Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Μετάθεση του διαγράμματος ροπών για ρηγματωμένη διατομή σε στοιχεία με οπλισμό διάτμησης κατά al=d. Αυτό που λέγαμε "σε απόσταση d από την παρειά". Δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει. Νομίζω, με μεγάλη επιφύλαξη, πως όχι. Για τα δευτερεύοντα υποστυλώματα, θα μπορείς σίγουρα να πειράξεις την ακαμψία τους και να τα αποσυνδέσεις από τον κόμβο διαφράγματος. Εκεί όμως με προσοχή ό,τι κάνεις. Δεν γνωρίζω κανονιστικά τί πρέπει να ληφθεί υπόψη για δευτερεύοντα υποστυλώματα στην ανάλυση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γενικά θα έλεγα ευχαριστημένος από το τεχνικό κομμάτι με κάποιους αστερίσκους. Από την οικονομική πολιτική όχι, εκεί τσούζει. Κάθε τι που βγαίνει το πληρώνεις λες και θα έχεις όραμα αποκάλυψης. Έχει δυνατότητες να μοντελοποιήσεις και να πειράξεις πράγματα. Κάπου στην ιστοσελίδα έχει και verification manual , νομίζω κάποιος το ρώτησε-συζήταγε αυτές τις μέρες, όπου συγκρίνει αποτελέσματα σε "πρότυπους φορείς" με sap και abacus. Γλυκοκοιτάζω -πάγια- πολλά:-D

Λες κι έχουμε την πολλή δουλειά...:-D:-D

Link to comment
Share on other sites

Αμα είναι λίγοι οι αστερίσκοι δεν έχεις πρόβλημα. Για το ΡΑΦ εμείς έχουμε Γαλαξία ολόκληρο απο αστερίσκους!

Το verification manual του Scada το έχω δει. Εκείνο που ψάχνει ο συνάδελφος @ktomp είναι ένα εγχειρίδιο όπου αναφέρονται λεπτομέρειες για τα στοιχεία που χρησιμοποιεί το Scada, λεπτομέρειες προσομοίωσης κόμβων, στροφικά ελατήρια, λεπτομέρειες προσομοίωσης τοιχωμάτων, δοκών κλπ και συνδεσμολογίας τους, παραδοχές του προγράμματος και άλλα τέτοια ωραία τεχνικά.

Κάτι δεν υπάρχει στο site και είναι κρίμα να μη γνωρίζει ο χρήστης τι παραδοχές κάνει το πρόγραμμα στην επίλυση και διαστασιολόγηση.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, pirsogiannis said:

Το θέμα είναι ποιο ελληνικό λογισμικό θα βρεις που να τα κάνει αυτά..

Συνάδερφε το FESPA κάνει τα περισσότερα από αυτά που αναφερθηκαν. Είναι πολύ συνεπές κανονιστικά, όχι βέβαια ότι κι αυτό δεν θα έχει ελλείψεις ή λαθάκια αν το ψάξουμε.

Θεωρώ όμως ότι το interface του πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Αυτό το πάρε δώσε παραμέτρους, το να μην μπορείς απλά να επιλέξεις κάτι και να εμφανίσεις τις ιδιότητές του, καθώς και η μη δυνατότητα εργασίας και ανετης πλοήγησης στο 3d, το σκοτώνουν κυριολεκτικά. Και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει διότι είναι και το ΤΕΚΤΟΝ στη μέση.

Γι' αυτό και μόνο είπα να δω το scada αλλά χωρίς εγχειρίδιο τεκμηρίωσης όπως έχει το ΡΑΦ και το FESPA και ίσως και κανένα άλλο πρόγραμμα της αγοράς, ξεκινάμε με αυτογκολ.

Edited by ktomp
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν λες εγχειρίδιο τεκμηρίωσης τί εννοείς? Να σου γράφει με ποιον τύπο υπολογίζει την διάτμηση της δοκού? Μπαίνεις στην αναλυτική διερεύνηση στον editor του δομικού στοιχείου και βλέπεις τα εντατικά μεγέθη από όλες τις φορτίσεις και το αναλυτικό τυπολόγιο με τα αποτελέσματα.

εδιτ: τώρα είδα τι γράφει ο τρελοβοσκός. Δες στην ιστοσελίδα τους και ότι δεν σε καλύπτει πάρε τους τηλέφωνο.

Στο κάτω-κάτω δίνουν free το πρόγραμμα με όλα τα module για 2 μήνες. Κατέβασμα και παιχνίδι. Τί άλλο να πούμε.

Στο τεύχος του προγράμματος στις πρώτες σελίδες έχει αναλυτικά τί παραδοχές χρησιμοποιεί. Για τα τοιχία υπογείου έχει τρεις μεθόδους μοντελοποίησης. Από εκεί κι έπειτα δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να περιγραφεί στα ραβδιά και στους κόμβους τους. Είναι παραμετροποιήσιμα σε βαθμό παρεξηγήσιμο. Έχουν βάλει και solid elements επιφανειακά και αν θυμάμαι αφιερώνουν μεγάλο μέρος του αντίστοιχου manual όπου επεξηγούν. Μετά η συζήτηση αλλάζει, θέλω να πω είναι άλλο πράγμα το interface, άλλο ο κώδικας και οι παράμετροι ανάλυσης και άλλο η διαστασιολόγηση και η εφαρμογή των τυπολογίων.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα. Είχα πάνω από 10 χρόνια να ασχοληθώ με στατικά κτηριακών έργων. Πλέον χρειάστηκε να ασχοληθώ και αυτό έγινε με το Scada.

Ερώτηση προς λοιπούς χρήστες Scada.

Τουλάχιστον όσον αφορά τα αποτελέσματα διαστασιολόγησης των δοκών-στυλών στην επιλογή "διερεύνηση", έχετε και εσείς την εντύπωση ότι πρόκειται περί ενός παντελώς προχείρου και ακατανόητου όγκου δεδομένων, που σίγουρα έχει γραφεί από μη-μηχανικό και είναι παντελώς δυσνόητο στο ως προς το περιεχόμενό του;;;;

Link to comment
Share on other sites

@jackson Δεδομένο αυτό που λες.

Εδώ έχει ορθογραφικά λάθη στο μενού (!!), στα manual είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση. Ασχολίαστο απλά. 

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

Πειραματιζόμενος με την δοκιμαστική έκδοση, παρατήρησα ότι ενώ έχω ενεργοποιημένη την επιλογή προσαύξηση τέμνουσας στις δοκούς, όταν ανοίγω την διερεύνηση συνέχειας, στους ελέγχους που κάνει δεν υπάρχει πουθενά ο αντίστοιχος έλεγχος. Αυτό συμβαίνει με τους Ευρωκώδικες μόνο. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.