Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή λόγω των συνθηκών όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα πολύ, σκέφτομαι το εξωτερικό. Ωστόσο θα ήθελα να μάθω, απο άτομα που είναι ήδη έξω ή γνωρίζουν, μια συμβουλή ως προς το εξωτερικό και την αναγνώριση των διπλωμάτων. Είμαι γεωλόγος (ΕΚΠΑ) και μεταλλειολόγος/μεταλουργός μηχανικός (ΕΜΠ), με κάποια χρόνια εμπειρία στα γεωτεχνικά-γεωμηχανικά. Γνωρίζετε, όσοι απο εσάς είστε ήδη έξω ή γενβικώς έχετε εμπειρία, αν τα διπλώματα απ' το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ μετράνε έξω, ή αν δεν τους δίνουν τόση σημασία (ο καθένας απο όποια χώρα έχει εμπειρία);
 
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

 

 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε (edited)
Όπως είπες, οι περισσότεροι εργοδότες δεν θα ψάξουν καν τι ακριβώς είναι τα ΕΜΠ,ΕΚΠΑ.

Απλά θα τα αγνοήσουν και θα πάνε κατευθείαν στην επαγγελματική εμπειρία και συγκεκριμένα σε αντιστοίχιση των απαιτήσεων της συγκεκριμένης θέσης με την προϋπηρεσία σου.

Οπότε προσπάθησε να στέλνεις αιτήσεις σε θέσεις που κατά 75% πληροις τις προϋποθέσεις που ζητάνε.

Μια προετοιμασία  θα ήταν ιδανική, πχ να στείλεις τα πτυχία για πιστοποίηση στον επίσημο φορέα αναγνώρισης του κράτους που επιθυμείς να μεταναστεύσεις , να γνωρίζεις τη γλώσσα σε ένα επίπεδο Β2,  όπως επίσης να εχεις τα πιστοποιητικα εργασιας σου απο τους εργοδοτες μεταφρασμενα.

Το να είσαι στη χώρα τους και να εργάζεσαι έστω και σε παραπλήσια υποδεέστερη θέση είναι ένα πλεονέκτημα που αποδεικνύει πως επιθυμείς να παραμείνεις και να ενσωματωθείς στη κοινωνία και τον τρόπο ζωής τους και να μην είσαι περαστικός. (που ειναι σημαντικο για τον εργοδοτη που προγραμματιζει μακροπροθεσμα).

Από κει και πέρα να έχεις υπόψιν σου πως πρώτη επιλογή γι’ αυτούς θα είναι υποψήφιοι των χωρών τους , των οποίων  γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση στην εκπαίδευση και την αγορα εργασίας και μόνο αν ανήκεις σε μια κατηγορία πολύ εξειδικευμένη να έχεις κάποια ελπίδα να ανταποκριθούν θετικά.

 

Παράδειγμα:

Ένας Κροάτης (που δεν σπούδασε , ούτε είχε καν certifications) δούλευε στη χώρα του σε μια πολυεθνική γερμανικών συμφερόντων ένα εξειδικευμένο λογισμικό για 10 χρόνια. Έκανε λοιπόν αίτηση για μια αντίστοιχη θέση στο Μόναχο , και έχοντας το πιστοποιητικό προϋπηρεσίας (Arbeitszeugnis) από την εταιρεία του στην Κροατία, προσλήφθηκε απευθείας με αρχικό μισθό 50000 ευρώ με υπόσχεση για 70000 μετα από επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου (Probezeit).

Edited by darkvader07
Δημοσιεύτηκε

Σ' ευχαριστώ πολύ darkvader07. Ναι, αυτός είναι ο φόβος μου και εμένα για τους υποψηφίους των χωρών τους. Βέβαια, η γερμανία δεν είναι και το απόλυτο παράδειγμα ανοιχτοσύνης γιατί απ' όσο ξέρω προστατεύουν πολύ την οικονομία τους και δίνουν βάσει πολύ σε ότι είναι "γερμανικό". Ωστόσο, καταλαβαίνω αυτό που λες, και σε ευχαριστώ πολύ! Θα το λάβω σοβαρά υπόψιν!

 

Κάποιο άλλος με εμπειρία απο άλλη χώρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.