Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αν μπεις στον φάκελο ScadaPro θα βρεις δύο εκτελέσιμα αρχεία Scada2004.exe και Scada2004Prof.exe. Τρέξε το 2ο και θα δεις το νέο Interface. Όσο για το Autotrim πρέπει να είναι απενεργοποιημένο για να κάνει σωστά το μαθηματικό μοντέλο για τις πεδιλοδοκούς μόνο. Όταν ολοκληρώσεις τις πεδιλοδοκούς το ξαναενεργοποιείς. Είναι απαραίτητο για την μοντελοποίηση Στύλοι Δοκοί κλπ.

 

 

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τους Κανόνες Συμμετοχής!

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος!

Ευχαριστώ, ilias

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Επιλέγεις από το μενού μοντελοποίηση Πεδιλοδοκό και επιλέγεις με έλξη κέντρο υποστυλώματος διαδιοχικά το πρώτο και έπειτα τον τελευταίο στύλο (οι στύλοι αυτοί είναι αυτοί που προσομοιώνουν τα τοιχεία υπογείου). Προσοχή επιλέγεις σαν πρώτο στύλο, αυτό που το κέντρο του βρίσκεται εκτός θεμελίου υποστυλώματος. Επίσης το Autotrim απενεργοποιημένο στους "Διακόπτες" θα το βρεις. Έπειτα τον Υπολογισμό του Μαθηματικού Μοντέλου. Θα δεις ότι έχει συνδέσει με άκαμπτα τμήματα (Rigid Offsets) την πεδιλοδοκό με το θεμέλιο.

 

Δηλ. για να καταλάβω:

1.Βάζω θεμέλια στα υποστυλώματα

2.Απενεργοποιώ το autotrim

3.Ενώνω με πεδιλοδοκό τα κ.β. των τοιχείων υπογείου με πρώτο αυτό που το κ.β. του τυχαίνει να είναι εκτός του θεμελίου του διπλανού του υποστυλώματος

Σωστά;

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι, έχει λύσει κανείς πισίνα με πεπερασμένα στοιχεία στο Scada Pro. Τι φορτίσεις βάζει? Και τι κάνει στην ανάλυση??? Στατική νομίζω, αλλάμε το cmb τι γίνεται? Πως το φτιάχνει? Μετά στα Αποτελέσματα τι ακριβώς κάνει???

Δημοσιεύτηκε

Παντως η μεθοδος με προσομοίωση με πεδιλοδοκό κατω απο τοιχείο δεν περιγραφεται πουθενα στο manual ή το cd, και κατα την γνώμη μου δεν έχει και φυσική εννοια.

Eπιπλεόν στο cd μπαίνουν αβαρή στοιχεία και στον ποδα, οπότε προσοχή.

Αυτο με το autotrim που λέτε δεν το καταλαβαίνω καλα, αλλωστε και η πδ, δοκος είναι, με τον ιδιο τροπο προσομοιώνεται οσον αφορά τα rigid offset.

Kατα την γνωμη μου η σωστότερη προσομοίωση υπογείου ειναι με συνδεση σε ραντιε με πεπερασμένα, ούτε τα μεμονώμενα πεδιλα με ικανοποιούν γιατι ειναι πολυ ευαισθητα σε "αστοχίες" επειδη είναι μικρα και εξετάζονται μεμονωμένα.

@classicb,

πρεπει να περασεις ωθησεις γαιων και υδροστατικές και να φτιαξεις μόνος σου καταλληλως το αρχείο συνδυασμών.

Τα αποτελέσματα θα τα δεις απευθειας απο τις χρωματικές διαβαθμίσεις των πεπερασμενων. Κανονικα πρέπει να κανεις και έλεγχο ρηγμάτωσης!

Δεν μου εχει τύχει, καλή δύναμη!

Δημοσιεύτηκε

σε θεμελίωση με πεδιλοδοκούς δε χρειάζεται συρραφή με αβαρή στοιχεία στο πόδα των στύλων γιατί η συρραφή γίνεται με την πεδιλοδοκό...

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, επειδή το παιδεύω αλλά δεν μου βγαίνει, ας κάνω κι εγώ την ερώτηση μου. Κάνω ένα εντελώς απλοικό παράδειγμα, ισόγεια οικοδομή με θεμελίωση, 4 στύλους,4 δοκάρια και μία πλάκα που θα προσπαθήσω να δώσω με πεπερασμένα:

1. στάθμη ισογείου, κλικάρω χωρίς ΔΛΠ (διαφραγματική λειτουργία πλακών) κατά την εισαγωγή των σταθμών

2. εισάγω όλες τις οντότητες και δημιουργώ το μαθηματικό μοντέλο

3. δημιουργώ την πλάκα μου, την φορτίζω, γραμμές διαρροής και απόδοση αντιδράσεων πλακών στα μέλη του φορέα.

4. αναφορά ιδιοτήτων πλάκας και προσομοίωση με πεπερασμένα 2d.

Υλικό C20/25, ισοτροπικό υλικό, πυκνότητα πλέγματος 0,25 - πάχος πλάκας 20cm, πλάτος πεπερασμένου στοιχείου 30cm.

5. Αφού δημιουργηθεί το πλέγμα, εργαλεία μοντέλου - υπολογισμός και υπολογίζονται οι κόμβοι των πεπερασμένων στοιχείων.

6. Φορτίζω την προσομοιωμένη μου πλάκα με φορτία plate, μόνιμα και κινητά.

7. Για κάθε ένα από τα περιμετρικά δοκάρια έδρασης, πηγαίνω στο γραμμικό μέλος και κάνω εργαλεία μελών-ένωση ράβδου επιφανειακού. Επιλέγω το κάθε μέλος και με παράθυρο τους διπλανούς κόμβους των πεπερασμένων και έτσι βλέπω το κάθε δοκάρι να έχει σπάσει σε μικρότερα τα οποία συνδέονται με τα πεπερασμένα.

8. Στα μικρά αυτά δοκαράκια πηγαίνω στα rigid offsets και μηδενίζω τα dy.

9. Πηγαίνω στα μέλη σύνδεσης υποστυλωμάτων - δοκαριών, μηδενίζω όλα τα rigid offsets (dx-dy-dz) και με την παραπάνω εντολή ενώνω τα μέλη αυτά με τους κόμβους των πεπερασμένων.

Προφανώς κάτι κάνω λάθος.... Καμιά βοήθεια???

Δημοσιεύτηκε

μέχρι το βήμα 8 κάλα φαίνονται, στο 9 δε καταλαβαίνω γιατί μηδενίζεις τα rigid offset...πάντως με τα επιφανειακά του scada δεν είχα καλή εντύπωση σε επίπεδο δυναμικής ανάλυσης...όταν τα δουλέψεις πες μου τις εντυπώσεις σου...

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι σε μεταλλικό με θεμελίωση πεδιλοδοκούς και ύψος στύλου ίσο προς πραγματικό ύψος στύλου+ύψος πεδιλοδοκού γιατί το rigid offset είναι ίσο με το μισό του ύψους της πεδιλοδοκού? Τι γίνεται στη διαστασιολόγηση?

Δημοσιεύτηκε

το rigid offset το λαμβάνει από το κέντρο βάρους του κορμού(ορθογώνιο) της πεδιλοδικού μέχρι τη βάση της που είναι και το τέλος του στύλου...αν θέλεις βρίσκεις το κ.β όλης της διατομής της πεδιλοδοκού και διορθώνεις τα rigid offset, αλλά για συνήθη μεγέθη πεδιλοδοκών οι διαφορές είναι μικρές τόσο στις διαστάσεις όσο και στα εντατικά μεγέθη οπότε δεν αξίζει τον κόπο.

όσον αφορά τη διαστασιολόγηση τι εννοείς στύλου ή πεδιλοδοκού? και σε τι ακριβώς αναφέρεσαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.