Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
κανονικά το σθρ θα έπρεπει να το υπολογίζαμε κατα tergzaki και το σεπ από την τάση που δινει της μεγιστες επιτρεπόμενες για την κατασκευή μας αποδεκτες καθιζήσεις.

Τωρα δουλεύοντας αναποδα με την μεθοδο της προυπάρχουσας εμπειρίας το όλο θεμα δεν εχει και πολύ νοήμα, ουσιαστικά όλα αυθαίρετα τα ορίζεις.

Θυμαμαι και εγω ότι σθρ~2*σεπ αλλα δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς βιβλιογραφική αναφορα.

Εγώ ορίζω αρκετα χαμηλη σεπ και στην συνέχεια όχι πάνω απο 1,5φορες την σθρ.

Καλύτερα να το ποσταρεις στην γενική κατηγορια πολ μηχ πηγαίνοντας εκει και πατωντας new thread χωρις να εχεις ανοιχτο εκεινη την ώρα καποιο θεμα.

 

Απο manual fespa:

Συντ. αναγωγής επιτρεπόμενης τάσηςεδάφουςγ m = 2.5

(κανονισμοί ’95 μόνο)

σθρ =γ m *σεπ

http://www.lhlogismiki.gr/files3/Manual_Fespa.pdf

σελ80 πιο αναλυτικά

 

Συνάδελφε palex, συγνώμη για την καθυστέρηση & σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου.

Επανέρχομαι όμως για μια διευκρίνηση στο πρώτο σκέλος της ερώτησής μου.

Στο scada στις παραμέτρους των πεδίλων-πεδιλοδοκών, εάν δεν υπάρχουν στοιχεία γεωτεχνικής έρευνας και χρησιμοποιείς τάση από υπάρχουσα εμπειρία, τσεκάρεις μόνο το σεπ και συγκρίνεις την υπολογιζόμενη τάση από το συνδυασμό G+Q με την σεπ, με βάση τα αναφερόμενα στο πλήκτρο ? δίπλα στο γεδ, καθώς και αυτά του παραρτήματος Ζ6 του ΕΑΚ για την περίπτωση προυπάρχουσας εμπειρίας (τάση υπό τα φορτία λειτουργίας);

 

σε ευχαριστώ και πάλι συγνώμη για την καθυστέρηση.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποιώ το Scada Fw & το Scada Pro για 10 χρόνια περίπου. Ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Ακόμα και σήμερα (19/11/2009) όταν πήγα να βάλω μια γενική κοιτόστρωση με 2DFE (δυο διαστάσεων πεπερασμένα στοιχεία) το πρόγραμμα κόλλησε και με πέταξε έξω. Θεωρώ απαράδεκτο το 2009 να υπάρχουν στατικά προγράμματα που κολλάνε. Επίσης πρέπει να περιμένω μια με δυο μέρες για να πάρω απάντηση από την υποστήριξη.

Δημοσιεύτηκε

-Oλα κολλάνε!

-Τουλαχιστόν καποια στιγμή παίρνεις απάντηση, η οποία σπανια είναι μη αιτιολογημένη.

 

Οχι οτι εγω ειμαι ευχαριστημένος αλλα εχω δει και χειρότερα ιδίως στο θέμα της υποστηριξης!

Δημοσιεύτηκε

Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε μέλη με βαθμούς ελευθερίας στα άκρα τους, π.χ. αντιανέμια ή μέλη δικτυώματος, στην ανάλυση δημιουργείται πρόβλημα και δεν τρέχει η δυναμική ή αν τρέχει, οι μετατοπίσεις των κόμβων στους οποίους συντρέχουν τα μέλη αυτά είναι τεράστιες.Από την υποστήριξη μου πρότειναν να πακτώνω τους κόμβους.Αν και λύνεται το πρόβλημα, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό? Γιατι π.χ. στο sap δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα όταν εισάγουμε ελευθερίες στα μέλη και γενικά πόσο αξιόπιστη είναι η ανάλυση όταν πακτώνουμε γενικώς τους κόμβους?

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Επιλέγεις από το μενού μοντελοποίηση Πεδιλοδοκό και επιλέγεις με έλξη κέντρο υποστυλώματος διαδιοχικά το πρώτο και έπειτα τον τελευταίο στύλο (οι στύλοι αυτοί είναι αυτοί που προσομοιώνουν τα τοιχεία υπογείου). Προσοχή επιλέγεις σαν πρώτο στύλο, αυτό που το κέντρο του βρίσκεται εκτός θεμελίου υποστυλώματος. Επίσης το Autotrim απενεργοποιημένο στους "Διακόπτες" θα το βρεις. Έπειτα τον Υπολογισμό του Μαθηματικού Μοντέλου. Θα δεις ότι έχει συνδέσει με άκαμπτα τμήματα (Rigid Offsets) την πεδιλοδοκό με το θεμέλιο.

Δημοσιεύτηκε

1.Επιλέγεις από το μενού μοντελοποίηση Πεδιλοδοκό και επιλέγεις με έλξη κέντρο υποστυλώματος διαδιοχικά το πρώτο και έπειτα τον τελευταίο στύλο

2.(οι στύλοι αυτοί είναι αυτοί που προσομοιώνουν τα τοιχεία υπογείου). Προσοχή επιλέγεις σαν πρώτο στύλο, αυτό που το κέντρο του βρίσκεται εκτός θεμελίου υποστυλώματος.

3. Επίσης το Autotrim απενεργοποιημένο στους "Διακόπτες" θα το βρεις. Έπειτα τον Υπολογισμό του Μαθηματικού Μοντέλου. Θα δεις ότι έχει συνδέσει με άκαμπτα τμήματα (Rigid Offsets) την πεδιλοδοκό με το θεμέλιο.

 

1. ok

2. μετατροπή δοκού σε στύλο και ένωση με αβαρή στοιχεία???

3. δεν το έχω δει το Autotrim. Αλλά γιατί απενεργοποιημένο???

Δημοσιεύτηκε
1. ok

2. μετατροπή δοκού σε στύλο και ένωση με αβαρή στοιχεία???

3. δεν το έχω δει το Autotrim. Αλλά γιατί απενεργοποιημένο???

 

Η ένωση με αβαρή στοιχεία πεδιλοδοκών - πεδίλων γίνεται αυτόματα με τον υπολογισμό του μαθηματικού μοντέλου. Όσον αφορά την ένωση των στύλων που δημιουργηθήκαν από την μετατροπή των δοκών τα ενώνεις μόνο στην κορυφή τους διότι στον πόδα ή στο κάτω τμήμα τους (στάθμη θεμελίωσης) γίνεται αυτόματα από το πρόγραμμα με τον υπολογισμό του μαθηματικού μοντέλου. Όσο για το Autotrim αυτό βρίσκεται στο μενού "Εμφάνιση" -> "Διακόπτες". Προσοχή αναφέρομαι στο νέο Interface του ScadaPro!

Δημοσιεύτηκε

αν εννοείς το update το έχω βάλει, αλλά ακόμα δεν έχω βρει τους διακόπτες. Είναι σίγουρα στην καρτέλα εμφάνιση?

υπάρχει και άλλο ιντερφεις στο προ?

 

edit. υπάρχει καρτέλα Διακόπτες με το aytotrim. Αλλά γιατί να είναι ενεργοποιημένο??? τι προκαλεί???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.