Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

mek ευχαριστώ για την απάντηση.Σε επικοινωνία που είχα με την υποστήριξη του προγράμματος μου είπαν ότι για μεταλλικά κτίρια και πεδιλοδοκό για θεμελίωση το ύψος του στύλου στο μοντέλο πρέπει να είναι ίσο προς το πραγματικό ύψος και στον κάτω κόμβο του στύλου να εισάγω την πεδιλοδοκό με rigid offset h/2 (όπου h το ύψος της πεδιλοδοκού). Δηλαδή το rigid offset της πεδιλοδοκού θα φαίνεται πάνω από τον κάτω κόμβο του στύλου. Ποια η γνώμη σου?

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

στη θεμελίωση των μεταλλικών κατασκευών το ελαστικό μήκος των στύλων είναι το ύψος των στύλων χωρίς το ύψος θεμελίωσης(στο οπλισμένο σκυρόδεμα μπορεί να θεωρηθεί και το ύψος της πεδιλοδοκού ανάλογα με το μέγεθος της) και από κει και κάτω βάζεις rigid offset...όμως στο scada δε μπορείς να ορίσεις ξεωριστά το ύψος της θεμελίωσης, αλλά πακέτο με τον 1η στάθμη...έτσι ακολουθώντας τη παραπάνω λογική θα μπορούσες να δώσεις ύψος στύλου όσο το πραγματικό, να ορίσεις στο μέλος του στύλου στη βάση του ένα rigid offset όσο το ύψος της πεδιλοδοκού και στη βάση του στύλου ορίζεις τη πεδιλοδοκό που το rigid offset της θα είναι πάνω από τη βάση μέ ύψος το h/2 ή το κέντρο βάρους της διατομής της πεδιλοδοκού ή το θεωρητικό σημείο πακτωσης(δίνεται σε βιβλιογραφία με κάποιο τύπο που δε θυμάμαι).

τώρα σχετικά με το rigid offset ή χωρίς στο στύλο δοκίμασε το να δεις τη διαφορά και αν αξίζει να το κάνεις κάθε φορά...το ίδιο και με το ύψος dy του rigid offset της πεδιλοδοκού.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ mek και πάλι για την απάντηση. Νομίζω πως ξεκαθάρισα το θέμα με την υποστήριξη. Επειδή ο άνω κόμβος του rigid offset της πεδιλοδοκού δε συνδέεται με το μέλος του στύλου (δηλαδή η πεδιλοδοκός συνδέεται μόνο με τον κάτω κόμβο του στύλου), δεν απαιτείται κάποια ειδική προσομοίωση. Αρκει να δώσεις το πραγματικό μήκος του στύλου.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι, επειδή στο εγχειρίδιο δεν είναι δίνεται σαφής εξήγηση για τον χαρακτηρισμό κόμβων για τον ικανοτικό θα ήθελα την άποψή σας για τα παρακάτω:

 

- πάκτωση: κόμβος θεμελίωσης ή στην περίπτωση ύπαρξης υπογείου κόμβος της στάθμης υπογείου; Στην περίπτωση υπογείου οι κόμβοι που δεν βρίσκονται στην περίμετρο όπου είναι τα περιμετρικά τοιχεία, αλλά στο εσωτερικό πώς χαρακτηρίζονται;

 

- ακραίος: κόμβος της ανώτατης στάθμης;

 

-μεσαίος: κόμβος στάθμης μεταξύ της στάθμης θεμελίωσης ή της οροφής υπογείου και της τελευταίας;

 

-ελεύθερος: κόμβος ασύνδετος με τον υπόλοιπο φορέα;

 

-άνευ ικανοτικού: οι κόμβοι προσομοίωσης των περιμετρικών τοιχείων;

 

και μια ερώτηση για τη θεμελίωση

 

στην περίπτωση ελέγχου οριακού φορτίου πεδίλου το RNd που υπολοζίζει το πρόγραμμα συγκρίνεται με αξονικό φορτίο του στύλου.

 

στην περίπτωση ελέγχου οριακού φορτίου πεδιλοδοκού το qunet που υπολοζίζει το πρόγραμμα συγκρίνεται με σεπ και για σεισμικούς συνδυασμούς με σθρ;

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να πάρω το Scada PRO μόνο για μεταλλικά. Έχει δουλέψει κανείς την τελευταία έκδοση? Είναι αξιόπιστο από θέματα σταθερότητας (να μη σε πετάει έξω κλπ.)? Εχώ δει το demo cd. Οι γέννήτρια αυτόματων φορτίσεων ανεμοπιέσεων τοποθετεί τα φορτία στο φορέα ή απλά υπολογίζει τα φορτία για το τεύχος?

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Το έχω πάρει πρόσφατα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να το ψάξω πολύ, όμως μέχρι τώρα μου φαίνεται αρκετά δύσχρηστο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις δικτυωτές κατασκευές, η λογικη σταθμών που χρησιμοποιεί δημιουργεί αρκετά προβλήματα). Επίσης, οι τυποποιημένες κατασκευές που έχει είναι ακόμα πολύ περιορισμένες και χρειάζονται παρεμβάσεις στη μοντελοποίησή τους εκ των υστέρων.

Επαναλαμβάνω ότι δεν το έχω σκίσει στο ψάξιμο και ότι εκφράζω την π΄ρωτη εντύπωση που μου έδωσε το πρόγραμμα.

Ενημέρωσέ μας για τις δικές σου εντυπώσεις.

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα μετά από καιρό, επανερχομαι με μια απορία.

 

Ξέρει κανεις πως μπορώ με τα πεπερασμένα του Scada να κάνω έλεγχο ρηγμάτωσης;

Θα έπρεπε απο καπου να μπορώ να υπολογίσω της αναπτυσσόμενες τάσεις του οπλισμου.

Εχω μια πισίνα και σκέφτομαι να πάρω και τα 3D πεπερασμένα για την προσομοίωση των κατακορυφων τοιχείων.

Επισης δεν έχω καταλάβει η εταιρεία όταν λεεί 3D πεπερασμενα αν εννοει επίπεδα πεπερασμενα στο χώρο ( με διαφορες διευθυνσης διαταξης δηλαδη δισδιαστατα στοιχεία) ή χωρικα πεπερασμενα.

Δημοσιεύτηκε

δεν κάνει έλεγχο ρηγμάτωσης το πρόγραμμα.

τάσεις και εμβαδά οπλισμού θα σου δώσει κι από εκεί κι έπειτα με το χέρι.

σε ότι αφορά το δεύτερο, θέλεις να προσομοιώσεις κάτι καμπύλο γι'αυτό ρωτάς??

αν ναι, έχεις την δυνατότητα-είχα κάνει κι εγώ μια πισίνα που είχε περιμετρικό τοιχίο καμπύλο.

όπως και να έχει στη πισίνα-ιδιαίτερα αν είναι σημαντκών διαστάσεων-την επιβολή των φορτίων να προσέξεις.γράφει σχετικά και στο αναβαθμισμένο manual.

εννοώ στο manual ¨"ανάλυση" -σελίδες 26 έως 30 (παράδειγμα εισαγωγής ανεμοπίεσης-χιονιού).

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστω!

 

Τους συνδυασμους τους έχω δει, η νέα γεννητρια συνδυασμών είναι πολυ πιο ευχρηστη ευτυχώς.

Δεν έχω καμπύλο τμημα μονο επιπεδο κατακορυφο αλλα μου ειπαν οτι παλι θα χρειαστω την 3D έκδοση.

 

δεν κάνει έλεγχο ρηγμάτωσης το πρόγραμμα.

τάσεις και εμβαδά οπλισμού θα σου δώσει κι από εκεί κι έπειτα με το χέρι.

 

Αυτό ακριβως ρωτάω αν επαρκει το οutpout των πεπερασμένων για να μπορέσω μετα με υπολογισμους εστω και με το χερι να το κάνω τον έλεγχο ρηγματωσης.

Το πως ακριβώς δεν το ξερω θα πρεπει να διαβασω αρκετα για να το βρω, υποθετω ότι καποιες απο τις τάσεις ΝΧΧ ΜΧΧΧ κτλ θα μπορεσουν να μου δώσουν την απαραίτητη πληροφόρηση..

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Chilor και Vasemax αν μπορείτε πείτε τις απόψεις σας για το Scada (Steel Edition) μετά από 3 μήνες συμβίωσης με το πρόγραμμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.