panos-vicious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Καταργήθηκε η διαδικασία επιθεώρησης λέβητα. Μάλιστα... @vagom & Sw0rdf1sh Σχετικά με τα EER, SEER, COP, SCOP κλπ., είχα αναφερθεί στο τι (μπάχαλο μου φαίνεται) αντιμετώπιση υπάρχει από τις νέες ΤΟΤΕΕ. Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος στις σχετικές απορίες.
vagom Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Τι να σου πω κι εγώ Πάνο μου… Με τα παραπάνω μηνύματα και τη βοήθεια των zxgr, Sw0rdf1sh, και λοιπών συναδέλφων, κατάφερα να αποκρυπτογραφήσω τί θέλουν να πουν οι ΤΟΤΕΕ για το SEER των κλιματιστικών… Μάλλον όχι τί θέλουν να πουν, αλλά το τί θέλουν να εισάγουμε. Αν τώρα είναι σωστή ή λάθος προσέγγιση, αυτό είναι άλλο καπέλο. Για τις απορίες σου (http://www.michanikos.gr/topic/51341-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%B5-%CE%B1/page-8?do=findComment&comment=942085), ας μιλήσουν οι ειδικότεροι…
Sw0rdf1sh Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 (edited) Λαθος. Συγγνωμη. Το θεωρητικο συστημα εχει 1.7. Το κα εχει 3. Εννοουσα οταν διαλεγεις 1.7 σε θεωρητικο η σε πραγματικο χωρις στοιχεια συγκριτικα με το κα που εχει 3. Ειναι και η χειροτερη επιλογη. Edited Δεκέμβριος 1 , 2017 by Sw0rdf1sh 1
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Κι εφοσον απο το ταμπελακι προκυπτει EER, πως μπορουμε να γνωριζουμε για ποιες θερμοκρασιες μιλαει ωστε να το χρησιμοποιησουμε ή οχι?
Sw0rdf1sh Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Είναι ένα θέμα αυτό Inzaghi. Στα split πάντως κάποια που έχω συνταντήσει εγώ μπαίνω και κατεβάζω το pdf με τον τύπο της εξωτερικής μονάδας και λένε "as measured in ext. temp of ... and internat temp of ...".
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Ναι αλλα σε πολλες περιπτωσεις τα splits ειναι παλια και εκτος απο το ταμπελακι (στο οποιο εκτος απο Input & Output power δεν εχουν τιποτα αλλο) δε βρισκεις Manual... Οποτε τι κανεις? Λαμβανεις τον EER απο το ταμπελακι (με μια απλη διαιρεση) ή λογω ελλειψης περισσοτερων στοιχειων λαμβανεις τα στοιχεια των ΤΟΤΕΕ by default?
Sw0rdf1sh Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 Μάλλον με στοιχεία ΤΟΤΕΕ θα πηγαίνω σε αυτές τις περιπτώσεις. και όχι output/input εφόσον δεν έχω το pdf ή άλλο τρόπο να ξέρω αν είναι EERT=36.
tsx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 (edited) Έβγαλα ΠΕΑ για σπίτι του 2001 (U=0.9) με ατομικό λέβητα ΦΑ που πληροί τον 811/2013, οπότε σαν βαθμό απόδοσης στο λογισμικό έβαλα 111,9%!!! Β (οριακά δεν είναι Β+) EDIT: Δεν με αφήνει να το εκδώσω χωρίς σενάρια, αν και είναι κατηγορία Β!!! Προσπαθώ να βρω που αναφέρει πως δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει σενάριο στα Β ή καλύτερα (εκτός από τις ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ), αλλά δεν το βρίσκω. Θυμάται κάποιος που το γράφει; Edited Δεκέμβριος 2 , 2017 by tsx
tsx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 (edited) Βγήκαν και οι νέες ΤΟΤΕΕ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak EDIT: Μόνο η πρώτη. Οι άλλες βγάζουν error Edited Δεκέμβριος 2 , 2017 by tsx 4
nascar1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 Τελικά σε νέα οικοδομή με ΜΕΑ και κενακ 2010 που στην μελέτη βγήκε Β ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την έκδοση του πεα; να βγαίνει Γ και ο ιδιοκτήτης να τρέχει; γενικά για σπίτι σε περιοχή β, με Μονωσεις που καλύπτουν τον κενακ και συστήματα ψηξης θέρμανσης αντλίες θερμότητας βλέπετε πρόβλημα;;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα