Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βαστα γερά noutsaki!

Ουτε και εγω χρειαστηκε να τα ξανακάνω αυτα και τωρα που τα διαβαζα το εχασα λιγο!

Εχω και πονοκεφαλο απο μια γερανογεφυρα σε μη τυπικο κτιριο....

Link to comment
Share on other sites

mek,σ'ευχαριστώ και πάλι.σε συνδυασμό με αυτά που είπες και το παράδειγμα 13 του Αβραμίδη ανεβάζω ένα σχεδιάκι, προσπαθώντας να τα ομαδοποιήσω λίγο στο μυαλό μου και να δω αν εννοούσες αυτό (φυσικά όχι μόνο ο mek, κάθε άλλος ευπρόσδεκτος).μια απορία, δεν βρίσκω στα αδρανειακά χαρακτηριστικά μελών του scada την στρεπτική ροπή αδρανείας Jt για να την τροποποιήσω...δεν υπάρχει?!!άφαντη και η υποστήριξη, πάλι καλά που υπάρχει το site..

sintheta.zip

Link to comment
Share on other sites

στον πυρήνα τα Δ1 και Δ2 θα τα σπάσεις, δηλαδή θα βάλεις κόμβο στις γωνιες του πυρήνα και θα έχεις άλλη δοκό στο κάθε σκέλος κι άλλη στη πλάτη...οι δοκοί των σκελών θα είναι όπως τα Δ1 και Δ2 που έγραψες, ενώ της πλάτης θα έχει τα ίδια εκτος της δυστρεψίας που θα είναι Jt=(Η*t3)/3μ όπου Η=(Ηi+Hi+1)/2 και μ όπως τα είπες...στους στύλους όπως τα είπες.

 

στο scada στρεπτική ροπή αδράνειας είναι η Ιx, γενικά ανάλογα ποιος είναι ο διαμήκης τοπικός άξονας του δομικού στοιχείου...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά καλησπέρα....

 

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Scada Pro? Κάποια σχόλια ή συμπεράσματα θα ήταν χρήσιμα.....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, εχώ μια παιδική απορία πάλι.Σε μια ορθογώνια πλάκα οροφής υπογείου( οι 3 πλευρές πατανε σε τοιχέιο και η άλλη σε δοκάρι) θέλω να βάλω τη σκάλα.Έχω βάλει πάνω δεξία 2 πλακάκια (οι πλάκες της κλίμακας),οπότε η μεγάλη πλακα είναι πλέον ενα ορθογωνιο, που του λείπει η πάνω δεξία γωνία.Οπότε οτάν κανω ευρεση πλακών ,μου βγαζει ερωτηματικό στη μεγαλη.Είναι λάθος να κάνω αυτο που κάνει ο Τσιαμτσακιρης στα μαθήματα με το ισοδύναμο εμβαδο ή αντιμετωπίζεται αλλιώς η συγκεκριμένη περίπτωση?

Σε περιπτωση που δεν το εξηγησα καλα επισυναπτω και το αρχείο για όποιον ενδιαφέρεται.

Ακόμα οτάν βάζουμε τομές ,οταν ολοκληρώνουμε τις πλάκες, μπορούμε να τμησουμε μεχρι 2 πλακες ή και παραπάνω?

Γιατι στα μαθήματα τέμνει μόνο 2.

Επίσης στον Ελεγχο Επάρκειας Τοιχωμάτων στο Report αρχειο στην αναλυση

α/α | Τεμν. Τοιχ./Συνολ.Τεμν. = nvx | Τεμν. Τοιχ./Συνολ.Τεμν.= nvz

Στάθμης| (Kn) (Kn) | (Kn) (Kn)

--------------------------------------------*-----------------------------------

1 | 3- 0.000 39.581 0.00 ΑΠ.|35- 0.000 38.517 0.00 ΑΠ.

2 ***| 3- 0.000 144.308 0.00 ΑΠ.|35- 0.000 62.750 0.00ΑΠ.

3 | 3- 0.000 143.351 0.00 ΑΠ.|35- 0.000 119.254 0.00 ΑΠ.

Μου βγαζει 0.00 στη Τεμνουσα, ξερει κανεις τι έκανα λάθος?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Όταν η πλάκα σου δεν είναι ορθογωνική θα σου βγάλει το ερωτηματικό, και στους ελέγχους πλακών θα σου λέει ότι χρειάζεται μοντελοποίηση.οπότε ορίζεις το ισοδύναμο ορθογώνιο (δηλαδή το ισοδύναμο εμβαδόν της πλάκας) και στην συνέχεια κάνεις αντιστοιχία πλευρών μοντέλου (η ακριβώς από κάτω εντολή) όπως κάνει και ο Τσιαμ. και όπως γράφει και στο manual.δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος.πρόσεξε μόνο τις συνθήκες στήριξης και ιδιαίτερα των πλακακιών της σκάλας

Στις τομές νομίζω πως κόβεις όλες τις πλάκες σε σειρά, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό.δεν το έχω αναρωτηθεί και ποτέ αλλά εγώ αυτό κάνω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα διαστασιολόγησης.

Απ'ότι είδα δεν έχεις εισάγει τοιχεία (κατά εακ 150/25), άρα θα σου βγει nvx και nvz =0, αφού δεν υπάρχουν τοιχεία για παραλαβή σεισμικής δράσης.(αν ρωτάς αυτό και αν κατάλαβα καλά...).θα σου πρότεινα την μοντελοποίηση των περιμετρικών τοιχίων υπογείου να την κάνεις με εργαλεία μοντέλου - δοκοί σε υποστυλώματα και όχι με χιαστά..

επίσης δεν πολυκαταλαβαίνω τις στάθμες σου,αλλά μπορεί να'ναι και επειδή δεν ήπια καφέ ακόμη!

Link to comment
Share on other sites

Τεμνουσα μηδέν μπορεί να οφέιλεται σε λαθος στο μοντελο,

ή να μην εχεις ξαθόλου χαρακτηρισμένα στοιχεία ως τοιχεία (ρυμθισε το θεωρούμενο μήκος τους) ή να χρειάζεσαι κανενα ρεσταρτ στον υπολογιστή!! :wink:

Τομες κανεις σε ολες πλακες θέλεις.

Κανεις την μοντελοποίηση σε ενα μεγαλύτερο εμβαδο και μετα ρυθμίζεις τις συνθήκες στήριξεις και αντιστοιχείς σε πια μελη πανε τα φορτία , πρασινες , κοκκινες κουκιδες κτλ...

Για στηριξη σκαλας καλο ειναι να βαζεις εξτρα δοκαρι ή ενισχυμένη ζωνη.

Προσοχή δεν θεωρεις οτι οι μεγαλη πλακα εδραζεται στην ενισχυμενη ζωνη την βαζεις μονο για τα φορτία της σκαλας , ( το σχεδιο δεν το κοιταξα γενικα μιλαω)

Noutsaki γραφαμε τα ίδια ταυτόχρονα!!

Link to comment
Share on other sites

αυτό με τα μεγάλα πνεύματα που λένε...αστειεύομαι!

delisal να σε αγγαρέψω μία αν σου είναι εύκολο..επειδή τα cd των μαθημάτων τα δάνεισα σε φίλο και έγιναν δανεικά και αγύριστα αν σου είναι εύκολο κάποια στιγμή ανέβασε εκείνο το βιντεάκι με την μοντελοποίηση πλακών του τσιαμ γιατί έχω καιρό να κάνω την διαδικασία και κάθε φορά κοιτάω το manual, το οποίο είναι και υπέροχο συν τοις άλλοις.είναι λίγο μπελαλίδικος ο τρόπος μοντελοποίησης πλακών και ήθελα να του ρίξω μια ματιά ξανά.όταν και αν σου είναι εύκολο.ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.