γνωστοποίηση, να εκδώσω την αναθεώρηση της Ο.Α (όπως μου πρότεινες), αλλά το σύστημα ΤΕΕ μου δίνει μόνο  τις εξής επιλογές:

1. την έκδοση Β.Ο.Δ (που είναι άχρηστη καθώς οι βεβαιώσεις δεν έχουν χρόνο ισχύος-όπως και η ήδη εκδοθείσα δική μου με χρόνο λήξης 31-12-2099) κ

2. την έκδοση προέγκρισης (η οποία α) δεν είναι υποχρεωτική  και β) πάλι δεν με καλύπτει πλήρως καθώς δεν μπορώ να υποβάλω στατικά -ΚΕΝΑΚ κλπ και

3. αναθεώρηση χωρίς μεταβολή δ.δ κλπ (που δεν ανταποκρίνεται στην περίπτωσή μου)

Τηλεφώνησα στο ΤΕΕ και αναφέροντας τα παραπάνω, επικαλούμενος και τα άρθρα 28-38 και 42, κατάλαβαν ότι έχουν λάθος στο σύστημα και δεν ξέραν να μου απαντήσουν τι να κάνω.

Τελικά για να μην μου επιβληθούν πρόστιμα  μου πρότειναν να εκδώσω νέα Β.Ο.Δ

Παρακαλώ θερμά οποιοδήποτε συνάδελφο έκανε αναθεώρηση Ο.Α μετά από γνωστοποίηση αν δεν του κάνει ας μας ενημερώσει (καθώς απ' ότι είδα και σε άλλο θέμα πολλοί συν/φοι δεν βγάλαν άκρη)

Ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Βασίλη, η διαδικασία είναι ακριβώς όπως παλιά.

Κάνεις αναθεώρηση, αν έχεις μεταβολή πολεοδομικών μεγεθών θέλεις ΒΟΔ δηλαδή το 1, αν πάλι όχι πας με το 3. Έτσι δεν γινόταν πάντοτε ; Που μπερδεύτηκες ;

Το ότι το ΤΕΕ δεν ήξερε, δεν μου κάνει πλέον εντύπωση. Τώρα έχουν οι ίδιοι καταλήξει, όταν δεν ξέρουν κάτι, να λένε ότι φταίει το σύστημα  ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλή χρονιά να έχουμε !

Edited by kan62
Δημοσιεύτηκε (edited)
3 ώρες πριν, kan62 said:

Κάνεις αναθεώρηση, αν έχεις μεταβολή πολεοδομικών μεγεθών θέλεις ΒΟΔ 

Θόδωρε 

Η εκ νέου έκδοση  Β.Ο.Δ απαιτούνταν παλιά, όταν αυτή ίσχυε για  1 έτος. Τώρα όμως αυτή (η Β.Ο.Δ.) έχει απεριόριστο χρόνο ισχύος. Επομένως σήμερα το σύστημα θα έπρεπε να μου επιτρέπει  να κάνω απευθείας έκδοση άδειας αναθεώρησης είτε μεταβάλλονται είτε δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη (αφού πλέον οι μελέτες δεν εξετάζονται από την ΥΔΟΜ αλλά ούτε και το διάγραμμα δόμησης) υποβάλλοντας επιπρόσθετα  μια Υ,Δ δική μου ότι  οι όροι δόμησης της περιοχής δεν άλλαξαν. 

Δεν έπρεπε επίσης το σύστημα, μετά την υποβολή γνωστοποίησης, κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης αναθεώρησης να μου ζητάει εκ νέου αναθέσεις και αναλήψεις μηχανικών καθώς εξυπακούονται οι πρώτες    από την υποβολή της αίτησης γνωστοποίησης που έκανε ήδη  ο ιδιοκτήτης και οι δεύτερες από τις μη παραιτήσεις αρχικών μελετητών και  επιβλεπόντων (που αν υπήρχαν θα απεικονίζονταν στο e-άδειες) ή και λόγω της προαπαιτούμενης συνέγκρισης της αίτησης διαχειριστή της έκδοσης Ο,Α αναθεώρησης. Το να ξαναζητάει  (όπως συμβαίνει σήμερα) αποτελεί   καθαρή ηλεκτρονική  γραφειοκρατία.

Θόδωρε 

το μπέρδεμα γίνεται (όπως εξήγησα και στην υπάλληλο ΤΕΕ και το δέχτηκε)  γιατί  τα περί "γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών" αναφέρονται στο άρθρο 4 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/ΦΕΚ 2090β’/20-5-21  ενώ η παρ 2 του άρθρου 38 Ν 4495/17 περί  "Οι οικοδομικές άδειες, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, εκδίδονται ως εξής:" τροποποιήθηκε με το αρθρ 156 Ν 4951/22 με ισχύ από την 4/7/2022  και το ΤΕΕ δεν εκσυγχρόνισε το σύστημα 

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε

Βασίλη, επιμένω για τη διαδικασία.

Η ΒΟΔ είναι το αντίστοιχο της παλιάς βεβαίωσης των όρων δόμησης στο Τοπογραφικό. Προφανώς και δεν έχει κάποια χρονική ισχύ (αν θυμάσαι παλιά περνάγαμε πάλι από το Τοπογραφικό πριν από την έκδοση αδείας μήπως εν τω μεταξύ είχαν αλλάξει οι όροι δόμησης). Αποτελεί όμως η ΒΟΔ τη βασική προϋπόθεση "έγκρισης δημόσιας αρχής" ώστε να εκδοθεί οποιαδήποτε άδεια, όπως εν προκειμένω η άδεια αναθεώρησης μετά από τη γνωστοποίηση.

Η γνωστοποίηση είναι απλά μια αίτηση του ιδιοκτήτη με μια ΥΔ του μηχανικού ότι το παίρνει πάνω του μέχρι να φέρουν στη δημόσια αρχή αναθεώρηση εντός 4μήνου (δες την σαν "δικαίωμα"). Όταν θα πάνε για την αναθεώρηση θέλουν οπωσδήποτε τη ΒΟΔ και αναθέσεις-αναλήψεις για τις μελέτες που γίνονται. Στη γνωστοποίηση απαιτείται μόνον η ανάθεση στον μηχανικό της κατάθεσης της γνωστοποίησης.

Όλα τα λοιπά περί ΤΕΕ, εγκυκλίων και συστήματος απέχουν από το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.