ΧΡΗΣΤΟΣ_77 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2019 Στο ίδιο καταλήγω κι εγώ, απλά η αίτηση (αιτούμαι κάτι από δημόσιο φορέα) συνοδεύεται και με πρωτοκολλο αλλιώς δεν είναι αίτηση, είναι έκθεση του πολίτη με προσκόμιση στοιχείων που απαιτούνται. Άσε που τα στοιχεία που ζητάει βρίσκονται όλα μέσα στην δήλωση στην οποία επισυνάπτεται και η αίτηση!
antnatal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2019 με έκπληξη είδα ότι ενώ έκανα εισαγωγή ένα Α ποσό το σύστημα μου έκανε αυτόματα εκκαθάριση και μου αφαίρεσε δικό του ποσό όπως φαίνεται και στη φώτο. ερώτηση : Μηχανικός μου ανέφερε ότι η έκπτωση υπολογίζεται πχ σε 350τμ αυθαιρεσίας στα πρώτα 250τμ με 50% και στα υπόλοιπα 100 τμ με 30%. (άρθρο 102, παρ. 6) μέχρι σήμερα εγώ ήξερα ότι υπολογίζονται και τα 350τμ με 30%. κάποια άποψη;;;
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2019 On 31/10/2019 at 9:15 ΠΜ, antnatal said: με έκπληξη είδα ότι ενώ έκανα εισαγωγή ένα Α ποσό το σύστημα μου έκανε αυτόματα εκκαθάριση και μου αφαίρεσε δικό του ποσό όπως φαίνεται και στη φώτο. ερώτηση : Μηχανικός μου ανέφερε ότι η έκπτωση υπολογίζεται πχ σε 350τμ αυθαιρεσίας στα πρώτα 250τμ με 50% και στα υπόλοιπα 100 τμ με 30%. (άρθρο 102, παρ. 6) μέχρι σήμερα εγώ ήξερα ότι υπολογίζονται και τα 350τμ με 30%. κάποια άποψη;;; 7.Αν για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων ολοκληρωθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης με βάση μελέτη αρμόδιου μηχανικού, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται κατά το κόστος αυτών και έως: α) 50% για υπερβάσεις έως 250τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με χρήση κατοικίας και έως 500τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με άλλες χρήσεις πλην κατοικίας, β) 30% για υπερβάσεις άνω των ανωτέρω αναφερομένων. Επομενως σωστα σου ειπαν. δες το νομο. Εσυ τι τετραγωνικα ειχες και ποια διαδικασια εκανες (ΠΧ ΠΕΑ-Α - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΑ-Β... )
antnatal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2019 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2019 500 τμ περίπου. εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός προστιμου στα πρώτα 250τ με συντελεστή 50 % και στα επόμενα 250τμ με 30%...??? σύμφωνα με τη φώτο που ανέβασα το σύστημα υπολόγισε με 30% τα συνολικά 500τμ.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2019 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2019 (edited) το αρθρο 7 οριζει "30"% για ανω των 250/500 τμ. αντιστοιχα. 7. Αν για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων ολοκληρωθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης με βάση μελέτη αρμόδιου μηχανικού, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται κατά το κόστος αυτών και έως: α) πενήντα τοις εκατό (50%) για υπερβάσεις έως 250 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με χρήση κατοικίας και έως 500 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με άλλες χρήσεις πλην κατοικίας, β) τριάντα τοις εκατό (30%) για υπερβάσεις άνω των ανωτέρω αναφερομένων. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσδιορίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος, η μείωση των συντελεστών του ενιαίου ειδικού προστίμου, καθώς και η πρόβλεψη περιπτώσεων μείωσης του προστίμου για ειδικές κατηγορίες. 8. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις αιτήσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 125 του παρόντος. Edited Νοέμβριος 8 , 2019 by Pavlos33
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2019 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2019 Η Διαδικασία στο σύστημα για να έχεις έκπτωση ποια είναι; Βάζω το ποσό του τιμολογίου στο σύστημα, αλλά δεν μου κάνει αφαίρεση από το συνολικό πρόστιμο; Ειναι σαν να μην το έβαλα. Τι δεν κάνω σωστά;
maranti Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 Η έκπτωση 50 % επί του προστίμου ποια είναι: είναι επί του αρχικού (δηλαδή πριν την επιλογή 20% για εφάπαξ πληρωμή) ή επί του τελικού (με τη μείωση λόγω εφαπαξ καταβολής)?
nik Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2020 Τελικά με τις αμοιβές ΠΕΑ για συμψηφισμό ενεργειακής αναβάθμισης ξέρουμε τι ισχύει ? Υπάρχει ταβάνι τελικά με βάση το εξοικονομώ ή όσο θέλουμε τις πάμε ?
PAGANINI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2020 Συνάδελφοι αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία θα ήταν χρήσιμο να μας δώσει τα φώτα του! Μόλις μου προέκυψε μια περίπτωση και οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν αρκετές απορίες!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα